“Echt, er waren daar kannibalen”: Biden beweert dat zijn oom opgegeten werd tijdens WOII

Joe Bidens “oom Bosie” zou tijdens de Tweede Wereldoorlog opgegeten zijn door kannibalen in Nieuw-Guinea. Het eiland reageert verbijsterd op de uitspraken. “Ze zouden niet zomaar blanke mannen opeten die uit de lucht vielen.”

 

Meer krantenkoppen in België

De Croo heeft “emotioneel gesprek” gehad met radiopresentator die opriep om hem “neer te knallen”: “Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”

De presentator van de lokale radiozender Waregem1 “heeft een rode lijn overschreden” door luisteraars op te roepen om Alexander De Croo (Open Vld) “neer te knallen”. Dat heeft de premier gezegd aan onze collega’s van het radionieuws in zijn eerste reactie op het incident. “Ik heb hem gisteren op eigen initiatief gebeld. Hij begrijpt dat hij te ver is gegaan”,

Lees meer »

Vermiste ara Zazu terug bij gezin: “Tranen van geluk”

De vermiste blauw-gele ara Zazu die zaterdag ontsnapte bij haar gezin in Handzame bij Kortemark is terug thuis. Een opsporingsbericht werd meer dan 1.000 keer gedeeld en de vogel landde dinsdagavond plots spontaan bij haar baasjes toen ze in een andere tuin werd opgemerkt. “Ons gezin is terug compleet en er vloeiden tranen van geluk”, laat baasje Phoebé Vanderwee (26)

Lees meer »

KIJK. Laatste restanten van ingestorte brug in Baltimore tot ontploffing gebracht: “Op koers om kanaal tegen eind mei te heropenen”

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

KIJK. Rouwende chimpansee houdt dode baby al drie maanden bij zich

Een Chimpansee in een Spaanse dierentuin houdt haar dode baby al drie maanden bij zich. De rouwende moeder kan geen afscheid nemen van het kleintje, maar dat is niet ongewoon zegt de directeur van de dierentuin. “Ze moeten eraan wennen dat ze een jong verloren zijn. Ze hebben tijd nodig om het verlies te verwerken.” De dierentuin in Valencia beseft

Lees meer »

Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift”

Zaterdag 22 juni nadert met rasse schreden en het belooft een topeditie van de 20ste Triatlon Brugge te worden. Pakweg 2.000 deelnemers van onervaren, recreatief tot competitief en zowel individuele triatleten als trio’s zullen aan de start verschijnen.
The post Organisatie Triatlon Brugge klaar voor 20ste editie: “De sport zit duidelijk opnieuw in de lift” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ebrahim Raisi (1960-2024)

12:35 Met een helikoptercrash in het noordwesten van Iran is abrupt een einde gekomen aan het presidentschap van Ebrahim Raisi. De ultraconservatieve geestelijke, die de hand had in hardhandig optreden tege…

Lees meer »