Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Baby’s groeien razend snel. Jonge ouders blijven daarom wel eens met een overschotje te kleine luiers zitten. Die kan je in Roeselare dan schenken aan de Pamperbank. Je kan je luieroverschot deponeren in één van de inzamelboxen verspreid over de stad.

De Pamperbank in Roeselare zag het licht in 2012. Nu we de kinderjaren ontgroeid zijn, is het tijd voor een vernieuwde, nog professionelere aanpak.

Sociale economie

De Stad vindt het heel belangrijk om dit duurzaam verhaal te koppelen aan sociale economie.?Daarom staat De Lochting vanaf mei in voor het ophalen van de luiers. Door de bundeling van de ophaaladressen worden de ritten efficiënter. Biobello, een afdeling van De Lochting waar mensen uit Dominiek Savio en Sint-Idesbald werken, is verantwoordelijk voor het sorteren en verpakken. Dankzij de expertise van De Lochting kunnen we maandelijks meer pamperpakketten samenstellen. De pakketten worden verpakt in een herbruikbare papieren zak.

“Met de pamperbank maken we een duurzaam verschil voor jonge gezinnen”, horen we van schepen?Michèle Hostekint.

Betaalbaar

De verzamelde luiers worden gesorteerd op maat. Ze worden verpakt per 25 stuks en in de Sociale Kruidenier verkocht aan 1 euro per set. Op die manier kunnen we samen luieroverschotten herverdelen onder gezinnen met een beperkt inkomen. Voor veel ouders is dit een grote hulp, want de aankoop van luiers neemt een serieuze hap uit het budget. Gezinnen zijn welkom in het Welzijnshuis om na te gaan of ze gebruik kunnen maken van de Pamperbank.

Wedstrijd

Om de nieuwe samenwerking met De Lochting in de verf te zetten, lanceert de Stad een inzamelwedstrijd van 18 april tot 17 mei. Iedereen die in deze periode luiers doneert in één van de inzamelboxen, maakt kans op een leuke prijs! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de familiedag in ARhus, in het kader van de Week van de Opvoeding. Er zijn inzamelboxen in RSL Op Post, in de consultatiebureaus van Kind en Gezin en in meerdere kinderopvanginitiatieven (zie lijst op huisvanhetkindroeselare.be)

The post Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Sean Dhondt maakt overstap naar Play Nostalgie

Na de zomer stapt Sean Dhondt over van Qmusic naar Play Nostalgie. Hij zal elke weekdag te horen zijn tussen 10u en 13u, met een gloednieuwe radioshow. Marcia Bwarody die de afgelopen jaren het voormiddagblok erg succesvol voor haar rekening nam, zal voortaan na Sean de middaguren van 13u tot 16u laten swingen.

Lees meer »

“Alles geven, hè!”: fans kunnen in Hasselt eventjes zelf Frankie of Protput zijn aan de bureaus van ‘Het eiland’

In de Corda Campus, een bedrijvencampus in Hasselt, staan deze week de bureaus zoals die in de legendarische VRT-serie ‘Het eiland’. Die serie bestaat 20 jaar en ging over de hilarische gebeurtenissen in het fictieve bedrijf ‘Cynalco Medics’. Fans kunnen gebruik maken van de bureaus om een dagje zelf mee te maken hoe het is om Sammy, Protput of Alain

Lees meer »

Zwaar ongeval met driewielige motorfiets in Reningelst

Een 34-jarige man uit Ieper is zaterdagavond zwaargewond geraakt bij een verkeersongeval in Reningelst. Het ongeval gebeurde met zijn trike, een driewielige motorfiets. De man verloor tijdens een rondrit met vrienden de controle over het stuur en kwam tegen een duiker naast de weg terecht.

Lees meer »

Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant in De Haan op zaterdag 3 augustus: “Voor onze clubkas van het grootste belang”

Slecht weer op Trammelant betekent ook slecht nieuws voor de verenigingen die er staan om hun clubkas te spijzen. Ook Duikschool Coral hoopt dat de weergoden Trammelant wat gunstiger gezind zijn na de uitgeregende editie van vorig jaar. “Onze jaarcijfers gingen toen zelfs voor het eerst in het rood.”
The post Duikschool Coral hoopt op goed weer met Trammelant

Lees meer »

Ulrike (40) wil actieve 60-plussers in Portugal laten overwinteren: “Tikkeltje extra beleving creëren”

De zomer is nog volop aan de gang, maar toch kijkt Ulrike Koether uit Roeselare al uit naar het najaar. Dan kan ze zich opnieuw focussen op haar favoriete bezigheid, namelijk het begeleiden van groepen toeristen doorheen de Portugese natuur. Vanaf januari 2025 pakt ze voor het eerst uit met ‘Overwinteren in de Algarve’ waarbij de deelnemers, de actieve 60-plussers,

Lees meer »

Victor (99) en Julia (97) vieren 75ste huwelijksverjaardag in woonzorgcentrum in Puurs: “Zij beviel mij en dat is nog altijd zo”

In woonzorgcentrum Sint-Pieter in Puurs-Sint-Amands wordt vandaag de albasten huwelijksverjaardag gevierd van Victor Troch en zijn vrouw Julia. Het echtpaar huwde enkele jaren na de Tweede Wereldoorlog, in 1949. "Na de bevrijding hebben we elkaar leren kennen", zegt Victor. "En wij hadden amper iets, we hadden bij onze trouw elk 5.000 Belgische franken."

Lees meer »

Immense troepenmacht, sterren onder de Eiffeltoren en Lady Gaga aan de Seine: zo leefde Parijs toe naar de openingsceremonie van de Spelen

In hartje Parijs is zonet de openingsceremonie van de Olympische Spelen gestart. De dag begon echter dramatisch. Na doelgerichte brandstichtingen op het Franse spoor is het hogesnelheidsnetwerk nog steeds ernstig verstoord. Het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité heeft vandaag ook de sportieve ambitie uitgesproken: "Beter scoren dan in Tokio." Herbeleef in deze blog hoe Parijs toeleefde naar het officiële startschot

Lees meer »

“Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over

Alliance Automotive Group Benelux (AAGB) heeft Eldis NV overgenomen. Eldis is een Iepers bedrijf in de Dehemlaan. Reeds 50 jaar groothandel in de automotive (auto- en carrosserie onderdelen) en industriesector. De afdeling Wallecan staat in voor machines en toebehoren voor de metaalbewerking.
The post “Sterkere partner voor onze klanten”: AAGB neemt Eldis uit Ieper over appeared first on KW.be.

Lees meer »