WEERBERICHT. Zon, wolken en heel vaak droog vandaag: “Laatste dagen van april kan het (iets) zachter worden”

We krijgen een betere dag vandaag. Onze weerman David Dehenauw voorspelt zon en wolken, met enkele lokale buien, maar het blijft heel vaak droog. De temperatuur blijft wel steken tussen 6 en 12 graden, iets wat ook de volgende dagen nog het geval is. Maar er is beterschap op komst. “De laatste dagen van april kan het (iets) zachter worden”, aldus Dehenauw. 

Meer krantenkoppen in België

Louisiana perkt toegang tot abortuspillen verder in

In de staat Louisiana, in het zuiden van de Verenigde Staten, heeft het congres donderdag een wet goedgekeurd die toegang tot abortuspillen verder inperkt. Binnenkort worden ze geclassificeerd als “gevaarlijke substanties”, waarmee ze alleen nog voorgeschreven mogen worden door specifieke artsen.

Lees meer »

Vrouw sterft na ongeval tijdens reddingsactie in Duitse Saarbrücken

Bij een reddingsoperatie wegens de overstromingen in de Duitse deelstaat Saarland is een vrouw in de stad Saarbrücken gewond geraakt en later aan haar verwondingen overleden. De 67-jarige vrouw was vrijdag door een voertuig van de reddingsdiensten aangereden en is zondagavond in een ziekenhuis gestorven, zo maakte de stad bekend.

Lees meer »

‘Over and out’ voor onderzoek Bende van Nijvel? “Dit is een zware blamage voor justitie en een kaakslag voor de slachtoffers”

Wordt het dossier van de Bende van Nijvel na al die jaren gewoon geklasseerd? Het is de grote vrees van de nabestaanden. Ze ontvingen allemaal een brief van het gerecht en worden op 28 juni uitgenodigd in Brussel. Hun advocaten leiden hieruit af dat het onderzoek mogelijk na 38 jaar afgesloten wordt. “Het zal op die 28 juni geen goednieuwsshow

Lees meer »

Is Usyk over twee weken geen onbetwiste bokskampioen meer? Oekraïner lijkt één titel af te staan na kamp tegen Fury

Bijna 25 jaar. Zo lang had de bokswereld al geen onbetwiste kampioen – iemand die in alle boksbonden de titel bezit – meer gehad. Oleksandr Usyk (37) schreef gisteren geschiedenis door Tyson Fury (35) te verslaan in een episch duel. Maar lang zal hij niet van zijn status kunnen genieten. De Oekraïner lijkt over twee weken al afscheid te moeten

Lees meer »

Zorghotel Dunepanne in De Haan vraagt faillissement aan: “Inkomsten uit verhuur kunnen kosten niet dekken”

Zorghotel Dunepanne in de Maria-Hendrikalaan in De Haan gaat eind mei definitief dicht: de achterliggende vzw vroeg eerder deze maand het faillissement aan. De hoge erfpachtvergoeding, in combinatie met noodzakelijke renovaties aan het gebouw, zouden aan de basis liggen. “Het is met de inkomsten uit verhuur onmogelijk om die kosten te dekken”, klinkt het. Een aantal van de achttien vaste

Lees meer »

Hoppy-steps vervangen Bird met vaste parkeerzones om de 100 meter en meer geavanceerde technologieën

De elektrische deelsteps van Belgische firma Hoppy zijn vanaf donderdag 23 mei beschikbaar in Kortrijk. Hoppy kiest bewust voor een systeem met 200 vaste parkeerzones om rondslingerende steps tegen te gaan. Ze zijn uitgerust met richtingaanwijzers, een dubbel remsysteem en een gsm-houder waarmee gebruikers hun telefoon kunnen opladen tijdens het rijden.
The post Hoppy-steps vervangen Bird met vaste parkeerzones

Lees meer »