Europees relancegeld gaat naar Italiaanse anti-abortusactivisten

Met Europees geld dat moet dienen voor de heropbouw na corona, wil Italië anti-abortusactivisten steunen. Die mogen dan aan de slag gaan in centra voor gezinsplanning, waar vrouwen vóór een abortus op consultatie moeten gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Geblesseerde Meunier reist woensdag niet mee naar Duitsland, verdediger ondergaat extra onderzoeken

Thomas Meunier (32) is geblesseerd uitgevallen tijdens de uitzwaaimatch van de Rode Duivels tegen Luxemburg. De verdediger van Trabzonspor, die verrassend als linksachter speelde, greep naar de binnenkant van z’n rechterbil. Verpest de spierblessure z’n EK-deelname? Meunier reist woensdag alvast niet mee af naar Duitsland, hij ondergaat de komende dagen extra onderzoeken.

Lees meer »

“Bart De Wever mag gerust premier worden”

Dit is “geen overwinning”, maar een “historisch moment”, zei MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez op de bijeenkomst van zijn partij in Brussel. De Franstalige liberalen dromen al hardop van een nieuwe ‘Zweedse’ coalitie.

Lees meer »

Speciale eenheden vallen appartement binnen in Sint-Lievens-Houtem: “Eén persoon opgepakt, mogelijk ook wapen gevonden”

Speciale interventie-eenheden zijn zaterdagnamiddag een appartement in Hofkouter in Sint-Lievens-Houtem binnengedrongen. Volgens buren zou daarbij één persoon opgepakt zijn en werd mogelijk ook een wapen aangetroffen, al werd dat nog niet bevestigd door het parket. Eerder op de dag waren ook al agenten in de straat aanwezig na een uit de hand gelopen ruzie.

Lees meer »

Noodtoestand in zuiden Florida wegens extreme regenval

Gouverneur Ron DeSantis van de Amerikaanse staat Florida heeft in delen van het zuiden de noodtoestand uitgeroepen. Extreme regenbuien verstoorden vluchten op de grote luchthavens van Miami en Fort Lauderdale en leidden tot de gedeeltelijke sluiting van de snelweg I-95.

Lees meer »

Aziatische hoornaar valt niet meer klein te krijgen: “Het probleem is niet meer uitroeibaar, maar moet beheersbaar blijven”

Geel-zwart en incontournable: N-VA is het voor de Vlaamse regeringsvorming, de Aziatische hoornaar is het in het hele land. In Gistel werden 140 koninginnen gevangen, in Holsbeek 112, en in tal van andere gemeenten worden plannen gesmeed om de killerwesp volledig uit te roeien in onze contreien. “Onmogelijk”, zo oordeelt het Instituut voor Natuur- en Bosonderzoek (INBO). Maar wat kunnen

Lees meer »

ANALYSE. Veiligheidsraad VN keurt resolutie over staakt-het-vuren in Gaza goed: “Maar Netanyahu spreekt met gespleten tong”

Nu de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties een Amerikaanse resolutie over een wapenstilstand in de Gazastrook heeft aangenomen, rijst de vraag: komt een duurzaam staakt-het-vuren echt dichterbij? Of steekt het vertrek van de laatste centristische Israëlische minister daar een stokje voor? Expert Midden-Oosten Brigitte Herremans (UGent) licht toe: “Het blijft cynisch dat de VS niet eerder ingrepen. Dit akkoord had

Lees meer »