Kamer verankert zorgcentra seksueel geweld: “Volgende regering kan ze niet opdoeken”

De Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) krijgen een wettelijke verankering. De plenaire Kamer heeft daarvoor donderdag een wetsontwerp goedgekeurd.

 

Meer krantenkoppen in België

De negentien vormelingen van Reninge en Noordschote

n de Sint-Rictrudiskerk in Reninge ontvingen op zaterdag 27 april 19 jongeren het heilig vormsel. Op de eerste rij staan van links naar rechts Marieke Vandenbulcke, Achiel Vlamynck, Thomas Segers, Michelle Louwagie, Femke Deturck, Willem Vanpeteghem, Hélène Bogaert, Emma Monbaillieu en Aaron Dekersgieter, op de tweede rij Aurora Snick, Jorne Notredame, Amber Beirnaert, Florien Delva,
The post De negentien

Lees meer »

Brandweer ruimt kilometerslang mazoutspoor op in centrum van Kortemark

In een groot deel van het centrum van Kortemark was er donderdagochtend flink wat verkeershinder door een kilometerslang mazoutspoor. De brandweer is al twee dagen bezig om de mazout op te ruimen. “Maar door de regen raakte die meer verspreid en gingen we extra ter plaatse”, zegt brandweerkapitein David Vanden Eynde van post Kortemark.
The post Brandweer ruimt kilometerslang

Lees meer »

Europa bereidt zich voor op “bosbrandenseizoen”

De Europese Unie zal in de zomer 556 brandweerlui uit 12 lidstaten spreiden over verschillende risicolocaties, om lokale korpsen bij te kunnen staan in hun strijd tegen bos- en andere natuurbranden. Dat heeft de Commissie dinsdag bekendgemaakt. Ze start zo de voorbereidingen op een nieuw, te verwachten “bosbrandenseizoen”.

Lees meer »

Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403

Een bestuurder van een personenwagen verloor vrijdagavond omstreeks 22 uur langs de E403 in Ardooie de controle over het stuur van zijn voertuig. De wagen belandde in de berm naast de weg.
The post Bestuurder belandt met wagen in de berm van E403 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Loslopend paard sterft na aanrijding

Een loslopend paard uit een kudde van vijf die in Lede ontsnapt was, overleefde een zware klap met een personenwagen niet. Het ongeluk gebeurde zaterdag om 23.30 uur op de Europaweg (N42) in de buurt van Napoleon Games Casino Zottegem.

Lees meer »

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey wint de 33e Ebbenhouten Schoen

Cercle Brugge-goalgetter Kévin Denkey is de winnaar van de 33e editie van de Ebbenhouten Schoen. Dat heeft de organisatie van de jaarlijkse verkiezing voor de beste voetballer van Afrikaanse afkomst in de Jupiler Pro League maandagavond bekendgemaakt tijdens een gala in het Tangla Hotel in Sint-Lambrechts-Woluwe. De 23-jarige Togolees haalde het voor de andere genomineerden Mohamed Amoura (Union), Bilal El

Lees meer »

IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem

Zondag vierde Jo Vally niet enkel moederdag, maar ook zijn cd-/vinylvoorstelling ‘45/65’ bij Arno Depoorter en Yannick Haerins in de orangerie van het Kasteel van Eernegem. Zo’n 150 mensen waren present.
The post IN BEELD – Ipads geraakten overhit tijdens zwoele, maar wél uiterst geslaagde shownamiddag ‘45/65’ van Jo Vally in Kasteel van Eernegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in

Cinthia Min (42) en Céline Swinnen (21), moeder en dochter, laten vanaf 1 juni De Zeeduif herleven als eet- en praatcafé. Allebei verdienden ze reeds hun sporen in de horeca. “Het was al lang onze droom om ooit iets samen te doen.”
The post Moeder en dochter blazen De Zeeduif nieuw leven in appeared first on KW.be.

Lees meer »