Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed

Het wordt een druk cultureel weekend in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de achtste editie van Het Weekend van het Volkscafé op zaterdag 20 en zondag 21 april zitten 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen hun deuren open. Drie daarvan bevinden zich in Langemark-Poelkapelle. Bistro Alfa bij Serge verwelkomt op zaterdag Acts of Man, dat een programma van folk en akoestische klassiekers brengt en op zondag Kartje Kilo dat rondtoert met de single Up Café.

In jeugdhuis De Flodder kun je op zaterdag deelnemen aan Dé Quiz van het Weekend van het Volkscafé. Er vallen verschillende leuke streekprijzen te winnen. Het Breugelhof bij Marco in Bikschote opent op zaterdag dan weer de deuren voor de Gitsyband. Meer info vind je op de website www.weekendvanhetvolkscafé.be

Schatten op zolder

Op de koop toe staat op zondag 21 april Erfgoeddag voor de deur. Letterlijk, want dit jaar staat alles in het teken van het thema ‘thuis’. Niet toevallig vinden de activiteiten dan ook plaats in het gemeentehuis van 13.30 tot 17.30 uur. Tijdens ‘schatten van thuis’ gaan professionele schatters van Objectenhuis Menen aan de slag met alle schatten die je op zolder, in je tuinhuis of in je grootmoeders kast vond. Ze plakken niet alleen een prijs op je kostbare spullen, maar proberen ook meer achtergrondinfo te geven. De inschrijvingen zijn al afgesloten, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Tentoonstelling

Meteen kun je dan ook ‘op zijn zondags’ genieten van een lekkere pannenkoek met koffie en ontdekken wat ‘thuis’ betekende voor de seizoensarbeiders en oorlogsvluchtelingen in 1920 met de dubbele erfgoedtentoonstelling ‘Terug naar huis’ en ‘Op zoek naar een nieuwe thuis’ gemaakt door de beeldbank Langemark-Poelkapelle Verbeeldt.

The post Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek in Wervicq-Sud

De verschillende ramkraken de afgelopen weken in Wervik, Menen, donderdagnacht in Lauwe en zaterdagnacht in Geluwe zijn blijkbaar geen gevallen die alleen moeten worden gelinkt aan deze regio. Mogelijk sloeg dezelfde dader of bende immers ook toe in de apotheek Titeca, vlak over de grens in Wervicq-Sud.
The post Criminaliteit in regio Wervik blijft duren: ook ramkraak op apotheek

Lees meer »

Noord-Korea stuurt weer ballonnen met vuilnis naar zuiden

Noord-Korea heeft zondag opnieuw ballonnen met vuilnis naar Zuid-Korea gestuurd. Het regime in Pyongyang deed dat vermoedelijk als reactie op de beslissing van Seoul vrijdag om weer propaganda in het grensgebied uit te zenden, nadat er donderdag ook al vuilnisballonnen uit het noorden de grens over dreven.

Lees meer »

Iran en Rusland beginnen gezamenlijke manoeuvres in Kaspische Zee

Iran en Rusland bevestigen hun strategische samenwerking met gezamenlijke militaire oefeningen in de Kaspische Zee. Op het programma van de twee marine-eenheden staan tactische oefeningen, reddingsacties en de aanpak van piraterij. Dat meldt een woordvoerder van de Iraanse marine aan het nieuwsagentschap ISNA. Bij de oefeningen zouden ook oorlogsschepen van de Iraanse Revolutionaire Garde worden ingezet.

Lees meer »