Griekse muziek en Thiago die maar niet te kalmeren is: zo uitzinnig ging het er in Brugse kleedkamer aan toe

Behind the scenes. Natuurlijk werd de historische zege van Club Brugge verder gevierd in de catacomben van het stadion. Voor de gelegenheid werd een streepje Griekse muziek in de kleedkamer opgezet. Íedereen door het dolle heen, maar de geschorste Thiago nog dat tikkeltje meer. “Dat ik rustig moet blijven? Hoe kan ik nu kalm zijn? Dit is historisch!” 

Meer krantenkoppen in België

Bezoekers van de Lieteberg in Zutendaal wandelen volgende zomer met smartphone door hologrammen van levensgrote dieren

Naar aanleiding van de Week van de Biodiversiteit is er in het Bezoekerscentrum van de Lieteberg in Zutendaal een voorproefje gegeven van het nieuwe Belevingscentrum Biodiversiteit. Daarin zal te zien zijn welke planten en dieren er in het Nationaal Park Hoge Kempen leven, onder meer met hologrammen. De Lieteberg werkt daarvoor samen met AlfaVision, dat bedrijf viel eerder al in

Lees meer »

Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie

Bondscoach Domenico Tedesco heeft dinsdag zijn 26-koppige selectie bekendgemaakt voor het EK voetbal in Duitsland. Charles De Ketelaere en Maxim De Cuyper zijn de twee West-Vlamingen in de selectie. Hans Vanaken en Olivier Deman vielen naast de selectie.
The post Mét De Ketelaere en De Cuyper, zonder Olivier Deman: dit is de Belgische EK-selectie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap”

In maart 2025 speelt Chris Van Tongelen de rol van ‘Harry’ in de musical ‘MAMMA MIA’. Het is dan al 18 jaar geleden dat hij nog eens op een podium stond en meespeelde in een musical.
The post Chris Van Tongelen speelt ‘Harry’ in musical ‘MAMMA MIA’: “Deze musical is een klein beetje De Romeo’s in het musicallandschap” appeared

Lees meer »

Eerste cohousingproject voor Kortrijk vergund: 13 appartementen met zicht op stadspark ‘de Paulientjes’

Op 18 augustus 2022 werd het eerste cohousingproject van Kortrijk aangekondigd. Een tweetal weken geleden werd dan eindelijk de vergunning afgeleverd door het schepencollege. In de Groeningestraat komen 13 appartementen aangevuld met gemeenschappelijke delen in de beschermde woningen Chomé en De Kroon. Begin volgend jaar starten de werken.
The post Eerste cohousingproject voor Kortrijk vergund: 13 appartementen met zicht

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Nu riskeert ze opnieuw vier maanden cel.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes

Lees meer »

Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd

Ten vroegste vanaf 2026 worden de Bollestraat in Torhout en de Weststraat in Lichtervelde heraangelegd. Het gaat om de weg die zich, afhankelijk van de straatkant, deels op het grondgebied van de ene gemeente bevindt en deels op dat van de andere.
The post Bollestraat Torhout en Weststraat Lichtervelde worden heraangelegd appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dat Limburg Sterk Merk een correcte financiering van Limburg in de weg staat, is eigenlijk godgeklaagd”

Zaterdag eindigt het prestigieuze filmfestival van Cannes. Met twee prijzen voor de Vlaamse film ‘Julie zwijgt’, een pakkend eerbetoon aan regisseur-acteur Kevin Costner en de aanwezigheid van smoking-vedetten en dames in doorkijkjurken was deze editie een voltreffer. Ook Limburg maakt zich op voor een avond vol glitter en glamour. Met een heuse nocturne op de Hasseltse Corda Campus blaast de

Lees meer »

Gezinnen in armoede doen boodschappen in nieuwe winkel Food4All: “Jaarlijks 14.000 volle tassen”

De sociale winkel van Food4All huist voortaan in de Orveiestraat, in Zwevegem-Knokke. De verhuis drong zich op omdat het vorige onderkomen zal worden afgebroken. Food4All bedient een kleine 150 gezinnen, die door het OCMW zijn geselecteerd. “Jaarlijks gaan hier zo’n 14.000 volle tassen de deur uit. Dankzij onze sponsors en vrijwilligers.”
The post Gezinnen in armoede doen boodschappen in

Lees meer »

Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier

“Het was nooit de bedoeling te stelen. Ik zal alles terugbetalen.” Een 30-jarige koerier uit Koekelare kwam er zonder straf vanaf nadat hij iets meer dan 11.000 euro cash geld van leveringen achterhield van zijn toenmalige werkgever ALS Logistics, met depot in Deerlijk.
The post Geen straf, wel schadevergoeding voor stelende koerier appeared first on KW.be.

Lees meer »

Soms peperduur, vaak dubieus. Hier volgen voedingscoaches hun opleidingen: “Het kost 9.000 euro, maar dat verdien je snel terug”

Dat voedingscoaches soms verkeerde adviezen en twijfelachtige behandelingen geven, las u hier gisteren al. Maar hoe komen zij aan hun diploma’s? Onderzoeksjournalist Joppe Nuyts zocht uit hoe voedingscoaches in binnen- en buitenland les volgen bij soms dubieuze opleidingscentra. Sommige worden zelfs door de overheid gesubsidieerd. Hoe kan dat? En wat wordt er in zo’n opleidingen dan verteld?

Lees meer »

VTI-leerlingen brengen hulde aan gesneuvelde piloten tijdens WO II

Op de oude begraafplaats van Eernegem zijn twee graven terug te vinden van gesneuvelde geallieerde Nieuw-Zeelandse piloten uit de Tweede Wereldoorlog. In het kader van 80 jaar bevrijding organiseert het lokaal bestuur op zaterdag 25 mei een herdenking om hulde te brengen aan R. L. Baker en J. G. Thomson en in uitbreiding daarvan aan allen die zich inzetten voor

Lees meer »