Luikse spermadonor (71) ontdekt na 50 jaar dat hij zoon (45) in Limburg heeft: “Ik voel me bedrogen”

Een 71-jarige man uit Luik doneerde in de jaren 70 sperma voor wetenschappelijke doel­einden en ontdekte pas onlangs dat dit gebruikt is om kinderen te verwekken: “Ik was in shock toen ik een mail kreeg van een donorkind.” De Limburgse zoon (45) zou nu graag contact hebben met zijn biologische vader, maar die laatste is daar niet klaar voor.

 

Meer krantenkoppen in België

Wilfried (75) voor 15de keer bijzitter in stembureau: “Eerste keer kon ik er een verkeersboete mee ontwijken, nu doe ik het gewoon graag”

Er zijn mensen die in een kramp schieten als ze een oproepingsbrief krijgen om te zetelen als bijzitter en je hebt de 75-jarige Wilfried Buseyne uit Heule. Op 9 juni trekt hij voor de 15de keer als vrijwilliger naar het stembureau in Heule. “Ik doe het gewoon graag omwille van het sociaal contact”, zegt de alleenstaande zeventiger, “en omdat ik

Lees meer »

Rode Kruis-Vlaanderen krijgt rechtspersoonlijkheid

Rode Kruis-Vlaanderen heeft voortaan rechtspersoonlijkheid. Dat is het gevolg van een decreet dat recent unaniem is goedgekeurd in het Vlaams Parlement. Die decretale verankering versterkt de samenwerking tussen Rode Kruis-Vlaanderen en de Vlaamse overheid, wat belangrijk kan zijn tegen de achtergrond van toenemende dreiging van conflicten en rampen.

Lees meer »

Herstellingswerken begonnen aan stationsgebouw in Lier in afwachting van grondige renovatie in 2025

Aan het stationsgebouw in Lier zijn herstellingswerken begonnen die niet meer konden wachten tot de grondige renovatie volgend jaar. Tot midden juni wordt het gebouw dat uit 1860 dateert al deels opgelapt. "De gevelbepleistering wordt hersteld en er zullen ramen vervangen worden", zegt Dimitri Temmerman van de NMBS. Volgend jaar krijgt het Lierse station een volledig nieuw dak.

Lees meer »

Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod en boete voor productiedirecteur

“Het spijt me. Ik maakte een foute keuze door toch nog in de auto te stappen.” Een productiedirecteur uit Lendelede sloeg voor de Kortrijkse politierechtbank mea culpa toen hij zich moest verantwoorden voor dronken sturen. Aan een boete en een rijverbod ontsnapte hij echter niet.
The post Na eindejaarsfeestje met collega’s met 2 promille naar huis: 45 dagen rijverbod

Lees meer »

Advocaten van Donald Trump houden vol dat ex-president onschuldig is in zwijggeldzaak, steracteur Robert De Niro komt zijn zegje doen voor gerechtsgebouw

De verdediging van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag, bij de slotpleidooien in het strafproces over het zwijggeld dat hij aan pornoactrice Stormy Daniels zou betaald hebben, nogmaals staande gehouden dat Trump onschuldig is. Intussen dook steracteur Robert De Niro, een aanhanger van Joe Biden, op voor het gerechtsgebouw om zich uit te spreken tegen Trump.

Lees meer »

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: passagiers kunnen “belangrijke getuigen” zijn

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat. Bij het ongeluk is een toestel van KLM Cityhopper betrokken, een dienst van de luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten binnen Europa. Het ongeval heeft vooralsnog geen gevolgen voor de

Lees meer »

Average Rob en Omdat Het Kan brengen voor de sportzomer het meertalige supporterslied ‘On met la patate’ uit: “We hebben hier blijkbaar als enige aan gedacht”

Average Rob en dj Omdat Het Kan hebben in aanloop naar de sportzomer een officieel aanmoedigingslied voor alle Belgische topsporters uitgebracht. Het meertalige nummer ‘On met la patate’ is bedoeld om de Belgische supporters tijdens zowel het EK voetbal als de Olympische spelen te enthousiasmeren. "We dachten dat we laat waren, maar niemand anders heeft zo’n nummer uitgebracht", vertelt Average

Lees meer »

Koppel valt in water bij aanleggen van boot in Nieuwpoort

Een man en een vrouw zijn maandagmiddag in het water gesukkeld tijdens het aanleggen van een boot aan de kade in Nieuwpoort. De hulpdiensten met duikers werden massaal opgeroepen, maar een stadsarbeider die snel ter plaatse was kon hen met hulp van twee ambulanciers snel op het droge krijgen.
The post Koppel valt in water bij aanleggen van boot

Lees meer »