Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld”

Het was afgelopen zondag gezellig druk in de omgeving van Roterij Sabbe, voor de opnames van de kortfilm ‘Dear Mary’ onder leiding van de 17-jarige Tars Coulembier uit Kuurne. Tars studeert aan Spes Nostra Kuurne, waar hij de richting Economie-Moderne Talen volgt. Vanaf volgend jaar hoopt hij te gaan studeren aan de filmschool KASK in Gent. Of hij daar wordt toegelaten, zal afhangen van het resultaat van de kortfilm. “Ik ben blij dat alles zo goed is verlopen, ondanks de korte voorbereidingstijd.”

Vorige week nog deed Tars Coulembier (17) een oproep in deze krant. Voor zijn toelatingsproef als regisseur was hij op zoek naar een twintigtal figuranten die wilden acteren in zijn kortfilm Dear Mary. “Ik ben op zoek naar jongeren van rond de twintig jaar die zich kunnen vrijmaken op zondagmorgen en willen verschijnen in een donkere (jeans)broek en een effen donker T-shirt.”

Drankje en broodje

Hoewel zijn middelen beperkt waren en Tars, op een drankje en een belegd broodje na, geen vergoeding kon bieden voor de acteerprestaties van de figuranten, kwam de jonge regisseur op zondag toch nog aan voldoende vrijwilligers om in zijn kortfilm te figureren. Daar zou het mooie weer van afgelopen weekend misschien wel voor iets tussen gezeten hebben. De zon kwam ook goed van pas tijdens de opnames op de locatie van Roterij Sabbe. Tars zelf was ‘s ochtends vroeg al gearriveerd, vergezeld door diverse figuranten en enkele personen die hem logistiek ondersteunden bij het draaien van zijn kortfilm.

Twee hoofdrolspelers

In de hoofdrollen van Dear Mary schitterden Nicolas Maes uit Kuurne en Gill Henderix uit Heule. Daarnaast boden zich ook een twintigtal vrijwilligers aan om als figurant te fungeren. “Ondanks de korte voorbereidingstijd is alles vlot verlopen”, vertelt Tars. “Tijdens de opnames heb ik echter nog wat aan het scenario gesleuteld. Ik was alvast blij om zondagmorgen zoveel figuranten te mogen begroeten, ze waren zelfs niet allemaal afkomstig uit Kuurne. Ondertussen ben ik begonnen met de montage van de gemaakte beelden en op het eerste gezicht ziet alles er goed uit. Ik ben dan ook tevreden dat de opnames voor mijn eerste kortfilm zo vlot zijn verlopen.”

Op de foto van links naar rechts: hoofdrolspeler Nicolas Maes, regisseur Tars Coulembier en hoofdrolspeelster Gill Henderix. © BRU

Primeur

Voor hoofdrolspeler Nicolas Maes (22) was het een primeur om te acteren in een kortfilm. “Nog nooit eerder stond ik voor de camera”, aldus Nicolas, die in het dagelijks leven grafisch ontwerper is. “Eigenlijk had ik me in eerste instantie ingeschreven als figurant nadat mijn vriendin me vroeg of ik interesse had om mee te spelen in een kortfilm. Ze had namelijk online gelezen dat Tars op zoek was naar figuranten. Toen bleek dat de mannelijke hoofdrolspeler wegens ziekte niet kon deelnemen aan de opnames, werd mij gevraagd of ik de rol kon overnemen. Ik ging impulsief op dit verzoek in en voor ik het wist stond ik voor de camera als hoofdrolspeler. Achteraf gezien kan ik dit alleen maar omschrijven als een verrijkende ervaring waar ik zeker geen spijt van heb.”

Kortfilmfestival

Voor zijn toelatingsproef als regisseur liet Tars zich inspireren door films als Pickpocket van Robert Bresson, The Big Shave van Martin Scorsese en Whiplash van Damien Chazelle. Zijn eigen kortfilm kreeg als thema ‘de gevolgen van perfectionisme en de invloed ervan op een relatie’. Naast de toelatingsproef wil Tars zijn kortfilm ook insturen naar een kortfilmfestival. Tars is ook dankbaar voor de steun van de gemeente Kuurne en Intercommunale Leiedal, die hem toestemming hebben gegeven om de locatie van Roterij Sabbe te gebruiken voor zijn project.

The post Tars (17) hoopt met kortfilm ‘Dear Mary’ op toelating in filmschool KASK: “Tijdens de opnames heb ik nog aan het scenario gesleuteld” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt?

Hard in hun muziek, hard in het supporteren voor hun club/vereniging. Dat zijn hardrockers Henk Vanhee (Club) en Roel Jacobus (Cercle). Zij vormen dit seizoen onze VAR, oftewel onze Voetbal Analyserende Rockers. Beurtelings werpen ze hun blik op de meest opvallende voetbalmomenten.
The post Wie wil er nu weglopen op een feest dat steeds mooier wordt? appeared first on

Lees meer »

Duo dat horloge probeerde te stelen van burgemeester Francesco Vanderjeugd mag na acht maanden cel verlaten: “Ze leken te dansen, maar dat was enkel afleiding”

Twee mannen hebben voor de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf met uitstel gekregen nadat ze in een Oostends café het horloge probeerden te stelen van Francesco Vanderjeugd (Open VLD), de burgemeester van Staden. Mohammed A. en Yassin B. mogen na acht maanden voorhechtenis de cel verlaten. Het duo ging volgens Vanderjeugd heel sluw te werk. “Ze leken wel te dansen”,

Lees meer »

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »