IJzertekort bij vrouwen: ‘Iedereen moet weten dat die zware vermoeidheid ook kan komen door te weinig ijzer in je lijf’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5 hectare aan nieuwe KMO’s in Roeselare

De eerste steen werd gelegd van een nieuwe bedrijventerrein van bijna twintigduizend vierkante meter in de Nelekouter, een zijstraat van de Brugsesteenweg. Op het bedrijvenpark Bazuin zal er plaats zijn voor 69 KMO-units. “Dit project is een toonbeeld van hoe industrie en omgeving kunnen samen gaan”, klinkt het bij ontwikkelaar Hexagon.
The post Bedrijvenpark Bazuin is goed voor 5,5

Lees meer »

Politie en organisatie Flanders Open Rugby gaan voor nultolerantie: “Grootste drugscontroles ooit”

De politie van Dendermonde gaat grote drugscontroles houden als de 102 rugbyploegen aankomen voor de 30ste editie van het Flanders Open Rugby tornooi. Op het terrein zelf zullen ook agenten in burger controleren op drugsbezit en drugshandel. Zo’n grote drugscontrole is een primeur voor het jaarlijkse rugbytornooi en het festival. "Die is nodig omdat de drugswetgeving in het thuisland van

Lees meer »

Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren

Jeugdhuis De Caravanne opende afgelopen zaterdag voor de laatste keer de deuren. Bij gebrek aan vrijwilligers gaat de pleisterplaats van heel wat Deerlijkse jongeren voorgoed dicht. Er werd in stijl afscheid genomen met ‘The last dance’.
The post Jeugdhuis De Caravanne in Deerlijk sluit definitief de deuren appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fiats in beslag genomen om sticker met Italiaanse vlag

De Italiaanse autoriteiten hebben Fiat Topolino’s in beslag genomen omdat er een Italiaans vlaggetje op de wagens is geplakt, maar eigenlijk zijn ze in Marokko in elkaar gezet. Die auto’s werden geblokkeerd in de haven van Livorno vanwege mogelijke overtredingen van de ‘Made in Italy’-wet, waardoor moederbedrijf Stellantis zelfs zijn sportwagen Alfa Romeo Milano moest omdopen tot Junior.

Lees meer »

RWDM beëindigt samenwerking met CEO Gauthier Ganaye

Hij degradeerde met KV Oostende, verliet dat zinkend schip voor RWDM en degradeerde opnieuw. Gauthier Ganaye betaalt de rekening voor de sportieve tegenslag in Molenbeek en moet RWDM verlaten. “Een wens van de club en Eagle Football.” Ook de samenwerking met Tom Chambers en Oliver O’Connell wordt stopgezet.

Lees meer »

Slovaakse premier Fico in levensgevaar na schietpartij: beelden tonen arrestatie

Robert Fico, de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Dat is bevestigd door het ministerie van Binnenlandse Zaken. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. Volg het nieuws op de voet in deze

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Belgische vloot wordt met uniek datasysteem uitgerust om klimaat- en milieuvriendelijker te worden

In droogdok Gardec in Zeebrugge werd vrijdag een vaartuig binnengereden, de Z.26 Avanti, voor een heel bijzonder onderhoud. De romp wordt uitgerust met een snelheidsmeter en later krijgt ook de schroef een torsiemeter. Beide moeten data opleveren waarmee onderzoekers, reders en scheepswerven de shift naar energiezuinigere vaartuigen met minder of geen fossiele brandstoffen kunnen versnellen. Deze data vormt de nieuwste

Lees meer »

Vijf maanden na veroordeling voor stalking ex staat veertiger opnieuw terecht: “Een lammetje wordt een ‘war machine’”

“How does it feel to be hunted?” Ondanks een recente veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin bleef een 43-jarige man uit Zwevegem maar doorgaan. De boodschap in een brief die hij haar stuurde, liet niets aan de verbeelding over. “Maar enkele maanden in de cel zullen niet helpen, enkel begeleiding”, aldus zijn advocaat.
The post Vijf maanden na veroordeling

Lees meer »

Door België gezochte drugsbazen verdienen miljoenen met vastgoed in Dubai

Grote drugsbazen konden de voorbije jaren in Dubai ongestoord villa’s en appartementen kopen, verhuren en verkopen met miljoenenwinsten. Zelfs al worden ze door België gezocht of vervolgd, of zijn ze al veroordeeld. Dat blijkt uit onderzoek van De Tijd, Knack en Le Soir samen met het collectief OCCRP, de non-profitorganisatie C4ADS en ruim 70 andere media in de wereld naar

Lees meer »