Wegpiraat (49) rijdt opzettelijk tegenliggers aan in Antwerpse Seefhoek én slaat dame (68) in gezicht

De Antwerpse politie heeft een agressieve bestuurder (49) gearresteerd, die woensdagnamiddag de buurt rond het Stuivenbergziekenhuis onveilig maakte. 

Meer krantenkoppen in België

Zo ziet Vlaams Belang de toekomst van de VRT: geen geld meer voor ‘Thuis’ en ‘FC De Kampioenen’

Als het van Vlaams Belang afhangt, hebben entertainmentprogramma’s zoals ‘Thuis’ of ‘FC De Kampioenen’ geen plaats op de openbare omroep. Dat heeft Vlaams parlementslid Chris Janssens, ondervoorzitter van Vlaams Belang, laten verstaan in ‘De Afspraak’. Vlaams Belang vindt dat de openbare omroep zich vooral moet focussen op duiding, informatieprogramma’s en cultuur.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Mechele in zomerse outfit en VIP-chauffeur Skoras: Club-spelers verzamelen op Basecamp

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van Laurent over nieuw leven ongepast: paleis tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) aangesproken op zijn exclusief interview in HLN en laten weten dat ze zijn uitspraken niet op prijs stellen. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf?

Lees meer »

Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker

Diksmuidse inwoners die hun lege glazen flessen, potjes en bokalen naar de glasbol brengen, zien er tegenwoordig een cartoon hangen. Het is een actie van het DOP, het drugsoverlegplatform, dat via een ludieke cartoon inwoners wil informeren over de druglijn.
The post Cartoons bij glasbollen zetten druglijn in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Deze week opnieuw kans op wateroverlast: “Venijnig ‘tripelpunt’ brengt mogelijk veel neerslag”

We hebben nog maar weinig droge momenten met aangename temperaturen gekend tijdens de lente. Afgelopen weekend was er zelfs op verschillende plaatsen wateroverlast door de zware regenval. En ook nu tijdens het begin van de week moeten we opnieuw rekening houden met een kletsnat weerbeeld. Maar waarom en wanneer krijgen we dan te maken met stevige neerslag? Zijn alle weermodellen

Lees meer »

VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe speelsters”

Het Butterblommetornooi vorig weekend van VVGA was succesvol voor de eerste ploeg dames. Zij spelen in tweede provinciale, maar konden met 2-1 winnen van de dames van SK Reningelst die in eerste provinciale spelen. Ook aanwezig was Alveringemnaar en oud-trainer Stefaan Vankemmelbeke. Hij plant op 17 augustus een kampioensreüniewedstrijd.
The post VVGA plant straffe kampioensreüniewedstrijd: “Op zoek naar nieuwe

Lees meer »

“Slecht nieuws voor wie droomt van minder belastingen”: meer mensen aan de slag, maar toch zakt België weg op Europese ranglijst

Vijf jaar geleden zwoeren alle regeringen dat ze meer mensen aan de slag wilden in België. En dat is gelukt. Helaas ligt het tempo van onze progressie zo traag dat zelfs ‘kneusjes’ als Griekenland en Italië ons in het vizier krijgen. Hun werkzaamheidsgraad nadert met rasse schreden op die van België, blijkt uit een analyse van de UGent. Hoe komt

Lees meer »

Deze interieurarchitecte maakt jouw huisdier nóg blijer: West-Vlaamse verovert de wereld met duurzame voederbowls

Toen haar geliefde hond Louise aan de gevolgen van kanker overleed, sloeg Madice Behaegel aan het denken. De Kortrijkse wilde duurzame en comfortabele voederbowls ontwikkelen en zette zich aan de tekentafel. Drie jaar later is Pino uitgegroeid tot een veelbelovende start-up en gaan er maandelijks een goeie duizend creaties over de toonbank. Tot in de Verenigde Staten en Dubai in

Lees meer »

KIJK. Goed nieuws voor containerschip dat al maanden vastzit in Baltimore: laatste restanten van ingestorte brug eindelijk weggehaald

Amerikaanse reddingswerkers hebben de laatste overblijfselen van de Francis Scott Key Bridge in Baltimore gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De 2,6 kilometer lange verkeersbrug stortte op 26 maart vrijwel volledig in nadat een stuurloos containerschip tegen een pijler was gevaren. Daarna blokkeerden enorme brokstukken de toegang tot de drukke haven van Baltimore. Het slopen van de laatste brugonderdelen is een cruciale

Lees meer »

Lentefeest in De Spil

In De Spil stond het lentefeest voor de leerlingen uit Ardooie op het programma. Bovenaan staan Lize Devroe, Mariam Valk, Emme Vanlaeken en Renéé Goemaere. Onderaan staan Yamina Mbodj, Chesney Fretin, Marcel Goemaere en Otis-Léon Platteau. (foto SB)
The post Lentefeest in De Spil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Cultuurhuis De Leest ‘boert goed’ met zeer succesvolle voorverkoop: al voor 70.000 euro aan tickets verkocht

Met de slogan “De Leest boert goed” startte het Izegemse cultuurhuis De Leest op zaterdag 18 mei de voorverkoop voor het najaarsprogramma 2024. “En die slogan blijkt ook uit het zeer hoge aantal ticketkopers tijdens de voorverkoopdag. Het ziet er zelfs naar uit dat we van een record kunnen spreken”, zegt een tevreden schepen van Cultuur Kurt Himpe (N-VA).

Lees meer »