CEO van Adidas: “Nike betaalt onverklaarbaar bedrag aan Duitse voetbalbond voor truitjesdeal”

De som die het Amerikaanse sportmerk Nike zou betalen aan de Duitse voetbalbond voor het contract van de nationale ploeg, is voor Adidas-CEO Bjørn Gulden “onverklaarbaar”. Dat zegt hij in reactie op mediaberichten dat Nike jaarlijks 100 miljoen euro zou betalen aan de Deutscher Fußball-Bund.

 

Meer krantenkoppen in België

Ober vrijgesproken na beschuldiging van breken duim klant in Koksijde

Een 50-jarige ober die in een brasserie in Koksijde werkte, is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een vinger had gebroken van een vrouw op zijn terras. De strafrechter in Veurne vond dat er onvoldoende bewijzen waren, nadat ook een getuige langskwam in de rechtszaal.
The post Ober vrijgesproken na beschuldiging van breken duim klant in Koksijde appeared first

Lees meer »

Tom Waes helpt jongeren stemmen in ‘Eerste keus’: “Mijn eigen kinderen geef ik geen politiek advies”

Zelf is hij gegeerd wild bij zowat elke partij, maar de politieke ambitie van Tom Waes (55) beperkt zich tot het maken van een nieuw tv-programma. Samen met Wetstraatjournalist Pieterjan De Smedt (38) informeert hij jongeren in ‘Eerste Keus’ op hun weg naar de stembus, en die blijken bijzonder direct. “Bart De Wever kwam blazend buiten na zijn vagevuur.”

Lees meer »

264 studenten van UGent moeten plots examen in ander gebouw afleggen door pro-Palestijnse bezetting: “Dit zorgt voor onnodige stress”

De bezetting van pro-Palestijnse betogers aan UGent zorgt nu ook voor organisatorische problemen. 264 studenten Politicologie kregen zondagochtend het bericht dat hun examen van morgen —maandag— last minute is verplaatst. Gelukkig niet van datum, wel van locatie. Professor Carl Devos reageert bezorgd: “Dit zorgt voor onnodige stress.”

Lees meer »

Mensen aan het werk krijgen gaat om zo veel meer dan centen

Er is in aanloop naar de verkiezingen één ding waarover bijna alle politieke partijen het eens zijn: het verschil tussen het inkomen van werkenden en niet-werkenden moet groter. Alleen zo kunnen we meer mensen motiveren om aan het werk te gaan. Klinkt logisch, zo eenvoudig is het niet.

Lees meer »

Iconisch ‘Home Alone’-huis staat te koop voor bijna 5 miljoen euro

Geen kerst zonder ‘Home Alone’. Jaar na jaar kijken we op kerstavond naar de kleine Kevin, en hoe hij zijn wilde fantasie gebruikt om twee bandieten uit zijn huis te houden. Voor de echte superfans is er misschien nu nog meer goed nieuws: het wereldberoemde huis staat namelijk te koop. Al hangt daar ook wel een stevig prijskaartje van 5,25

Lees meer »

Hier vloekt men niet

Jef Van den Bossche werkt onder meer als vastgoedfotograaf en bevindt zich daarom bijna dagelijks in gedateerde woonkamers, badkamers en slaapkamers. In huizen die klaar zijn voor de sloop of op zijn minst een grondige renovatie verdienen. Sommige kamers katapulteren je regelrecht naar de jaren 50, 60 of 70.

Lees meer »

Website van staatssecretaris voor Digitalisering blijkt tijdlang eigendom van lingeriewinkel: “Verkeerd adres doorgegeven bij registratie”

De website van staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) is eigendom van een lingeriewinkel in de Waals-Brabantse gemeente Geldenaken (Jodoigne). Dat schrijven de kranten van SudPresse. Volgens DNS Belgium, dat verantwoordelijk voor het beheer van de domeinnamen die eindigen op .be, .vlaanderen en .brussels, gaat het om een administratieve fout die intussen is rechtgezet.

Lees meer »

Man veroordeeld nadat seksdate fataal afloopt

De Dendermondse strafrechter heeft dinsdag Kenny V. (31) uit Erpe-Mere veroordeeld naar aanleiding van de dood van Xavier Vandenbroucke (36) op 4 januari 2020. Een seksdate tussen de twee liep fataal af, volgens de gerechtsdeskundige door een te hoge dosis drugs en verstikking door bondage. V. stond ook terecht voor verkrachting. Hij werd veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan de

Lees meer »

Wijndomein Entre-Deux-Monts blaast 20 kaarsjes uit: “De klimaatsverandering iets is waar we serieus rekening mee moeten houden”

Het begon met een enkele druivenranken op een akker van grootvader Jean, maar ondertussen groeide Entre-Deux-Monts met zijn 25 hectare uit tot het grootste wijndomein van de Westhoek. Dit jaar blaast het wijndomein twintig kaarsjes uit en we mogen gerust spreken van een succesverhaal. Vanzelfsprekend was het echter allemaal niet voor wijnbouwer Martin Bacquaert. Het was en is niet enkel

Lees meer »

VTI levert mooi werk in Groot-seminarie en Bisschopshuis

Sinds het begin van het schooljaar loopt er een goede samenwerking tussen VTI Brugge campus Zandstraat en het Grootseminarie in de Potterierei. In het seminarie zelf waren de leerlingen van het vijfde en zesde jaar Schilderen en Decoratie aan het werk, terwijl in het Bisschopshuis hoofdzakelijk leerlingen uit het zevende jaar Decoratie en restauratieschilderwerk aan de slag waren.
The

Lees meer »

44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting en afpersing van een 18-jarige Belgische leerling in Marseille

Het Franse gerecht heeft een 44-jarige man aangehouden op verdenking van verkrachting van een 18-jarige Belg in Marseille. Dat bevestigt het parket van Marseille aan onze redactie. Volgens Franse media dateren de feiten van afgelopen woensdag. De man zou een leerling die op schoolreis was, verkracht hebben in de inkomhal van een gebouw in het centrum van Marseille. De man

Lees meer »

Onthaalmoeder blijft ook in beroep schudden van vijf maanden oude Achiel ontkennen: “Genetische afwijking in zijn DNA”

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) blijft erbij dat ze niks te maken heeft met de hersenschade die de toen vijf maanden oude baby Achiel opliep. Volgens haar advocaten zit er een fout in zijn DNA. “Er is nooit rekening gehouden met alternatieve oorzaken.”
The post Onthaalmoeder blijft ook in beroep schudden van vijf maanden oude Achiel ontkennen: “Genetische afwijking

Lees meer »