Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed

Het wordt een druk cultureel weekend in Langemark-Poelkapelle. Tijdens de achtste editie van Het Weekend van het Volkscafé op zaterdag 20 en zondag 21 april zitten 66 volkscafés in de Westhoek en 20 estaminets in Frans-Vlaanderen hun deuren open. Drie daarvan bevinden zich in Langemark-Poelkapelle. Bistro Alfa bij Serge verwelkomt op zaterdag Acts of Man, dat een programma van folk en akoestische klassiekers brengt en op zondag Kartje Kilo dat rondtoert met de single Up Café.

In jeugdhuis De Flodder kun je op zaterdag deelnemen aan Dé Quiz van het Weekend van het Volkscafé. Er vallen verschillende leuke streekprijzen te winnen. Het Breugelhof bij Marco in Bikschote opent op zaterdag dan weer de deuren voor de Gitsyband. Meer info vind je op de website www.weekendvanhetvolkscafé.be

Schatten op zolder

Op de koop toe staat op zondag 21 april Erfgoeddag voor de deur. Letterlijk, want dit jaar staat alles in het teken van het thema ‘thuis’. Niet toevallig vinden de activiteiten dan ook plaats in het gemeentehuis van 13.30 tot 17.30 uur. Tijdens ‘schatten van thuis’ gaan professionele schatters van Objectenhuis Menen aan de slag met alle schatten die je op zolder, in je tuinhuis of in je grootmoeders kast vond. Ze plakken niet alleen een prijs op je kostbare spullen, maar proberen ook meer achtergrondinfo te geven. De inschrijvingen zijn al afgesloten, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Tentoonstelling

Meteen kun je dan ook ‘op zijn zondags’ genieten van een lekkere pannenkoek met koffie en ontdekken wat ‘thuis’ betekende voor de seizoensarbeiders en oorlogsvluchtelingen in 1920 met de dubbele erfgoedtentoonstelling ‘Terug naar huis’ en ‘Op zoek naar een nieuwe thuis’ gemaakt door de beeldbank Langemark-Poelkapelle Verbeeldt.

The post Weekend staat in het teken van volkscafés en erfgoed is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

De zon schijnt voor Les Engagés

06:01 In de aanloop naar de regionale, federale en Europese verkiezingen van 9 juni gaan we na hoe de campagne in Brussel en Wallonië verloopt. In deze column focust Alain Narinx, nieuwsmanager bij L’Echo, …

Lees meer »

Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer op Special Olympics

Tijdens het hemelvaartweekend vonden de Special Olympics plaats in La Louvière. 3.000 atleten met een verstandelijke beperking gaven er het beste van zichzelf. De sociale inclusieve netwerkonderneming Groep Ubuntu, met onder andere een vestiging in Avelgem, vaardigde zeventien atleten af onder leiding van coaches Lisa Demeyere en Jolien Vanoverbeke.
The post Atleten van Groep Ubuntu zetten mooie prestaties neer

Lees meer »

Plannen nieuwe Kruispoortbrug in Brugge zijn klaar: brug wordt opgeschoven, kruispunten conflictvrij

De nieuwe Kruispoortbrug in Brugge wordt bijna 100 meter opgeschoven, waardoor ze recht aansluit op de Maalse Steenweg. Het wordt een tafelbrug, waar ook schepen sneller onderdoor kunnen varen. Er komen ook 2 nieuwe kruispunten, voor een vlotter en veiliger verkeer. Over de nieuwe brug zullen enkel auto’s mogen rijden, de noordelijke Kruispoortbrug wordt enkel toegankelijk voor fietsers en voetgangers.

Lees meer »

Wat voor weer voorspellen langetermijnmodellen voor zomer 2024: warm of koud, droog of nat?

De meteorologische lente komt stilaan ten einde. Tijdens deze regenachtige dagen kijken velen onder ons al halsreikend uit naar een zonnige zomer. Maar wat hebben de weergoden voor ons in petto tijdens de maanden juni, juli en augustus? Veel zon en hoge temperaturen? Of nog meer wolken en regen? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters dook in de langetermijnvoorspellingen van verschillende weermodellen

Lees meer »

Nemen we binnenkort gewoon een gelletje tegen een kater?

Hoopgevend nieuws voor wie zich na een stevige avond aan de toog weleens belabberd voelt: Zwitserse wetenschappers hebben een gel ontwikkeld die katers na alcohol uit de wereld kan helpen. Hoe werkt zo’n gelletje dan? Word je dan ook niet meer dronken? En hoe snel kan dit op de markt komen?

Lees meer »