Oostendse Evi Milh is tevreden over prestaties op EK tumbling: “Harde werk beloond”

Op het Europees kampioenschap tumbling, trampoline en DMT (dubbele minitrampoline) in het Portugese Guimaraes heeft de Belgische vrouwenploeg brons behaald in de discipline tumbling. Evi Milh van Turnclub De Zeester in Oostende maakte deel uit van die groep.

Evi Milh moest samen met Tachina Peeters (Gymplus), Louise Van Regenmortel (CSA Kempen) en Sara Neyrinck (K.T. Aalst) met een totaalscore van 8 punten enkel Groot-Brittannië (14 punten) en Frankrijk (10 punten) laten voorgaan. Met dit resultaat evenaarden de Belgische dames hun derde plaats van het Europees kampioenschap in 2022 in Italië. Ook het jaar ervoor behaalde het Belgische team een bronzen plak. “Het is leuk dat we voor de derde keer op een podium konden staan. De teams die voor ons eindigden waren wel heel sterk”, vindt Evi. “Het was echt knokken om die derde plaats te behalen. Dat het nu voor de derde keer na elkaar lukt is een resultaat van het harde werk. Dat op die manier ook beloond wordt.”

Veel stress

Individueel moest Evi twee landgenoten laten voorgaan en kon ze zich niet plaatsen voor de finale. “Ik ben elfde geworden. Het was misschien niet mijn beste reeks. Uiteindelijk ben ik wel tevreden over mijn prestatie. Dat ik die mooi heb afgewerkt. Ik eindigde voor iedereen van wie ik dacht dat dat moest lukken. Het was ook een heel drukke week, met heel veel stress”, vertelt ze. En die teamwedstrijd ertussen maakte het nog straffer.

Niveau stijgt

“Het niveau stijgt enorm met de jaren. Iedereen wordt beter, begint moeilijker te springen en om uiteindelijk in de finale te geraken worden er door de gymnasten alsmaar meer risico’s genomen, want je wil bij die eerste acht zijn. Dat maakt het dan ook zo moeilijk”, aldus Evi.

Komend weekend trekt ze naar Balen voor het Vlaams kampioenschap tumbling. De maand nadien, in het pinksterweekend, volgt dan het BK in Beveren. “Internationaal doe ik in juni nog mee aan het Frans kampioenschap. Voor de zomer zijn er dan geen wedstrijden meer wegens de Spelen in Parijs.” (ACR)

The post Oostendse Evi Milh is tevreden over prestaties op EK tumbling: “Harde werk beloond” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

20 KM DOOR BRUSSEL. Grote drukte in metrostations van de hoofdstad

De Europese wijk bruist vandaag van de activiteit door de 44e editie van de 20 km door Brussel. Met een recordaantal van 45.000 deelnemers is het evenement groter dan ooit tevoren, en dat is te merken in de hoofdstad. De straten zijn gevuld met enthousiaste lopers, van jong tot oud, en zelfs wandelaars die de uitdaging aangaan.

Lees meer »

“Mijn nieuwe tanden hebben een fortuin gekost”: Axel Daeseleire duikt in de wereld van medisch toerisme

Medisch toerisme zit in de lift, maar of dat altijd in veilige omstandigheden gebeurt, onderzoekt Axel Daeseleire (55) in het VTM-programma ‘Axel gaat binnen’. Hij vergezelt mensen op medische reis naar Istanbul, waar ze een lichaamscorrectie laten uitvoeren. Iets wat hij zelf op termijn ook zou overwegen, vertelt hij in een gesprek over uitdunnend haar en de ingreep die hij

Lees meer »

“Het onderzoek is gewoon één grote fuck you naar ons”: maar toch vrezen nabestaanden van Bende-slachtoffers dat Justitie er nu mee stopt

Krijgen de nabestaanden van de slachtoffers van de Bende van Nijvel op 28 juni te horen dat het onderzoek stopgezet wordt? Een “vage” brief die ze allen van het federale parket kregen, zaait alleszins heel wat onrust. Niet in het minst in Aalst, waar de laatste en meteen ook bloedigste overval plaatsvond. “Mijn gevoel? Dat dit één grote doofpot is.”

Lees meer »

Expo in het kerkje van Oeren

Op initiatief van Lieve Vandemoortele uit Oostduinkerke loopt nog tot en met zondag 2 juni een expo in het kerkje van Oeren, deelgemeente van Alveringem.
The post Expo in het kerkje van Oeren appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor het eerst in járen hebben Albert en Paola daar weer met elkaar gedanst”: hoe Filip het huwelijk van zijn ouders redde

Het was niet hun geloof en het was niet prinses Astrid (61) die het huwelijk van koning Albert (89) en koningin Paola (86) heeft gered. Nee, het was koning Filip (64) die de doorslaggevende rol in de verzoening van zijn ouders speelde. Dat onthult Jo De Poorter in een nieuw boek over het gepensioneerde vorstenpaar, naar aanleiding van hun 65ste

Lees meer »

Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond

De jaarlijkse Lendeleedse rommelmarkt opgezet door de plaatselijke Gezinsbond is een vaste waarde in het plaatselijk cultureel landschap. Deze jaarlijks rommelmarkt neemt nagenoeg het complete dorpscentrum en de aanpalende straten in beslag.
The post Zware onweersbuien teisteren rommelmarkt Gezinsbond appeared first on KW.be.

Lees meer »

Van Nistelrooij en Geraerts op trainershortlist van Racing Genk

Racing Genk hoopt binnen nu en twee weken zijn nieuwe hoofdtrainer te kunnen voorstellen. Inmiddels is de shortlist van de Limburgers bekend. Behalve de reeds genoemde Thorsten Fink (STVV) zijn ook Ruud van Nistelrooij, Karel Geraerts (Schalke) en Johan Van Rumst, die lang T2 was onder Philippe Clement, in beeld om Wouter Vrancken op te volgen.

Lees meer »

Stadsbestuur Torhout ondersteunt wijkkermissen met tal van culturele injecties

In de zomermaanden organiseren de wijkcomités traditioneel hun kermissen. Ook dit jaar ondersteunt het stadsbestuur de programmatie met culturele injecties, vooral straattheater en muziek. Torhout telt in totaal zeven wijkcomités, waarvan De Koornbloem op ’t Rozeveld het meest recente is. Die comités zijn goed voor in totaal meer dan 100 toegewijde vrijwilligers. Ze organiseren wijkfeesten
The post Stadsbestuur Torhout

Lees meer »

“Buitenaards op het veld, doodnormaal ernaast”: Belgische stemmen over de ‘Last Dance’ van Rafael Nadal op Roland Garros

Het loopt storm op Roland Garros voor Rafael Nadal (37). De ‘King of Clay’ zwaait dit jaar Parijs uit. Bij zijn afscheidstoernee blikken Belgische ex-tegenstanders en coaches terug op de prestaties van superkampioen en de mens achter het gravelbeest. Het record van 14 (!) Roland Garros-titels van Nadal zien zij voor eeuwig. Of beslist ‘Baby-Rafa’ daar anders over?

Lees meer »