Eén partij wil bouwen toch nog mogelijk maken in overstromingsgevoelig gebied

Een bouwstop invoeren in overstromingsgevoelige gebieden: het is niet simpel in een land waar iedereen met een baksteen in de maag is geboren. De meeste partijen vinden dat het principieel moet, maar tussen droom en daad staan heel veel praktische bezwaren. Eén partij wil wél nog blijven bouwen.

 

Meer krantenkoppen in België

Na Acid, breken ook TikTokkers Neal (19) en Senne (19) in op Tomorrowland: “Nu kunnen we het van onze bucketlist schrappen”

In hun laatste TikTok-stunt tonen Neal Remmerie (19) en Senne Haverbeke (19) uit Ingelmunster hoe ze wisten binnen te glippen op de weide van Tommorowland. Het duo kon uit handen van de security blijven en zo meegenieten van de laatste dag van het festival. “Het was echt insane, maar de inbraak was allesbehalve gemakkelijk”, klinkt het bij de TikTokkers.

Lees meer »

Olga Leyers onder vuur wegens pikante looks op sociale media, maar bekend Vlaanderen neemt het voor haar op

‘Celebrity MasterChef’-winnares Olga Leyers (26), de jongste dochter van Jan Leyers (66), doet veel mannenharten op sociale media sneller slaan. Met haar gewaagde en verleidelijke outfits – denk korte rokjes, sexy lingerie en strakke shirts – durft Olga duidelijk meer dan veel andere bekende Vlamingen. Dat weet ‘TV Familie’. Niet iedereen is even grote fan, maar van haar vrouwelijke collega’s

Lees meer »

Marino Punk speelt accordeon voor 100-jarige zuster Gabrielle in Heule

Je zou het niet meteen verwachten: Marino Punk, de bekende muzikant met hanenkam en tatoeages, die accordeon komt spelen voor de zusters in een klooster. In Heule gebeurde het wel ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van zuster Gabrielle Mingneau die dol is op accordeonmuziek. Ze komt uit Bovekerke en doorkruiste destijds West-Vlaanderen voor het Wit-Gele Kruis.
The post

Lees meer »

Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn”

Arne Degryse van Team Dartshop Vanhee Menen neemt op zaterdag 27 en zondag 28 juli deel aan de Youth Development Tour in Engeland. De grootste Europese dartstalenten nemen het daar tegen elkaar op.
The post Darter Arne Degryse: “Mijn niveau gaat in stijgende lijn” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erfgoedvereniging Dement uit Oostende naar vrederechter: “Begin onmiddellijk met herstellingen aan Thermae Palacehotel en Koninklijke Gaanderijen”

De erfgoedvereniging Dement stapt naar de vrederechter om te bekomen dat er onmiddellijk begonnen wordt met de noodzakelijke herstellingen aan het Thermae Palacehotel en de Koninklijke Gaanderijen. Beide gebouwen zijn in slechte staat. "De huurder is verplicht om de gebouwen te onderhouden, maar de stad Oostende, die eigenaar is, treedt maar niet op", zegt Guy Servaes van Dement.

Lees meer »

Luxevilla als belegging trekt Duitse miljoenen naar onze kust: “Enkelen zijn bereid om meer op tafel te leggen, voor nóg exclusievere panden”

Kapitaalkrachtige Duitsers steken hun miljoenen niet alleen in superjachten aan de Côte d’Azur, maar steeds vaker ook in exclusieve woningen aan de Belgisch-Nederlandse kust. De voorbije jaren is het aandeel Duitse kopers er opvallend toegenomen, vooral in één heel specifieke regio. En dat mag gerust wat kosten: “Kopers gaan almaar meer op zoek naar de meest exclusieve panden van boven

Lees meer »

“Hij was nog nooit zo skinny”: op zoek naar het geheim achter de beste versie ooit van Tadej Pogacar

Sportief manager Joxean Matxin is formeel: “Dit is de beste Tadej Pogacar die ik al heb gezien.” De geletruidrager zelf én de rest van het peloton kunnen enkel beamen, maar wat is de verklaring daarvoor? “Zoek niet naar één reden. Het is de optelsom van veel kleine”, klinkt het bij UAE, waar ze vooral zoeken naar Mou55981652. Een achtergrondverhaal.

Lees meer »