Slachtoffers van aanslagen Zaventem die lijden aan posttraumatische stress krijgen schadevergoeding

Slachtoffers van de terreuraanslagen van 22 maart 2016 die aan posttraumatische stress lijden, zullen wel degelijk een schadevergoeding krijgen, ook als ze niet binnen de wettelijk voorziene termijn een aanvraag hadden ingediend. Die nieuwe regeling heeft de Kamer vandaag goedgekeurd. 

Meer krantenkoppen in België

Net op dag dat Club vergunning hoopte te krijgen voor nieuw voetbalstadion loopt het wéér mis: “Een kaakslag”

De verwachte toekenning van een nieuwe omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge door de Vlaamse regering is er vrijdag tegen alle verwachtingen in niet gekomen. De reden? De Raad van State heeft net vandaag de aangepaste parkeerregel van de stad Brugge, een euvel uit de eerste vergunning, geschorst. Het hele dossier is een juridisch kluwen

Lees meer »

Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok en hield een betoging van ‘t Zand naar het Station

Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok, de vzw’s Binnenstad, CKG Sint-Clara, De Kantel, De Patio, De Zandberg, Nieuwland en Tronkestik kwamen hiervoor woensdagnamiddag gezamenlijk de straat op. Ze betoogden van ‘t Zand tot aan het Station. Dit initiatief vond weerklank bij tal van andere jeugdhulporganisaties die mee stappen in deze manifestatie.
The post Bijzondere Jeugdzorg Brugge luidt de noodklok

Lees meer »

De Hoge Kouter viert zijn medaillewinnaars op 40ste Special Olympics: “In 2025 gaan de Special Olympics door in Kortrijk”

Het voorbije Hemelvaartweekend werden 946 gouden, 910 zilveren, 842 bronzen en 2.582 deelnamemedailles uitgereikt op de Special Olympics in La Louvière, waaronder aan 45 atleten van BuSO De Hoge Kouter. “Met onder meer netbal behaalden we goud en ons voetbalteam werd bekroond met de fair play beker”, zegt directeur Sem Vanhessche. Op 28 mei 2025 vindt de 41ste editie van

Lees meer »

Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op reconstructie stemmen te horen

Op het assisenproces over de roofmoord op Emmy Geboers (67) heeft de onderzoeksrechter maandag zijn getuigenis afgelegd. Koen Wittouck verklaarde dat Khaldoon Al-Baghdadi (42) tijdens de reconstructie stemmen beweerde te horen. De Iraakse Oostendenaar weigerde ook om voor te tonen hoe hij het lichaam van het slachtoffer in stukken had gesneden.
The post Assisen Spuikommoord – Beschuldigde beweerde op

Lees meer »