WEERBERICHT. Zon, wolken en heel vaak droog vandaag: “Laatste dagen van april kan het (iets) zachter worden”

We krijgen een betere dag vandaag. Onze weerman David Dehenauw voorspelt zon en wolken, met enkele lokale buien, maar het blijft heel vaak droog. De temperatuur blijft wel steken tussen 6 en 12 graden, iets wat ook de volgende dagen nog het geval is. Maar er is beterschap op komst. “De laatste dagen van april kan het (iets) zachter worden”, aldus Dehenauw. 

Meer krantenkoppen in België

Israël kijkt nerveus naar Kamala Harris

Kamala Harris werd in Israël lange tijd gezien als “veilige kaart” door haar huwelijk met een Joods-Amerikaanse advocaat. Maar doordat ze zich stelliger opstelt over Gaza dan president Biden, wordt Israël zenuwachtig.

Lees meer »

Wat bestellen BV’s die alcohol hebben afgezworen? “Vroeger dronk ik écht te veel”

Daar is het zonnetje, daar is de frisse rosé, het schuimende pintje en de kleurrijke cocktail. Of toch niet? Steeds meer BV’s, zoals Evi Hanssen (45), Herman Brusselmans (66) en Cathérine Kools (43) promoten een alcoholvrij bestaan. Maar welk drankje belichaamt dan voor hen de zomer? In ‘Dag Allemaal’ delen ze hun ultieme tip. “Gefermenteerd bietensap met tijm en zwarte

Lees meer »

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler Pro League op gang

Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag om 20u45 in het Jan Breydelstadion het seizoen 2024-2025 op gang. Bij de bookmakers is Club Brugge topfavoriet om zichzelf als kampioen op te volgen. Union Sint-Gillis, RSC Anderlecht en Racing Genk lijken opnieuw de voornaamste uitdagers te zullen worden.
The post Club Brugge en KV Mechelen trappen vrijdag seizoen 2024-2025 Jupiler

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Liveblog Olympische Spelen – Rapper Snoop Dogg draagt olympische fakkel, Belgische delegatie “wil beter scoren dan in Tokio”

Vanavond wordt tijdens een grote openingsceremonie in hartje Parijs het officiële startschot gegeven van de Olympische Spelen. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk ernstig verstoord. Het BOIC heeft zijn sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Toen behaalde de Belgische delegatie 7 medailles.

Lees meer »

LIVE GENTSE FEESTEN. De avond is gevallen, Gent is klaar voor Urbanus!

Het is weeral dag drie van de Gentse Feesten! Het jonge volkje heeft al meer dan z’n deel gekregen, met onder meer de Ketnetband en de Vlaspoppenworp. God deed het intussen ook even op z’n Gents, gesteund door de vocale kwaliteiten van Koen Crucke. Tijd dus om gezegend de avond in te zetten en die heeft nog aardig wat in

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden tiener door ‘griezelvirus’ Nipah

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »