EXCLUSIEVE PEILING. Forse stijging rusthuisfactuur weegt op Vlamingen: meerderheid wil pensioenplafond

Er is een groot draagvlak onder Vlamingen om de rusthuisfactuur te begrenzen, want meer dan acht op de tien wil dat ouderenzorg nooit meer kost dan het maandelijkse pensioen. Dat blijkt uit een exclusieve peiling van HLN en VTM NIEUWS. Maar is zoiets wel realistisch? En wie gaat het verschil dan bijbetalen? Vlaams minister van Welzijn Hilde Crevits (CD&V) is tégen zo’n maximumfactuur, maar zwaait met een andere oplossing. 

Meer krantenkoppen in België

Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale moment”

Guanaël Caigny en Jill Vannieuwenhuyse maakten in februari bekend dat ze op zoek waren naar een overnemer voor bistro Maison 3. Die hebben ze ondertussen gevonden bij souschef Oktay Cevik en diens echtgenote Sharon Demaesschalck.
The post Oktay en Sharon zijn de nieuwe uitbaters van bistro Maison 3 in Staden: “We zijn nog jong en vonden dit het ideale

Lees meer »

“We zijn klaar voor een tweede hoofdstuk”: voormalig taverne Poesta heropent volgende maand als feestzaal

Liefst 20 jaar stonden de gebouwen leeg, maar dankzij Carla Verhooghe (49), de oudste dochter van toenmalig uitbater en eigenaar Hubert Verhooghe, krijgt de Poesta vanaf deze zomer een tweede leven als feestzaal en eventlocatie. De voormalige taverne midden in het Tieltse groen onderging in de voorbije twee jaar een grondige metamorfose.
The post “We zijn klaar voor een

Lees meer »

Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering Justitie in periode Van Quickenborne

Federaal parlementslid voor N-VA Michael Freilich heeft op 8 mei een strafklacht ingediend en vraagt een onderzoek naar mogelijke ‘oplichting’. Dat meldt de VRT. Freilich zegt aanwijzingen te hebben van fouten bij aanbestedingen onder voormalig minister van justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD) rond de digitalisering bij Justitie.
The post Freilich dient strafklacht in voor mogelijke fouten rond digitalisering

Lees meer »

Met nieuwste theaterstuk komt Sven De Ridder Company voor het eerst ook naar Blankenberge én Wevelgem, maar ook naar het vertrouwde Izegem

De tweede helft van de maand mei, dat is zo stilaan de periode geworden dat de Sven De Ridder Company de pers bijeen roept om hun nieuwste theaterstuk voor de komende zomer voor te stellen. En dat was ook dit jaar niet anders. Dus trok de voltallige Vlaamse en Nederlandse pers naar de luchthaven van Deurne om meer info te

Lees meer »

Uitwerpselen in de brievenbus, tandpasta in het slot: twee maanden met uitstel voor pesterijen buurvrouw

Een 56-jarige vrouw uit Harelbeke is veroordeeld tot twee maanden met uitstel voor een reeks extreme pesterijen. Al zo’n vier jaar lang maakte ze haar bovenbuur het leven zuur. Het slachtoffer krijgt daarvoor een schadevergoeding. “Ze heeft intussen een nieuw slachtoffer.”
The post Uitwerpselen in de brievenbus, tandpasta in het slot: twee maanden met uitstel voor pesterijen buurvrouw appeared

Lees meer »

Wat staat nieuwe astronaut Raphaël Liégeois te wachten in de ruimte? “De hunkering naar het thuisfront is het grootste obstakel”

In 2026 trekt Raphaël Liégeois (36) zijn ruimtepak aan en zet hij koers naar het internationaal ruimtestation, waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Ver weg van de bewoonde wereld, zijn gezin, familie en vrienden. Wat is de psychologische impact van zo’n avontuur? “Het gemis van je naasten is soms groot, vooral naar het einde van de missie

Lees meer »

IN KAART – In Horebeke het laagst en in Sint-Joost het hoogst, zo is het in jouw gemeente met het armoederisico gesteld

In de Brusselse gemeente Sint-Joost-ten-Node loopt 34,6 procent van de bevolking een armoederisico. Dat blijkt uit cijfers van Belgisch statistiekbureau Statbel, dat voor de eerste keer cijfers over het armoederisico publiceert per gemeente. De Oost-Vlaamse gemeente Horebeke heeft met 3,2 procent dan weer het laagste armoederisico. Bekijk hoe het in jouw gemeente is gesteld.

Lees meer »

Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank

De stad Menen heeft het kippenbedrijf dat verantwoordelijk is voor het lozen van het kippenvet in de Oude Leiearm een aanmaning gestuurd. Tegen medio volgende week moet het formeel maatregelen aantonen én zorgen dat de vervuiling stopt. “Zo niet dan stappen we naar de rechtbank.”
The post Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank appeared

Lees meer »