INTERVIEW. Tolu Arokodare over Genk, penaltygate en haatberichten: “Ik antwoord met ‘thank you’, het maakt me alleen sterker”

Eigenlijk zou het in het voordeel van Racing Genk zijn mocht dit een heel negatief artikel zijn. Tolu Arokodare (23) houdt namelijk van kritiek. “Het werkt motiverend voor mij”, zegt de Nigeriaan. “En in kritiek schuilt vaak een stukje waarheid.” Een interview met een spits met filosofische trekjes. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe is het nog met ex-prof Eliot Lietaer?

Momenteel vindt in Frankrijk de Boucles de la Mayenne plaats, een UCI Pro-rittenkoers. Tien jaar geleden behaalde Eliot Lietaer (33) er zijn eerste en enige zege als prof. Anno 2024 is geen wielrenner meer.
The post Hoe is het nog met ex-prof Eliot Lietaer? appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gentse studio achter prijswinnend videospel ‘Baldur’s gate 3′ opent nieuwe vestiging in Polen

Larian Studios uit Gent, de ontwikkelaar van het prijswinnende videospel ‘Baldur’s gate 3′, opent een nieuwe vestiging in de Poolse hoofdstad Warschau. "Ons plan voor de Poolse studio is eenvoudig", zegt CEO Swen Vincke. "Een team samenstellen dat kan werken aan onze twee – zeer ambitieuze – nieuwe rollenspellen." Aan welke games Larian op dit moment precies werkt, blijft een

Lees meer »

Patron. kiest voor girl power: Saartje en Lorna worden nieuwe gezichten van het feestcafé

Anne Marie Sanchez, gekend van de Cubaanse bar La Bodeguita del Medio, is de enige vrouwelijke caféuitbater in de uitgaansbuurt in de Burgemeester Reynaertstraat. “Met mijn team brengen we female power naar patron.. We zijn ons muziekgenre nog aan het finetunen, maar sowieso gaan we voor iets uniek in ’t straatje. Ik denk bijvoorbeeld aan disco nights.”
The post

Lees meer »

Papa Kristof (39) leeft verder in kinderboekje: “‘Hoe snel zullen mijn kinderen mij vergeten’ vroeg hij. Daarna ben ik beginnen schrijven”

“Papa is een echte held, maar hij kreeg kanker en werd heel erg ziek. Nu is papa dood.” En toch leeft Kristof Schepers (39) uit Ham — vader, broer, fervent sporter, en handige Harry met groene vingers — verder in het kinderboekje dat zijn schoonzus Martine Goossens (52) schreef. Voor haar een manier van rouwen, het creëren van een tastbare

Lees meer »

Dit is de verdachte deal van 3 miljoen euro die Van Quickenborne tekende: “Waarom werd een opdracht betaald die nog niet was aangevangen?”

In het onderzoek naar vermeend gesjoemel onder ex-minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) springt één dossier in het oog. Het gaat om een contract van 3 miljoen euro dat op een vreemde manier afgesloten werd en waarvan het eindproduct straks mogelijk in de vuilbak belandt. “Wij stellen ons daar vragen bij”, schreven bezorgde ambtenaren in een interne nota.

Lees meer »

Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel

Een 28-jarige Roemeen en zijn 58-jarige vader uit Kortrijk riskeren voor de Brugse rechtbank zes jaar effectieve celstraf en een monsterboete voor mensenhandel in de bouwsector. De twee zijn niet aan hun proefstuk toe.
The post Ondanks eerdere veroordeling blijft Kortrijkse aannemersfamilie werkkrachten uitbuiten: vader en zoon riskeren zes jaar cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Minstens 6 doden en 40 gewonden bij aanval op drukke bouwmarkt in Charkiv: “Russische waanzin”

Bij een Russische raketaanval op een bouwmarkt in de noordoostelijke stad Charkiv zijn zaterdag zeker zes doden gevallen. Veertig anderen raakten gewond. Volgens de Oekraïense president Volodymyr Zelensky waren er “meer dan 200 mensen” in de hypermarkt op het moment van de aanslag. Het Russische leger beweert intussen het dorpje Archanhelske, in de oblast Donetsk in het oosten van Oekraïne,

Lees meer »

Amerikaanse staat Louisiana plaatst 2 abortuspillen op lijst van ‘gevaarlijke stoffen’

In de Amerikaanse staat Louisiana is een wet goedgekeurd die de abortuspillen mifepriston en misoprostol op de lijst van ‘gevaarlijke stoffen’ plaatst en zware straffen invoert voor illegaal bezit. Alleen dokters en zwangere vrouwen mogen de pil in huis hebben, andere groepen kunnen boetes of celstraffen krijgen. Louisiana is de eerste staat die zo’n maatregel invoert, maar niet de laatste

Lees meer »