Tweeling dwergzijdeaapjes geboren in Zoo Antwerpen: “Wanneer de staart gekruld is, is dit een goed teken”

De Zoo van Antwerpen heeft er weer een aantal kleintjes bij. Dwergzijdeaapje Una is bevallen van een tweeling. De pasgeboren aapjes stellen het goed, binnen enkele maanden kunnen de verzorgers het geslacht van de dieren vaststellen.

 

Meer krantenkoppen in België

Hilde Crevits zet campagne op pauze door terugval van haar mama, die voor derde keer tegen borstkanker strijdt: “Soms staat alles bijna stil”

De verkiezingen op 9 juni naderen met rasse schreden. “Iedere campagne schakelt een versnelling hoger, maar soms staat alles bijna stil”, deelt huidig minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V). De mama van minister Crevits, Jeanny Muys vecht al een tijdje voor de derde keer tegen borstkanker. Donderdag werd ze fel verzwakt opgenomen op intensieve zorgen in het

Lees meer »

Brussel kroont stripcultuur tot cultureel immaterieel erfgoed

Het Belgische stripverhaal wordt opgenomen in de lijst van immaterieel cultureel erfgoed van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dat heeft staatssecretaris voor Erfgoed Ans Persoons (Vooruit) bekendgemaakt in het Stripmuseum. Persoons wil nu samenzitten met de andere gemeenschappen om het stripverhaal ook als UNESCO-werelderfgoed te laten erkennen.

Lees meer »

Geoffrey (73) overlijdt na zware turbulentie op vlucht naar Singapore, zeven inzittenden kritiek

Tijdens een vlucht van Londen naar Singapore is zware turbulentie ontstaan. Daarbij is een 73-jarige Britse theatermaker om het leven gekomen. Mogelijk werd een hartaanval hem fataal, stelt de directeur van de luchthaven van Bangkok. Dertig anderen raakten gewond, zeven onder hen zouden in kritieke toestand verkeren. Heel wat slachtoffers liepen hoofdletsels op. “Wie geen gordel droeg, vloog met zijn

Lees meer »

Weg weer vrij nadat tankwagen vuur vat op E40 in Ternat

Vanmorgen rond 5.30 uur vatte de achterzijde van een tankwagen vuur op de E40 ter hoogte van Ternat richting Brussel. De vrachtwagen van het veevoederbedrijf Vanden Avenne uit Ooigem (Wielsbeke) liep zware schade op. Voor zover bekend, raakte niemand gewond. De rechterrijstrook was een tijdlang versperd, maar werd rond 7.15 uur weer vrijgemaakt.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Wetenschapper ontwikkelt techniek om hersentumor die haar mentor leven kostte te bestrijden: “Ik wil patiënten geen extra maanden, maar jaren geven”

Een van de meest gevreesde hersentumoren is de glioblastoom, een zeer agressieve en ongeneeslijke kanker die ontstaat in onze hersencellen. Wetenschapper Yanti De Visser wil met haar onderzoek deze tikkende tijdbom helpen te ontmantelen of op zijn minst stevig te vertragen. Samen met kankeronderzoeker Pieter Van Vlierberghe, die zelf een glioblastoom had, startte zij dit hoopvol project op. Voor hem

Lees meer »

“Mijn zoon ging wenend naar bed na het nieuws”: medewerkers jeugdvoetbal KV Oostende komen samen voor laatste barbecue

Zaterdagavond kwamen alle medewerkers van het jeugdvoetbal van KV Oostende samen voor de jaarlijkse barbecue en dat ging gepaard met heel wat tranen. KV Oostende staat immers aan de rand van het faillissement en het is helemaal niet zeker of er effectief nog jeugdvoetbal gespeeld zal worden op De Schorre.
The post “Mijn zoon ging wenend naar bed na

Lees meer »