INTERVIEW. Dirk Kuyt, kampioenenmaker van Beerschot: “Veel mensen kennen de voetballer, maar niet de trainer Kuyt”

“Mijn naam zal altijd een groot voordeel zijn, soms een nadeel.” Na een mislukt eerste hoofdstuk in Nederland, bij ADO Den Haag, werd het trainerschap in België bij Beerschot voor Dirk Kuyt (43) een voltreffer. Interview met de voormalige cultheld van Feyenoord en Liverpool over zijn visie op voetbal, werken en leven in Antwerpen, én de vraag of er al een weddenschap loopt met Mark van Bommel. 

Meer krantenkoppen in België

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

GBS De Regenboog telt 19 eerstecommunicanten

In de Sint-Margarethakerk van Geluveld vierden 19 kinderen van de gemeentelijke basisschool De Regenboog hun eerste communie op donderdag 9 mei. Op de foto zien we de communicanten Gust Bedert, Camille Bordau, Estelle Bracke, Auwen Breemeersch, Britt Clauw, Gabriella De Beck, Yvonne Decuypere, Benjamin De Ruyter, Lilly-Jo De Saedeleer, Eloïse Ingelbeen, Remi Lahousse, Claire Stichelbaut,
The post GBS De

Lees meer »

Buurtbewoners zijn overlast op Truiens Eglantierplein beu: “Oppassen of het wordt een tweede stationsbuurt”

Buurtbewoners uit de wijk Nieuw Sint-Truiden zijn de overlast op het speelpleintje aan het Eglantierplein beu. Dat vertellen verschillenden van hen anoniem aan VRT NWS. Ook op sociale media komen er heel wat reacties op een post die de situatie aanklaagt. Ouders uit de buurt hebben het over vechtpartijen, afpersing en drugs dealen. De politie erkent dat er meldingen van

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “Op dit moment geen plannen om Charkiv te veroveren”

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

Vlaamse regering hakt knoop door: rallycircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied

Het rallycrosscircuit Duivelsberg in Maasmechelen blijft recreatiegebied en zal dus niet worden omgevormd tot natuurgebied. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Bij de oprichting van het Nationaal Park Hoge Kempen in 2006 was afgesproken dat er een nieuwe locatie voor het crosscircuit zou worden gezocht, maar zonder succes. Verschillende andere plekken in het Nationaal Park worden de komende jaren wel

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Poperinge krijgt standbeeld dat Metallica eert

Op woensdag 12 juni om 11 uur wordt op de parking van de Maekeblydezaal in de Doornstraat in Poperinge een standbeeld onthuld ter ere van de metalgroep Metallica. Aanleiding is de herdenkingsvierdaagse van 40 jaar Heavy Sound Festival, en het feit dat de toen nog jonge snaken van Metallica in 1984 liefst driemaal in Poperinge optraden.
The post Poperinge

Lees meer »