Italiaanse gemeente onder vuur voor verbod om in bomen te klimmen

Wie in het centrum van Oderzo in de noordelijke Italiaanse provincie Treviso in een boom klimt, riskeert een boete van 25 tot 500 euro. Dat verbod krijgt veel kritiek en wordt afgedaan als absurd. 

Meer krantenkoppen in België

Marjolein Acke uit ‘Sing Again’ en Helmut Lotti samen in ‘Tien om te zien’: “Maar ik zal nooit met hem op een vliegtuig stappen”

“Helmut Lotti mag mij altijd bellen.” Marjolein, de winnares van ‘Sing Again’, droomt al jaren van een duet met Helmut Lotti en komende zondag kan de VTM-kijker met eigen ogen zien hoe de droom van de 17-jarige sopraan uitkomt. Tijdens ‘Tien om te zien’ brengt het tweetal een nummer van Lotti’s eerste ‘Goes Classic’-album. Al had Marjolein wel een opvallende

Lees meer »

Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote en kleine cups”

Voor Michèle Depuydt wordt een droom werkelijkheid. Op maandag 12 augustus opent ze haar lingeriezaak Miss Elle in Torhout, een mooie verwijzing naar haar voornaam. De 28-jarige vrouw uit Ichtegem werkte tot nu toe als administratief bediende, maar wou al langer het bureauwerk inruilen voor een eigen winkel.
The post Michèle opent Lingerie Miss Elle in Torhout: “Voor grote

Lees meer »

Vader vermoorde Michiel (22): “Als een psycholoog maar even met de dader had kunnen spreken, was dit niet gebeurd”

De dubbele moord op Miren Eynatten (54) en haar zoon Michiel Dutilleux (22) in Denderhoutem eind vorig jaar, had vermeden kunnen worden. Dat vindt de vader van Michiel. Hij wil dat er lessen getrokken worden, nu het onderzoek wordt afgesloten. “De dader was enkele uren eerder vrijgelaten met een zakje kleren en een contactverbod. Een jurist kan zo’n delicate beslissing

Lees meer »

Trump belooft “Republikeinse vloedgolf” op eerste campagnerally na aanslag: “Democraten hebben geen idee wie hun kandidaat is”

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump heeft in de Verenigde Staten opnieuw een campagnebijeenkomst bijgewoond, 1 week na de aanslag waarbij hij lichtgewond raakte. Ook zijn kersverse running mate J.D. Vance was er voor het eerst bij. Op de rally zei Trump dat hij een kogel trotseerde voor de democratie, en hij had ook kritiek op de veiligheidsdiensten.

Lees meer »

Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Een brand in een appartementsgebouw in Oostende heeft maandag in een aanpalende woning een cannabisplantage aan het licht gebracht. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het zou gaan om 500 cannabisplanten en 250 stekjes.
The post Na spectaculaire brand in Oostende komt cannabisplantage bij de buren aan het licht door gat in de muur: 500 plantjes ontdekt

Lees meer »

Rechter onbevoegd om te oordelen over dispuut rond stadion KV Oostende met Marc Coucke

De Brugse rechtbank van eerste aanleg heeft zich in kort geding onbevoegd verklaard om te oordelen over een dispuut rond het stadion van KV Oostende. Een vennootschap van Marc Coucke dagvaardde de stad Oostende en de curator van de club, omdat het een plaatsbeschrijving wil laten uitvoeren. De zaak werd naar de ondernemingsrechtbank verwezen.
The post Rechter onbevoegd om

Lees meer »

De laatste voorspelling voor de Spelen: 12 Belgische medailles (dankzij de terugkeer van een oude bekende)

Vrijdagavond wordt Parijs in een feestelijk jasje gestoken voor de openingsceremonie van de Olympische Spelen 2024. De atleten leggen de laatste hand aan hun voorbereiding, statistiekenbureaus stellen hun laatste prognose voor. Bij het gerenommeerde databureau Gracenote heeft ons land op de valreep nog een extra plak bemachtigd. Volgens hun voorspelling zou België 12 medailles meenemen uit Frankrijk.

Lees meer »