Meerdere gewonden bij brand in Dinant

Meerdere mensen zijn vrijdag gewond geraakt bij een brand in een woning in Dinant. Dat zegt de hulpverleningszone Dinaphi.

 

Meer krantenkoppen in België

Helft van de patiënten met hoge bloeddruk stopt voortijdig met behandeling

De helft van de patiënten met hypertensie (hoge bloeddruk) houdt zich niet aan de voorgeschreven langetermijnbehandeling. Dat blijkt uit een rapport van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). De foute behandeling van hypertensie kost in Europa jaarlijks aan 200.000 mensen het leven. Daarom lanceert het Belgisch Hypertensie Comité een campagne om patiënten bewust te maken van de risico’s.

Lees meer »

Zeven politici brengen weekend door in één kasteel: achter de schermen van ‘Het conclaaf’. “De maskers vallen soms echt af”

Vanavond start op VTM een vierdelige reeks, waarin Eric Goens zeven politieke kopstukken een weekend lang opsloot in een kasteel in de Ardennen. De politici kregen het vuur aan hun schenen gelegd, door Goens én de andere deelnemers. Van Bart De Wever die een staking afkondigde tot premier De Croo die ervandoor ging: wij doken achter de schermen van ‘Het

Lees meer »

Hoe Julie Vanloo op haar 31ste haar American dream waarmaakte

De droom is uitgekomen: Julie Vanloo (31) heeft in de nacht van dinsdag op woensdag haar debuut gemaakt in de WNBA. Met de Washington Mystics verloor ze wel haar eerste wedstrijd, maar na het parcours dat Vanloo de afgelopen jaren heeft afgelegd, is dat maar bijzaak. Dat ‘JLOO’ op haar 31ste eindelijk de WNBA heeft gehaald, daar draait het om.<br

Lees meer »