Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben

Baby’s groeien razend snel. Jonge ouders blijven daarom wel eens met een overschotje te kleine luiers zitten. Die kan je in Roeselare dan schenken aan de Pamperbank. Je kan je luieroverschot deponeren in één van de inzamelboxen verspreid over de stad.

De Pamperbank in Roeselare zag het licht in 2012. Nu we de kinderjaren ontgroeid zijn, is het tijd voor een vernieuwde, nog professionelere aanpak.

Sociale economie

De Stad vindt het heel belangrijk om dit duurzaam verhaal te koppelen aan sociale economie.?Daarom staat De Lochting vanaf mei in voor het ophalen van de luiers. Door de bundeling van de ophaaladressen worden de ritten efficiënter. Biobello, een afdeling van De Lochting waar mensen uit Dominiek Savio en Sint-Idesbald werken, is verantwoordelijk voor het sorteren en verpakken. Dankzij de expertise van De Lochting kunnen we maandelijks meer pamperpakketten samenstellen. De pakketten worden verpakt in een herbruikbare papieren zak.

“Met de pamperbank maken we een duurzaam verschil voor jonge gezinnen”, horen we van schepen?Michèle Hostekint.

Betaalbaar

De verzamelde luiers worden gesorteerd op maat. Ze worden verpakt per 25 stuks en in de Sociale Kruidenier verkocht aan 1 euro per set. Op die manier kunnen we samen luieroverschotten herverdelen onder gezinnen met een beperkt inkomen. Voor veel ouders is dit een grote hulp, want de aankoop van luiers neemt een serieuze hap uit het budget. Gezinnen zijn welkom in het Welzijnshuis om na te gaan of ze gebruik kunnen maken van de Pamperbank.

Wedstrijd

Om de nieuwe samenwerking met De Lochting in de verf te zetten, lanceert de Stad een inzamelwedstrijd van 18 april tot 17 mei. Iedereen die in deze periode luiers doneert in één van de inzamelboxen, maakt kans op een leuke prijs! De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de familiedag in ARhus, in het kader van de Week van de Opvoeding. Er zijn inzamelboxen in RSL Op Post, in de consultatiebureaus van Kind en Gezin en in meerdere kinderopvanginitiatieven (zie lijst op huisvanhetkindroeselare.be)

The post Schenk je pamperoverschotten aan de Pamperbank in Roeselare en steun zo gezinnen die het financieel moeilijk hebben is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Schaarbeek verbiedt alcoholverkoop in Noordwijk

De burgemeester van Schaarbeek heeft een politiebevel uitgevaardigd dat de verkoop van alcohol verbiedt in de Noordwijk tussen 22 en 6 uur tot minstens 2 oktober 2024. Dat meldt het kabinet van burgemeester Cécile Jodogne. De consumptie van alcohol in de openbare ruimte is al sinds 2022 verboden in de wijk.

Lees meer »

Filippo Ganna rijdt monsterlijke tijdrit en klopt zo Tadej Pogacar

Eindelijk heeft hij ze beet, zijn eerste zege van de Giro en het seizoen. In de vlakke tijdrit van 31,2 km nabij zijn Gardameer stond er geen maat op Filippo Ganna (INEOS Grenadiers), die revanche nam voor zijn tweede plaats in de eerste tijdrit van deze Giro en dit keer Tadej Pogacar klopte. De roze trui was nog steeds ruimschoots

Lees meer »

Hoe historisch correct zijn de outfits uit ‘Bridgerton’? “Dit spreekt uiteraard meer tot de verbeelding”

Extravagante jurken, enorme pruiken, korsetten waarin je nauwelijks kan ademen. Het eerste deel van het derde seizoen van ‘Bridgerton’ is vanaf donderdag te bingen op Netflix. In het populaire kostuumdrama zien we de meest hysterische outfits, maar wat klopt daar eigenlijk historisch van? Het Algemeen Dagblad laat een modeconservator aan het woord. “Dit is zeker niet bedoeld als een realistische

Lees meer »

Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 43-jarige Oostendenaar aangehouden op verdenking van brandstichting, gewapende weerspannigheid en verboden wapenbezit. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De verdachte stond maandagavond in de buurt van een brand met een mes te zwaaien.
The post Veertiger aangehouden voor brandstichting in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

Waartoe kan dagvaarding Conner Rousseau leiden?

Waarom moet Conner Rousseau toch nog voor de rechter verschijnen? Er zijn een paar logische verklaringen en een paar vermoedens, maar duidelijk is er niets. Hoe dan ook is de dagvaarding geen goede zaak voor de Roma-gemeenschap, de politiek en voor Rousseau zelf.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Geen humanitaire catastrofe” in Rafah, beweert Netanyahu – Hezbollah claimt succesvolle droneaanval ‘ver’ in Israël

Er voltrekt zich geen humanitaire catastrofe in de stad Rafah, beweert de Israëlische premier Benjamin Netanyahu woensdag. Volgens Netanyahu heeft Israël dat vermeden door “bijna een half miljoen mensen uit de gevechtszone in Rafah te evacueren”. Het Israëlische leger voert er momenteel een bloedig grondoffensief uit. Lees hier de ontwikkelingen van woensdag 15 mei terug.

Lees meer »

“Pijnlijke voeten, geen tijd om te plassen, maar het allemaal waard”: zo beleefden onze collega’s Taylor Swift in Parijs

Meer dan 40.000 Swifties, zoals haar fans zich noemen, waren erbij afgelopen weekend in Parijs voor de aftrap van het Europese luik van ‘The Eras Tour’ van Taylor Swift (34). Onder hen ook vier medewerkers van deze krant. Hoeveel betaalden zij voor hun felbegeerde ticket? Hoe beleefden zij het magische concert? En welke tips hebben ze om de drukte te

Lees meer »

Meer dan 500 aanhangers van Gülenbeweging opgepakt in Turkije

In Turkije zijn 544 mensen opgepakt die worden verdacht van banden met prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya dinsdag laten weten op X. Gülen wordt door president Recep Tayyip Erdogan beschouwd als de aanstichter van de couppoging van juli 2016.

Lees meer »

Stad Kortrijk hijst de regenboogvlag, samen met Justin Laevens uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024

Op de vooravond van IDAHOT, de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op 17 mei, hijst Stad Kortrijk symbolisch de regenboogvlag aan de pui van het stadhuis, samen met Justin Laevens (23) uit Bissegem, finalist van Mister Gay Belgium 2024. “We moeten als stad, als gemeenschap, blijven tonen dat iedereen zichzelf kan zijn”, zegt Philippe De Coene, schepen van Gelijke

Lees meer »