Peter krijgt boete voor overtreding met auto waarin hij nooit gezeten heeft: “Het is toch duidelijk dat dat niet mijn wagen is?”

Maasmechelaar Peter Crijns kreeg een boete voor te snel rijden met een auto waarin hij nooit zat, en op een plek waar hij wellicht ook nooit is geweest. “Toen ik het parket belde, stelden ze voor om de boete maar gewoon te betalen. Als ik daar geen zin in had, dan kon ik het komen uitleggen bij de politierechter.”

 

Meer krantenkoppen in België

PORTRET. De Slovaakse schutter Juraj Cintula (71): een man die het gewicht van zijn woede niet langer kon dragen

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem

Bij een verkeersongeval op de N43 ter hoogte van Beveren-Leie is donderdagavond een bestuurder lichtgewond geraakt. Hij botste op een andere auto die vanuit een privéparking de weg kwam opgedraaid.
The post Bestuurder raakt lichtgewond bij ongeval in Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Koning Filip vindt uitspraken van zijn broer Laurent ongepast en tikt hem op de vingers

Het koninklijk paleis heeft prins Laurent (60) op de vingers getikt over zijn exclusief interview met HLN. De jongere broer van koning Filip kondigde in deze krant aan dat hij “een nieuw leven aan het voorbereiden is” en desnoods zijn dotatie wil opgeven. Maar geraakt hij zo gemakkelijk van die staatstoelage vanaf? En klopt het dat Laurent toestemming moet vragen

Lees meer »

Haris Bratanovic werkt aan zijn terugkeer: “Iedereen weet waartoe ik in staat ben als ik volledig fit ben”

De playoffs denderen doorheen het Belgische basketlandschap. De halve finales kennen de formule ‘best of five’. Na de openingswedstrijd woensdag in de COREtec Dôme tussen Filou Oostende en RSW Luik volgt vrijdag het tweede duel in de Country Hall van Luik. Zondagavond 19 mei – Pinksteren – om 20.30 uur is er de opworp van het derde duel. Opnieuw in

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s is godsgeschenk voor Dirk die spijsverteringsziekte heeft: “Ik ga vijf keer per week naar mijn favoriete hamburgerrestaurant, het is een droom dat er nu één hier is”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »

“Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend

Tijdens het pinksterweekend opent in Poperinge Deb’Ace de deuren. Daar kan je terecht voor tennis, padel en pickleball. Op termijn volgt er nog een uitbreiding met een indoorhal.
The post “Op termijn breiden we nog uit met een indoorhal”: nieuw Poperings sportcomplex Deb’Ace is klaar voor openingsweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is”

De harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp is nog steeds op zoek naar een nieuwe voorzitter. Voorlopig is Bert Declerck, de secretaris en ondervoorzitter, nu ook aanspreekpunt en contactpunt.
The post Harmonie Sint Cecilia uit Koolskamp zwaait voorzitter Jan na 24 jaar uit: “De kermisdagen tonen hoe belangrijk het dorpsleven is” appeared first on KW.be.

Lees meer »