Emma Watson is al 5 jaar niet meer te zien in films: dit is waarom

Waarom is ‘Harry Potter’-ster Emma Watson (34) al vijf jaar afwezig van het grote scherm? In een interview met de ‘Financial Times’ vertelde de actrice dat ze een stapje terug heeft gezet in de filmwereld opdat ze zich “opgesloten” voelde in de promotie van haar rollen. “Ik vond het echt moeilijk om iets te verkopen waar ik niet veel controle over had.” 

Meer krantenkoppen in België

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. 10.000 mensen worden geëvacueerd nabij Charkiv – Polen trekt miljarden uit voor versterking oostgrens

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Staking van start in Oost-Vlaamse gevangenissen

In de Oost-Vlaamse gevangenissen is maandagavond om 22 uur een 48 urenstaking van start gegaan uit protest tegen de overbevolking en het personeelstekort. Vorige week waren er ook al tweedaagse stakingen in Vlaams-Brabant, Limburg en West-Vlaanderen, later deze week zijn nog Brussel en Antwerpen aan de beurt.

Lees meer »

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo (Open Vld) “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”,

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Zware explosies op luchtmachtbasis op de Krim na Oekraïense luchtaanvallen

Minstens 1.993 kinderen zijn sinds de escalatie van de oorlog in Oekraïne vermoord of gewond geraakt. Dat zijn er gemiddeld twee per dag, meldt Unicef, het Kinderfonds van de Verenigde Naties (VN). Het echte aantal ligt volgens de organisatie hoger, maar 1.993 is het aantal dat geverifieerd kon worden. En de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken is deze

Lees meer »