Kamer verankert zorgcentra seksueel geweld: “Volgende regering kan ze niet opdoeken”

De Zorgcentra na Seksueel Geweld (ZSG) krijgen een wettelijke verankering. De plenaire Kamer heeft daarvoor donderdag een wetsontwerp goedgekeurd.

 

Meer krantenkoppen in België

Amerikaanse senator Bob Menendez stapt op na zijn veroordeling wegens corruptie

In de Verenigde Staten heeft de Democratische Senator Bob Menendez ontslag genomen nadat hij vorige week schuldig is verklaard aan 16 aanklachten wegens corruptie en omkoping. Zijn ontslagbrief is voorgelezen in de Senaat. Volgens de rechtbank heeft Menendez verschillende cadeaus gekregen in ruil voor Amerikaanse steun aan Egypte en Qatar, waaronder goudstaven en een luxewagen. Hij riskeert tientallen jaren cel.

Lees meer »

Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis

Ook in Houthulst kan men voortaan gebruik maken van een deelwagen. “De eerste deelwagen is er een op benzine”, vertelt burgemeester Jeroen Vandromme. “In januari komt er nog een tweede. Die zal elektrisch zijn.”
The post Eerste deelwagen in Houthulst staat voorlopig aan Markthuis appeared first on KW.be.

Lees meer »

“We willen áltijd winnen. Dat zal op de Spelen niet anders zijn”: Kyara Linskens gaat met Belgian Cats op olympische medaillejacht

Maandag 29 juli starten onze Belgian Cats aan hun Missie Medaille. Na een kwartfinale op de Olympische Spelen van Tokio in 2021 ligt de lat nu een stukje hoger: eremetaal. Wie mee aan die droom timmert, is Kyara Linskens. De Bredense rots in de branding van onze nationale basketdames is een van dé routiniers op het veld, maar loopt amper

Lees meer »

Gouden Greg Van Avermaet en Zilveren Pieter Timmers over toen en nu: “Het was iets onwezenlijk, maar ik moet nog werken om rond te komen”

Pieter Timmers: “Misschien kunnen we eens afspreken om te gaan fietsen.” Greg Van Avermaet: “Oké. Maar pas op, ik ben nog altijd een competitiebeest.”. Wij brachten de twee olympische sporthelden van Rio 2016 – zilver op de 100m vrije slag en goud in de wegrit – samen voor een reünie. Hoe blikken ze terug op hun medaille, wat doen ze

Lees meer »

Na nóg een zomerstorm: zien wij daar… terrasjesweer? Weerman David Dehenauw heeft goed nieuws

De zomerstorm met bijhorende straten die blank staan en opgebroken Chirokampen is nog maar net het land uit, of onze weerman David Dehenauw maakt ons – letterlijk – warm met zijn weerkaarten. Hij spreekt van zomerweer “van het type dat veel Belgen niet verkeerd vinden: noch te warm, noch te koud”. Vanaf wanneer mogen we dat perfecte vakantieweer verwachten? En

Lees meer »

“Kan ik een dag vrij krijgen? Ik heb morgen iets te doen”: FBI reconstrueert laatste dagen van schutter Crooks

Na de aanslag op Trump hebben FBI-onderzoekers intussen honderden getuigen geïnterviewd en de handel en wandel van schutter Thomas Matthew Crooks in kaart gebracht. Aan de hand van die bevindingen en eigen onderzoek reconstrueerde ‘The Wall Street Journal’ de laatste dagen en maanden van Crooks. “Hey Tom. Is dat niet gek? Ze denken dat jij het bent.”

Lees meer »

21 juli was wereldwijd de warmste dag ooit

Zondag 21 juli 2024 was wereldwijd de warmste dag ooit, blijkt uit gegevens van de klimaatdienst Copernicus. Het record zou te verklaren zijn aan de temperaturen in grote delen van Antarctica. ”Naarmate het klimaat blijft opwarmen, zullen we ongetwijfeld nieuwe records breken.”

Lees meer »