De man die een jaar dood lag in zijn Antwerpse herenhuis voor hij gevonden werd, krijgt een gezicht: “Markus was een doodbrave mens”

Vandaag wordt in Lint Markus Verschaeren (60) begraven, de man die al een jaar dood in zijn Antwerpse herenhuis lag voordat zijn stoffelijk overschot vorige week werd ontdekt. Maar hoe vereenzaamd de kunstminnende binnenhuisarchitect ook stierf, hij zal een waardig afscheid krijgen. “Marcus was geliefd, maar hij zonderde zich de laatste jaren helaas volledig af”, getuigen bedroefde vrienden bij HLN. Hoe willen ze hem toch nog eren? 

Meer krantenkoppen in België

Tiener Techniekacademie reikt diploma’s uit

De deelnemers van de Tiener Techniekacademie in Ichtegem ontvingen hun diploma na de geslaagde lessenreeks van dit voorjaar. “In de Techniekacademie maken kinderen op een speelse manier kennis met wetenschap en allerlei STEM-vaardigheden”, zegt schepen van onderwijs Celesta Muylle (WIT). “Jaarlijks organiseren we verschillende lessenreeksen. Aan deze reeks hebben 14 kinderen van het vijfde en
The post Tiener Techniekacademie

Lees meer »

Gino en Jeannine uit Zulte vieren gouden jubileum

De 74-jarige Gino Minjauw en de 72-jarige Jeannine Santens vierden hun gouden huwelijksjubileum tijdens de receptie op het gemeentehuis te Olsene. Gino werd geboren te Deinze en Jeannine te Waregem. Ze leerden elkaar kennen in het danscafé Steelple-Chase in Waregem. Op 22 maart 1974 gaven ze elkaar het jawoord in Wortegem-Petegem. Ze wonen nu in
The post Gino en

Lees meer »

Vilvoordse bevolking zou komende 10 jaar fors groeien, burgemeester Bonte: “Creëert enorme uitdagingen”

In Vilvoorde zou de bevolking de komende 10 jaar groeien met 14 procent, tot zo’n 53.000 inwoners. Dat blijkt uit de demografische vooruitzichten van Statistiek Vlaanderen. De forse groei betekent volgens burgemeester Hans Bonte (Vooruit) dat Vilvoorde een aantrekkelijke stad is geworden om te wonen, maar brengt het tegelijk enorme uitdagingen met zich mee. "We hebben meer middelen nodig, net

Lees meer »

Pas bekroond als onderneemster van het jaar, maar nu voor de rechter gedaagd

Tientallen huishoudhulpen verzamelen donderdagochtend aan de arbeidsrechtbank in Hasselt. Daar beginnen de vakbonden een rechtszaak omdat Het Poetsbureau – dat duizenden mensen tewerkstelt – zijn huishoudhulpen te weinig zou betalen. Dat terwijl oprichtster Elly Huysmans vorige week nog door koningin Mathilde werd bekroond als “vrouwelijke onderneemster van het jaar”.

Lees meer »

Demi Moore zet zich opnieuw op de kaart met bloederige horrorfilm: “Het zijn een paar uitdagende jaren geweest”

Van “walgelijk” en “verontrustend” tot “meesterlijk” en “onvergetelijk”. Op het Filmfestival van Cannes roept de nieuwe horrorfilm ‘The Substance’ heftige reacties op. Maar over één ding zijn alle kijkers het eens: Demi Moore schittert op haar 61ste als nooit tevoren. Al was de Amerikaanse actrice haar glans bijna kwijtgeraakt. Van een bijzonder moeilijke jeugd tot enkele mislukte relaties: de ex

Lees meer »