Troosttuin in Gent helpt mensen met een beperking rouwen: “Dat is vaak nog moeilijk voor hen”

In Sint-Kruis-Winkel bij Gent is een troosttuin geopend voor mensen met een beperking. Voor hen is het vaak moeilijk om afscheid te nemen op de traditionele manier. Daarom werd op hun maat een troosttuin ingericht met rustige plekjes en bloemen. Het initiatief gaat uit van VZW Kompas, een organisatie waar mensen met een beperking samen begeleid wonen. 

Meer krantenkoppen in België

Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv

Dankzij Hart voor West-Vlaanderen kunnen zes kwetsbare jongeren met de module Trekker van Vereniging Ons Tehuis deze zomer naar Zweden voor ‘Friluftsliv’. “Dat staat voor ‘het vrije leven in de buitenlucht’ om in verbinding te staan met de natuur en zichzelf”, zeggen begeleiders Maxim Vermeeren en Anthony Vanderstraeten.
The post Ons Tehuis krijgt 4.085 euro voor Friluftsliv appeared first

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s mag Dirk (58) bijna elke dag verwachten: “Ik moest een zaak vinden waar ik niet te veel vermagerde”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een spijsverteringsziekte

Lees meer »

Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle

Politiezone Westkust hield afgelopen weekend een verkeersactie waarbij er ook gecontroleerd werd in de strijd tegen transmigratie. Verdachte zaken of handelingen die konden wijzen op mensenhandel of smokkel werden niet gevonden. Wel werden tien bestuurders onder invloed betrapt tijdens de negen uur durende controle.
The post Politie Westkust betrapt tien bestuurders onder invloed tijdens negen uur durende controle appeared

Lees meer »

Leven met een deadline: “Deze studentenprotesten zijn meer dan slechts een uiting van solidariteit”

Laura Schuyesmans (27) leeft met een deadline. De jonge West-Vlaamse lijdt aan een chronische ziekte waardoor ze wellicht maar tien jaar meer te gaan heeft. Laura werkt bij Oxfam, engageert zich als covoorzitster voor Jong Groen en maakt tweewekelijks een openhartige column voor deze krant. Ze wisselt af met Jan Devriese, de stukjesschrijver die leeft tussen deadlines.
The post

Lees meer »

22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen

De vormelingen uit de Sint-Bavoparochie Westrozebeke en de parochie Sint-Eligius De Vijfwegen van de parochiale eenheid Sint-Anna mochten op zaterdag 11 mei om 17 uur hun vormsel samen ontvangen.
The post 22 vormelingen in Westrozebeke en op De Vijfwegen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Mijn gewicht gaat niemand iets aan”: ‘Bridgerton’-actrice Nicola Coughlan is allesbehalve een grijze muis

“Ik wil de wereld laten zien dat ook een muurbloempje in het middelpunt van de belangstelling kan staan.” Fans van ‘Bridgerton’ leerden Penelope Featherington kennen als een grijze muis, maar in het derde deel van de Netflixreeks is het net zij die op de voorgrond treedt. Een rol die Nicola Coughlan (37) op het lijf geschreven is, want ook zij

Lees meer »

Paus Franciscus komt naar ons land

Paus Franciscus komt van 26 tot 29 september naar ons land. Hij zal Brussel, Leuven en Louvain-la-Neuve bezoeken, meldt het Vaticaan maandag. Voor hij in ons land aankomt, zal hij op 26 september een tussenstop maken in Luxemburg.

Lees meer »

Trucker gedood met riooldeksel: meisje aangehouden voor eerder incident waarbij trucker met schrik vrijkwam

Er zijn twee nieuwe verdachten ondervraagd in het onderzoek naar de dood van een Roemeense vrachtwagenchauffeur op een snelweg in de provincie Luik. Dat meldt ‘Sudpresse’. Het zou gaan om twee jongeren die niet betrokken waren bij het dodelijke incident zelf, maar wel bij een soortgelijk incident enkele dagen eerder. Een meisje werd aangehouden, een jongen vrijgelaten. (Dadelijk meer)

Lees meer »