Speciale uitkering na overlijden van huwelijkspartner blijkt nog te onbekend: “Vooral bij mannen heerst daar misverstand rond”

Als je partner overlijdt en je bent nog te jong voor een overlevingspensioen, heb je recht op een tijdelijke overgangsuitkering. “Honderden mensen weten dat niet of denken onterecht dat ze die automatisch krijgen.” En dat terwijl het maandelijks om een serieus bedrag kan gaan.

 

Meer krantenkoppen in België

Lars (26) maakt enorme muurschildering op brug in Rommersom: “80 spuitbussen en 40 liter verf voor 1 van mijn grootste opdrachten” 

De spoorwegbrug in Rommersom, bij Hoegaarden, is in een kleurrijk jasje gezet door streetartkunstenaar TUZQ, de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh (26). Het ontwerp draait om 2 fietsers die op een zanderig gravelpad rijden. In totaal verschijnen deze zomer in Vlaams-Brabant 10 muurschilderingen in het teken van fietsen, gemaakt door verschillende kunstenaars. Zo staat Sven Nys afgebeeld op een muur

Lees meer »

Beruchtste gast Dr. Phil zou 52 miljoen hebben verdiend met OnlyFans, maar heeft wel dubbel gevoel

Danielle Bregoli (21), de meest besproken gast uit 21 seizoenen Dr. Phil, heeft naar eigen zeggen ruim 52 miljoen euro verdiend dankzij het erotische platform OnlyFans. Het voormalige probleemkind werd onlangs zelf moeder en heeft acht jaar na de uitzending een heel ander leven, bewijst de info die ze afgelopen week deelde. Toch geeft het fortuin haar ook een dubbel

Lees meer »

Dode en twee vermisten na ontploffing in Bulgaarse vuurwerkfabriek

Op de site van een vuurwerkfabriek in een voorstad van de Bulgaarse hoofdstad Sofia heeft zich een zware ontploffing voorgedaan. Hierbij zijn zes opslagplaatsen voor vuurwerk beschadigd geraakt. Een 49-jarige man is om het leven gekomen en zijn 20-jarige dochter heeft ernstige brandwonden opgelopen, aldus minister van Binnenlandse Zaken Kalin Stoyanov. Twee mensen worden nog vermist.

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »

Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove

In Pollinkhove vindt op zondag 15 september de eerste editie van de loopwedstrijd Dwars door Pollinkhove plaats. De organisatoren wisten Maaike ‘Chantal’ Cafmeyer en Dries ‘sheriff’ Heyneman te overhalen om met een filmpje promotie te maken voor deze sportieve activiteit.
The post Chantal en de sheriff maken publiciteit voor loopwedstrijd in Pollinkhove appeared first on KW.be.

Lees meer »

Achter de schermen op Tomorrowland, bij het testlab voor in beslag genomen drugs: “141 stalen getest, vooral XTC, cocaïne en ketamine”

Nieuw in de backstage van Tomorrowland: een testlab van het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC). Alle in beslag genomen drugs tijdens het festival worden er getest op hun samenstelling: 141 stalen al op vrijdag. “Vooral stimulerende middelen, zoals XTC, cocaïne en ketamine, maar ook cannabis”, zegt het NICC aan VRT NWS. “Voorlopig hebben we festivalgangers nog niet rechtstreeks

Lees meer »

Eén dag voor start Olympische Spelen worden in ons land terreurverdachten van hun bed gelicht: “Voorkomen is beter dan genezen”

De zeven verdachten die donderdagochtend vroeg werden opgepakt op verdenking van het voorbereiden van een terreuraanslag, zouden aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP. Ook in Duitsland werden twee verdachten gearresteerd. Dat ze één dag voor de start van de Olympische Spelen van hun bed werden geplukt, is geen toeval.

Lees meer »

“Is er iemand die dit serieus neemt?” Fans van Sinead O’Connor niet te spreken over wassen beeld van de zangeres

“Vreselijk”, “Het lijkt wel een mannequin uit een winkel” en “Ik hoop dat ze een naambordje krijgt want anders gaat niemand haar herkennen”. Fans van Sinead O’Connor, die in juli 2023 overleden is, zijn niet opgezet met een nieuw wassen beeld van hun idool. Op sociale media laten ze hun ongenoegen dan ook maar al te graag blijken. “En waarom

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Turkije en Duitsland vechten döneroorlog uit: “Heel wat snackbars gooien er rommel bij om je kebab goedkoper te maken”

Turkije en Duitsland raken raken in een döneroorlog verwikkeld. Verkopers van de populaire snack – de druipende broodjes zijn de favoriete snack van de Duitsers – staan met getrokken kebabspiezen tegenover elkaar nu Turkije de döner als traditioneel gerecht erkend wil zien. Maar wat zit er eigenlijk precies in zo’n ‘traditionele döner kebab’ ? En wat met de prijs als

Lees meer »