Politie op zoek naar vermiste Benoît Couture (18) uit Jemappes

Op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Bergen en in samenwerking met Child Focus, verspreidt de politie een opsporingsbericht voor de 18-jarige Benoît Couture uit Jemappes.

 

Meer krantenkoppen in België

Gerecht onderzoekt vermeend gesjoemel bij dienst onder ex-justitieminister Van Quickenborne: “Voor miljoenen aan verdachte IT-facturen”

Er loopt een gerechtelijk onderzoek naar vermeende fraude door een dienst verbonden aan het kabinet van voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Dat meldt VRT NWS en is door het parket bevestigd aan HLN. Het gaat onder meer om verdachte facturen en contracten voor IT-projecten tussen 2020 en 2023. Kamerlid Michael Freilich (N-VA) deed de ontdekking en

Lees meer »

Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof in Avelgem: “Opbrengst gaat integraal naar Ubuntu”

Op zondag 2 juni om 10.30 uur is iedereen van harte uitgenodigd op de opening van de expositie Trouvailles van de kunstenares Sabine Sulmon (67) bij hoevekaffee Het Ganzenhof in de Bosstraat 2 in Avelgem. Haar werken zijn per opbod te koop, ook online. De opbrengst gaat naar Ubuntu.
The post Kunstenares Sabine (67) houdt expositie in Het Ganzenhof

Lees meer »

‘Ieders Stem Telt’: Verschillende organisaties bieden vorming aan over de lokale verkiezingen

Op donderdag 30 mei waren vrijwilligers, sociale professionals en trekkers van verenigingen en organisaties die werken met maatschappelijk kwetsbaren welkom bij Avansa Mid- en Zuidwest voor de lancering van het vormingsaanbod over de lokale verkiezingen. “Want iedere stem telt, ook al werd de opkomstplicht afgeschaft”, aldus Kurt Declercq, stafmedewerker armoede en zorgzame samenleving.
The post ‘Ieders Stem Telt’: Verschillende

Lees meer »

Koning Charles krijgt eerste zaailing van omgezaagde ‘Robin Hood’-boom

De Britse koning Charles krijgt de eerste zaailing van de beroemde ‘Robin Hood’-boom, de esdoorn die in 2023 illegaal werd omgehakt in het noorden van Engeland. De koninklijke familie heeft maandag op Instagram aangekondigd dat de zaailing, zodra die genoeg gegroeid is, zal geplant worden in het park van Windsor, een stad niet ver van Londen.

Lees meer »

Ophef in Duitsland over jongeren die racistisch lied zingen

Op sociale media circuleren beelden van Duitse jongeren die racistische leuzen zingen op de melodie van Gigi D’Agostino’s feesthit ‘L’amour toujours’. De beelden werden gemaakt tijdens het pinksterweekend op het Duitse waddeneiland Sylt, vlak bij de Deense grens. Talrijke Duitse politici veroordelen het gedrag van de jongeren.

Lees meer »

50 maanden cel voor zeventiger die personeel van 2 zorgcentra bedreigd

De rechtbank van Tongeren heeft een man van 70 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden, waarvan een deel met uitstel. Na zijn internering in het Openbaar Psychiatrisch Zorgcentrum (OPZC) van Rekem bleef hij het personeel lastigvallen en bedreigen. Ook in het dienstencentrum De Bolster in Maasmechelen begon hij een terreurcampagne nadat hij te horen kreeg dat hij er niet

Lees meer »

“Één van de rijkste vrouwen op aarde en toch wil ze alimentatie”: de gigantische geldmachine achter de Kardashians

Dankzij hun realityreeks ‘The Kardashians’ zijn ze niet alleen ‘s werelds bekendste tv-familie, maar ook één van de rijkste. De familie Kardashian-Jenner bouwde een imperium uit van eigen merken en sluit miljoenendeals met andere bekende merken. Goed voor een gezamenlijk vermogen van bijna twee miljard dollar, volgens ‘Forbes’. Wij duiken in hun portemonnee en ontdekken waarom de Kardashians ook de

Lees meer »

Profcontract voor Robin Orins wenkt na uitstekend voorjaar: “Hoop dat ik op dit hoog niveau kan blijven rijden”

Heestertnaar Robin Orins (22) is aan een uitstekend seizoen bezig. De vierdejaarsbelofte van het Lotto Dstny Development Team rijgt de successen aaneen en staat zonder enige twijfel dicht bij een profcontract. “Ik hoop deze regelmaat aan te houden.”
The post Profcontract voor Robin Orins wenkt na uitstekend voorjaar: “Hoop dat ik op dit hoog niveau kan blijven rijden” appeared

Lees meer »