Rechtenhouder muziek Blondie en Shakira voor 1,4 miljard verkocht

16:33 Met steun van de investeringsreus Apollo telt het Amerikaanse Concord 1,4 miljard dollar neer voor het bedrijf dat de muziekrechten van een batterij grote artiesten bezit. Dat is door de renteklim in … 

Meer krantenkoppen in België

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

Klimaatactivisten leggen luchthaven van München lam

Op de luchthaven van München, in de zuidelijke Duitse deelstaat Beieren, hebben klimaatactivisten van het collectief Letzte Generation (“Laatste Generatie”) zich vastgekleefd op de taxibanen. De luchthaven is daardoor “om veiligheidsredenen gesloten”, meldde een woordvoerder van de luchthaven.

Lees meer »

België zakt naar derde plaats op Europese ranking LGTBI+-rechten, maar scoort nog steeds beter dan gemiddelde

Volgens de jaarlijkse ‘Rainbow Map’ van ILGA-Europe, de koepel van Europese LGTBQI+-organisaties, zakt België opnieuw naar de derde plaats in de Europese lijst met LGTBQI+-rechten. Marie-Colline Leroy (Ecolo), staatssecretaris voor Gelijke Kansen, Gendergelijkheid en Diversiteit prijst die plek in de ranking, maar onderstreept dat er nog gaten zijn die moeten aangevuld worden: “Het is belangrijk dat het volgende parlement artikel

Lees meer »

Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen

In een stampvolle Stamina en na een wedstrijd vol emoties en reclame voor het basketbal pakte Avanti Brugge de titel in TDM2. De ploeg was sinds vorige week al zeker van promotie.
The post Avanti Brugge pakt titel in TDM2 na verlengingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Leo Belaen (77) exposeert in de Izegemse bibliotheek

Leo Belaen (77) exposeert nog de hele maand mei in de Izegemse bibliotheek. “Vooral werken met reliëf én mijn cartoon ‘God is back’ waar het over de kerk in de 21ste eeuw gaat met onder andere de affaire met Vangheluwe”, zegt Leo, die met zijn vrouw Rita in de Leenstraat op de Bosmolens woont.
The post Leo Belaen (77)

Lees meer »

Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd, vanaf woensdagavond kans op staking in West-Vlaamse gevangenissen

De stakingsaanzegging die de socialistische vakbond ACOD heeft ingediend voor onder andere de gevangenissen in West-Vlaanderen wordt geactiveerd. Dat zeggen de vakbonden na het overleg met het kabinet van minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD) op dinsdag. De liberale vakbond VSOA en de christelijke vakbond ACV ondersteunen de stakingsaanzeggingen van ACOD.
The post Malaise gevangenissen: stakingsaanzeggingen geactiveerd,

Lees meer »