Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het van kelder tot zolder”

Het leegstaande horecapand in de Sint-Jakobsstraat waar tot voor kort volkscafé Sint-Jacob huisde, krijgt een nieuwe toekomst. Het werd aangekocht door brouwerij Vanuxeem die het opnieuw in de markt zal zetten als horecazaak. “We gaan het eerst wel renoveren van kelder tot zolder”, zegt Danny Callant van Vanuxeem.

Het pand Sint-Jakobsstraat 60, in de bocht naar de aansluitende Ezelstraat toe, heeft een lange traditie als horecazaak. Jarenlang was ‘De Kleine Nachtmuziek’ er gehuisvest: een warme bruine kroeg – met onder meer een uitgebreide selectie betere whisky’s – die tot in de vroege uurtjes geopend was. In 2015 werd de zaak overgenomen door Tom Matthys, die voorheen lange tijd als kelner werkte bij biercafé ’t Brugs Beertje in de Kemelstraat.

Brouwerij uit Ploegsteert

Onder de noemer ‘Sint-Jakobs’ maakte hij er een dagzaak van waar veel ‘oldies’ en Vlaamse en Nederlandse levensliederen door de luidsprekers klonken. Maar de zaak staat nu dus al een tijdje leeg. Daar komt straks verandering in. Het pand was eigendom van aan ouder echtpaar dat steeds brouwerij Roman als hoofdhuurder inschakelde. De eigenaars wilden het van de hand doen en schakelden daarvoor Agence Vandenabeele in en het is dus brouwerij Vanuxeem uit Ploegsteert die het kon aankopen. “Ik vermoed dat het toch wel een jaar zou kunnen duren voordat we het pand gebruiksklaar kunnen aanbieden”, aldus Danny Callant. “We denken dan in de richting van een concept met een ruim aanbod bieren – we zijn tenslotte zelf een brouwerij en drankenhandel – maar met ook eetgelegenheid.” (PDV)

The post Brouwerij Vanuxeem koopt bekend horecapand in Brugge: “We renoveren het van kelder tot zolder” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Cultuurraad Lichtervelde organiseert weer fotowedstrijd

De cultuurraad organiseert voor de tweede keer een fotowedstrijd. Het thema van 2024 is ‘De zomer van Lichtervelde’. Alles binnen dit thema komt aan bod. “Met dit fotoproject wil de cultuurraad de gemeente op een originele manier in de kijker zetten”, zegt voorzitter Herman Becue. “Vorig jaar hadden we 24 deelnemers, uiteraard hopen we dit
The post Cultuurraad Lichtervelde

Lees meer »

Operazangeres Marjolein Acke wint ‘Sing again’, finalist Luka (ex-Hooverphonic) brengt nieuwe muziek uit

De 17-jarige Marjolein Acke heeft het VTM-programma ‘Sing again’ gewonnen. In de zangwedstrijd hebben 22 voormalige deelnemers aan VTM-talentenjachten het tegen elkaar opgenomen. De inzet: 10.000 euro om te investeren in een muziekcarrière. Ook in de finale: ‘The Voice’-winnares en voormalig Hooverphonic-zangeres Luka Cruysberghs, die meteen nieuwe muziek uitbrengt.

Lees meer »

Gemeente Pittem doopt vernieuwd groengebied om tot Pittemse Meersen

Afgelopen zaterdag werd door het gemeentebestuur van Pittem het vernieuwde groengebied langs de Gentsemeersweg voorgesteld aan het publiek. Dit stukje ongerepte natuur in hartje Pittem onderging de afgelopen maanden een flinke metamorfose. Het gemeentebestuur doopt de groene oase nu om tot een aantrekkelijke, natuurlijke ontmoetingsruimte en ging voor de nieuwe naam te rade bij de inwoners.
The post Gemeente

Lees meer »

Zelensky op bezoek in België: “Dertig F-16’s voor Oekraïne tegen 2028, eerste toestellen dit jaar geleverd”

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is vandaag op bezoek in ons land. Hij zal het met premier Alexander De Croo (Open Vld) hebben over de militaire steun van België aan Oekraïne en de twee ondertekenen ook een bilateraal veiligheidsakkoord. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) engageert België zich ertoe om tegen 2028 dertig F-16’s aan Oekraïne te leveren.

Lees meer »

IKWV en Tom Waes houden campagne rond ‘borstschroom’: “Hartmassage bij vrouwen mag geen taboe zijn”

Op het strand van Nieuwpoort hebben Tom Waes, IKWV (Intercommunale Kustreddingsdienst West-Vlaanderen) en verzekeraar AXA een campagnevideo opgenomen rond ‘borstschroom’. Uit cijfers van de Belgische Cardiologische Liga blijkt dat 31 % van de sterfgevallen bij vrouwen gelinkt is aan hart- en vaatziekten. Een snelle en goede hartmassage is belangrijk om de overlevingskansen te verhogen, maar veel mensen – vooral mannen

Lees meer »

Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank

De stad Menen heeft het kippenbedrijf dat verantwoordelijk is voor het lozen van het kippenvet in de Oude Leiearm een aanmaning gestuurd. Tegen medio volgende week moet het formeel maatregelen aantonen én zorgen dat de vervuiling stopt. “Zo niet dan stappen we naar de rechtbank.”
The post Menen zet kippenbedrijf voor ultimatum na vervuiling Leie: maatregelen of rechtbank appeared

Lees meer »