Bom onder paardenevents in paardenstad Waregem? “Als het aan ons ligt, worden alle wedstrijden hier afgeblazen”

Het conflict tussen een buurman en Sport Vlaanderen over evenementen op terreinen naast recreatiedomein De Ster in Waregem escaleert. Vorig jaar dwong de buurman met succes de annulering van jumpingwedstrijden af wegens geluidsoverlast. Nu staat een dressuurwedstrijd gepland, terwijl de vergunning nog ontbreekt. Volgens zijn advocate Griet Cnudde zijn de activiteiten storend en illegaal. “Maar telkens onze aanvraag wordt goedgekeurd, tekent dezelfde buurman beroep aan. We kunnen niet anders”, reageert Sport Vlaanderen. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze had een hart van goud”

Op het assisenproces tegen Khaldoon Al-Baghdadi (42) heeft de jongste dochter van het slachtoffer haar getuigenis afgelegd. Emmy Geboers (67) werd vooral als zorgzaam, sportief en optimistisch bestempeld. De manier waarop de beschuldigde zich van haar lichaam ontdeed, werd door Alain Remue van de Cel Vermiste Personen ongezien genoemd.
The post Assisen Spuikommoord – Dochter van Emmy getuigt: “Ze

Lees meer »

Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA MIA’: “Van zodra we met de repetities beginnen, kruip ik in mijn cocon”

Vanaf 22 maart 2025 zal het feestje losbarsten met Nathalie Meskens (Tanya), Els Dottermans (Rosie), Jan Schepens (Sam), Helle Vanderheyden (Sophie), Dorian Liveyns (Sky), Chris Van Tongelen (Harry), Maike Boerdam (Donna)… in de musical ‘MAMMA MIA’. Plaats van afspraken: de Stadsschouwburg in Antwerpen, Capitole Gent en Trixxo Theater in Hasselt.
The post Maike Boerdam speelt hoofdrol Donna in ‘MAMMA

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

Actrice Cathérine Kools woont nu aan de kust: “Veel mensen dragen ‘Wittekerke’ hier nog altijd in hun hart”

Verrassing van jewelste voor de ‘Familie’-fans, want maandagavond wandelde Leen Van den Bossche plots het beeld in. Na zes jaar keert het personage terug uit Afrika, en dus hervat Cathérine Kools (42) haar rol. “Zowel Leen als ik hebben de voorbije jaren dingen gedaan waarvan we voelden dat ze moesten gebeuren”, vertelt de actrice over haar comeback en hoe haar

Lees meer »

Minstens 4 doden en ongeveer 20 gewonden nadat dakterras op Mallorca instort

Drama op het Spaanse vakantie-eiland Mallorca: donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping van een restaurant in en viel dit op het volle terras op de begane grond. Er zijn zeker vier doden te betreuren en een twintigtal mensen raakten gewond. Zeven gewonden zouden in levensgevaar verkeren. Mogelijk loopt de dodentol verder op, vrezen plaatselijke media.

Lees meer »

“Was graag tot pensioen gebleven”: bekende Brugse dagbladhandel Paparazzo moet na 30 jaar de deuren sluiten

Op zaterdag 15 juni valt het doek voor Paparazzo, de bekende dagbladhandel van Sabine Vanderispaille (55) op het Sint-Jansplein in Brugge. “Het huurcontract stopt omdat het pand te koop staat”, zegt Sabine. “Jammer, want ik had zo graag tot aan mijn pensioen verder gewerkt.”
The post “Was graag tot pensioen gebleven”: bekende Brugse dagbladhandel Paparazzo moet na 30 jaar

Lees meer »