Wallonië reactiveert winterplan nu opnieuw sneeuw verwacht wordt

Wallonië reactiveert zijn winterplan om de wegen veilig te houden nu er in het zuiden van ons land opnieuw (smeltende) sneeuw en koude temperaturen worden verwacht. Vooral in de arrondissementen Luik, Verviers, Namen en Aarlen is vanaf donderdag 16.00 uur tot 26 april waakzaamheid geboden, volgens Sofico, het bedrijf dat de Waalse wegen beheert.

 

Meer krantenkoppen in België

Laura (26) werd ondanks zware beperking opgeroepen als bijzitter voor verkiezingen: “Voor veel ouders is dit erg confronterend”

Laura Deconinck (26) uit Sint-Pieters-Leeuw heeft een zware meervoudige beperking en kan niet zelfstandig leven. Maar toch is ze opgeroepen als bijzitter voor de verkiezingen van zondag 9 juni. Haar moeder Nathalie Rahoens reageert geschokt en vraagt een betere aanpak in dit digitale tijdperk. Maar zo simpel is dat niet, volgens Binnenlandse Zaken.

Lees meer »

Persoon komt op Schiphol in draaiende vliegtuigmotor en overlijdt: passagiers zien drama gebeuren

Een persoon is woensdagmiddag op de Nederlandse luchthaven Schiphol in een draaiende vliegtuigmotor van een passagiersvliegtuig terechtgekomen en overleden. Het is nog niet duidelijk of het om een passagier of medewerker gaat, maar passagiers zagen het drama gebeuren, bevestigt de Nederlandse rijkswacht. Bij het ongeluk is een toestel van KLM Cityhopper betrokken, een dienst van de luchtvaartmaatschappij KLM voor vluchten

Lees meer »

Filmpje

Ik zag een filmpje van een schreeuwende vader die een baby zonder hoofd vasthoudt. In de ochtend heb ik therapie. Ik praat over mijn werk en de uitdagingen die me bezighouden. Over het belangrijke gesprek dat ik had dat voortborduurde op thema’s uit de vorige sessie. Ik vertel over lastige familiebanden en over toekomstwijfels. Positief rond ik de sessie af.

Lees meer »

Grondverzakking in Riemst door zware regenval

In Zussen (Riemst) is opnieuw een grondverzakking vastgesteld in de Misweg, dit keer in de berm. De vermoedelijke oorzaak is de zware regenval van afgelopen week. Dat schrijft Het Belang van Limburg en dat nieuws werd bevestigd aan onze redactie. Vandaag gaat de gemeente de verzakking verder onderzoeken.

Lees meer »

Donald Trump wil verbod op de biopic over zijn jonge jaren

Terwijl Donald Trump (77) op de beklaagdenbank zit, dreigt hij om de makers van een biopic aan te klagen. ‘The apprentice’, dat in Cannes in première ging, schetst een weinig flatterend portret van de jonge Trump. Vooral een scène waarin hij zijn ex-vrouw Ivana verkracht, zorgt voor opschudding.

Lees meer »