Speciale uitkering na overlijden van huwelijkspartner blijkt nog te onbekend: “Vooral bij mannen heerst daar misverstand rond”

Als je partner overlijdt en je bent nog te jong voor een overlevingspensioen, heb je recht op een tijdelijke overgangsuitkering. “Honderden mensen weten dat niet of denken onterecht dat ze die automatisch krijgen.” En dat terwijl het maandelijks om een serieus bedrag kan gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

“Het manoeuvre van Hayen zette Riemer en Anderlecht schaakmat”

Anderlecht moest alweer zijn meerdere erkennen in Club Brugge. En zakte zo voor een tweede keer in deze Champions’ Play-offs door de ondergrens. “Anderlecht was zó machteloos dat het Park moedeloos werd”, zag onze chef voetbal Niels Poissonnier. En dus vliegt de helikopter zondag allicht naar Sint-Andries. “Al is Club best op z’n hoede. Miron Muslic is een bijzondere coach.”

Lees meer »

Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni zowel Bach als ABBA

Op zaterdag 8 juni organiseert het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem een concert in de Concertstudio te Kortrijk. “Om onze twee grote projecten wat te doorprikken, kozen we voor een uitgebreid repertorium van de 17e eeuw tot de hedendaagse muziek van Ola Gjeilo”, zegt voorzitter Jos Leplae.
The post Het Koninklijk Koor Crescendo uit Rollegem zingt op 8 juni

Lees meer »

Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers van toename agressie in de zorg : “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”

Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer

Lees meer »

IS eist aanslag op Europese toeristen in Afghanistan op

Islamitische Staat (IS) heeft op Telegram de verantwoordelijkheid opgeëist voor de dood van drie Spanjaarden en drie Afghanen in Bamiyan, een toeristische stad in Centraal-Afghanistan. Er vielen ook acht gewonden, onder wie mensen met de Noorse, Australische en Litouwse nationaliteit.

Lees meer »

Politieke partijen flirten met toelaatbare op sociale media

Ondanks strengere Europese wetgeving blijven sommige politieke partijen en hun kopstukken hun betaalde posts op sociale media specifiek targeten op basis van etniciteit. Ze zoeken zo de rand op van wat toelaatbaar is. Dat schrijft ‘De Tijd’ vandaag op basis van data uit de advertentiebibliotheek van Meta, het moederbedrijf boven Facebook en Instagram.

Lees meer »

“Zijn advies? Een zalfje smeren en pijnstillers slikken”: vijf jaar na dood van Rejane (73) brengt rapport haar arts (alsook eerste schepen) in nauwe schoentjes

“Als hij moeite had gedaan, zou mama nog geleefd hebben.” Vijf jaar na het overlijden van Rejane Bucquoye (73) geeft een onderzoek van het RIZIV haar dochter Marie-France Hidalgo (50) gelijk. Didier Soete, tevens eerste schepen in Komen-Waasten, heeft zich als verantwoordelijke arts ronduit ongeïnteresseerd opgesteld in de dagen waarin de vrouw stap voor stap haar doodstrijd voerde. “En toen

Lees meer »