Volgende week mogelijk bemiddelaar aan de slag bij VRT

Mogelijk kan volgende week al een bemiddelaar worden aangesteld die het vertrouwen tussen personeel en directie bij de openbare omroep VRT moet helpen herstellen. Dat heeft Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) aangekondigd in het Vlaams Parlement. Volgens de vakbonden heeft de directie al een “ernstige kandidaat” voorgesteld. 

Meer krantenkoppen in België

Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg van tweede veld

Het gaat hockeyclub Roeselare Rangers voor de wind. In het allereerste seizoen in competitie pakten de dames meteen de titel en de bijhorende promotie. Deze zomer wordt ook gestart met de aanleg van het tweede veld op de site Onze Kinderen.
The post Topdagen voor Roeselare Rangers: hockeydames pakken in eerste seizoen al de titel, deze zomer start aanleg

Lees meer »

De negentien communicantjes van Lo en Pollinkhove

In de Sint-Pieterskerk in Lo deden op zaterdag 11 mei negentien kinderen uit Lo en Pollinkhove hun eerste communie. Vooraan staan Amélie Masschelein, Olivia Capoen, Noëmie Ruebens, Liam Rubrecht, Vic Sap, Lukas Coopman en Thijs Brusselle, daarachter Rachelle Vandenbroele, Alicia De Lombaerde, Rosie Clybouw, Cyriel Blieck, Edwar Milleville, Jules Cobbaert, Nelles Herrewyn , Geoffrey Matte,
The post De negentien

Lees meer »

Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen naar assisen

Beschuldigd worden van belangenvermenging, onder meer op Facebook. Voor oud-burgemeester van Hooglede Rita Demaré was dat erover, waarna ze besliste twee mensen voor de rechtbank te dagen voor laster. De rechter verwees de zaak nu door naar… het hof van assisen. “Ik ben vooral blij dat verwijten gestopt zijn.”
The post Zaak rond lasterlijke facebookberichten over oud-burgemeester Hooglede doorverwezen

Lees meer »

Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti

Langs de stationsstraat in Beernem opende de Wingense tandarts Matthijs Demeulenaere een nieuwe praktijk. De 26-jarige tandarts werkt nu bij een praktijk in Torhout en Roeselare en kiest weldra volledig voor zijn eigen kabinet. Op termijn is er in zijn gebouw ruimte voor zes tandartsen.
The post Matthijs Demeulenaere opent tandartsenpraktijk Madenti appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kortrijk Warriors cricketclub krijgt extra trainingsfaciliteiten op Sportcampus Lange Munte

Met al 120 actieve leden blijft de Kortrijk Warriors cricketclub groeien, daar hoort een nieuwe cricketinfrastructuur bij. Op Sportcampus Lange Munte staan vanaf nu twee cricketkooien die het mogelijk maken om de worpen en slagen te oefenen. “Topspelers zochten afgelopen jaren andere oorden op omwille van beperkte faciliteiten. Zij zijn dankzij de extra trainingsfaciliteiten teruggekomen”, zegt voorzitter Addnaan Diwan Ali.<br

Lees meer »

Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene

De Tomidi, het zeilschip van wereldzeiler Staf Versluys, komt voorlopig toch niet naar Bredene. De gemeenteraad besliste in maart om de schenking van het zeiljacht te aanvaarden, maar de gouverneur vernietigde die beslissing op vraag van oppositiepartij Alternatief24.
The post Zeilschip wereldzeiler Staf Versluys komt voorlopig toch niet naar Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal worden: “Een boodschap van hoop voor de toekomst”

Vorige dinsdag stond het jaarlijkse feest van Dominiek Savio helemaal in het teken van ‘Back To The Future’. Hoogtepunt van de dag was het begraven van een tijdscapsule aan het kasteel. Die zal pas in 2058, op de honderdste verjaardag van Dominiek Savio, weer opgegraven worden.
The post Dominiek Savio begraaft tijdscapsule die pas in 2058 weer opgegraven zal

Lees meer »

“Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers van 2024

Na enkele moeilijke maanden heeft Gerben Kuypers opnieuw het goede ritme te pakken. De voorbije weken betwistte de profrenner uit Schore zijn eerste wedstrijden voor WorldTour-team Intermarché-Wanty. “Ik kijk uit naar de Rondes van Noorwegen en België.”
The post “Ik heb mijn zinnen gezet op de Ronde van Noorwegen”: Gerben Kuypers (24) uit Middelkerke betwist volgende week eerste rittenkoers

Lees meer »

“Al die negatieve reacties, gewoon omdat ik eerlijk ben”: Bert uit ‘Boer zkt vrouw’ verdedigt zich na kritiek

Slechts vier vrouwen schreven zich in voor de West-Vlaamse vlasboer Bert Vermeersch(28) in ‘Boer zkt vrouw’, maar toch nodigde hij maar twee kandidates uit op z’n erf. En enkele opmerkelijke uitspraken leverden hem ook meteen heel wat kritiek op. “Ik vind niet dat je iemand kwetst als je eerlijk bent”, verdedigt hij zich nu voor het eerst. Bert weet dat

Lees meer »