KIJK. Rusland zet nieuwe tank in die net schuur op wielen lijkt. Hij blijkt verrassend succesvol

Rusland zet sinds kort een vreemd uitziende tank in aan het front in Oekraïne. Hij lijkt bedekt te zijn met golfplaten en wordt smalend de “schildpad-tank” genoemd. Maar laat je niet misleiden. Hij mag er dan uitzien als een schuur op wielen, hij blijkt verrassend succesvol te zijn. 

Meer krantenkoppen in België

“Laura Tesoro’s haar hing vast in een vliegenvanger”: artiesten van ‘Liefde voor muziek’ beleefden wild feestje weg van de camera

“Er is niet gefeest tijdens dit seizoen”, beweert Kris Wauters. Toch valt het niet meer te ontkennen: deze keer zijn het niet de cameramannen van ‘Liefde voor muziek’, maar wel Laura Tesoro die voor beeldmateriaal zorgde van een feestje dankzij een wegwerpcamera. En dat wakkert hier en daar wat angsten aan. “Het onvermijdelijke is dus gebeurd”, klinkt het bij Stan

Lees meer »

Hugo Sigal neemt sinds de dood van zijn Nicole antidepressiva: “Ik ben proberen stoppen, maar ik heb die pillen nodig”

Hugo Sigal (76) neemt sinds het overlijden zijn Nicole antidepressiva. Dat onthult hij in het nieuwe boek ‘Leven voor twee’, waarin hij reflecteert op wat er allemaal gebeurde na vier november 2022. De dag dat zijn levenspartner door een ongelukkige geval overleed. “Ik ben er mee proberen stoppen, maar na drie maanden moest ik de dokter gelijk geven en toegeven

Lees meer »

Precies 20 jaar geleden beleefden Europese royals drukste week van hun leven dankzij twee koninklijke huwelijken

Mei 2004 was een hectische maand voor de Europese royals. In één week tijd trouwden twee troonopvolgers: Frederik (55) van Denemarken en Felipe (56) van Spanje. Met Mary (52) en Letizia (51) kregen beide landen zo het allereerste burgermeisje dat ooit op de troon zou komen. ‘Story’ kijkt terug op deze betoverende royaltyweek in 2004 én gaat na hoe het

Lees meer »

Britse onderwijscommissie pleit voor smartphoneverbod voor jongeren onder 16 jaar

De volgende Britse regering moet een verbod op smartphones voor jongeren onder de 16 jaar overwegen. Dat is de opvallendste conclusie uit een rapport van de onderwijscommissie van het Britse Lagerhuis. Te veel schermtijd is schadelijk voor het mentale en fysieke welzijn van jongeren, klinkt het. “Als er niet snel actie wordt ondernomen, zullen nog meer kinderen gevaar lopen”, zegt

Lees meer »

Honderdtal toeristen uit Nieuw-Caledonië geëvacueerd

Er zijn een 100-tal toeristen geëvacueerd uit Nieuw-Caledonië. Dat melden de lokale autoriteiten. Australië en Nieuw-Zeeland begonnen gisteren de eerste evacuatievluchten uit te voeren voor burgers die op het eiland gestrand waren. In het Franse overzeese gebied bij Australië vinden al ruim een week dodelijke rellen plaats. De luchthaven blijft nog zeker tot zaterdag gesloten voor commerciële vluchten.

Lees meer »

Cerclespelers op bezoek in basisschool De Zessprong

Wanneer drie spelers van Cercle Brugge naar je school komen, wil uiteraard niemand deze belangrijke gebeurtenis missen. Het was dan ook gezellig druk op het grasveld naast de Sint-Willibrorduskerk in Sint-Andries waar de leerlingen van het zesde leerjaar van basisschool De Zessprong een tornooi speelden onder het toeziend oog van Nils Dewilde, Edgaras Utkus en
The post Cerclespelers op

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staking van start in Oost-Vlaamse gevangenissen

In de Oost-Vlaamse gevangenissen is maandagavond om 22 uur een 48 urenstaking van start gegaan uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort. Vorige week waren er ook al tweedaagse stakingen in Vlaams-Brabant, Limburg en West-Vlaanderen, later deze week zijn nog Brussel en Antwerpen aan de beurt.

Lees meer »

Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage ‘Nonkel Willy’ voor Cercle

Hoewel hij sinds kort met Sporting Hasselt zélf een voetbalclub in handen heeft, gaat acteur Rik Verheye zondag minstens even hard supporteren voor Club Brugge, dat aanspraak maakt op de titel. “Cercle zal zich niet laten ingraven, maar Club gaat vol voor de overwinning!”
The post Aftellen naar de historische Brugse derby: Rik Verheye supportert voor Club, zijn personage

Lees meer »