Personeelstekort en hoge werkdruk in ouderenzorg: ‘Ik houd mijn hart vast voor wat er over twee of drie jaar gebeurt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Onze Amerika-correspondent Greet De Keyser over chaos nu Biden uit de presidentsrace stapt: “Toen wist ik: dit is een eindigend verhaal”

“Afstand doen van de macht, het bleek ook voor de schijnbaar zachtaardige Biden een groot probleem”, schrijft Greet De Keyser, Amerika-correspondent voor VTM NIEUWS en HLN. Hoe kwam hij dan toch tot die moeilijke beslissing? En hoe moet het nu verder? De Keyser analyseert de chaos nadat ‘koppige’ Biden dan toch de handdoek gooide.

Lees meer »

Racisme, wraak en geweld: het onwaarschijnlijke verhaal van Richard Williams, die 2 dochters wilde “om er tenniskampioenen van te maken”

Het leven van Richard Williams (82), de man die zijn dochters Venus (44) en Serena (42) eigenhandig naar de tennistop katapulteerde, zou als een sprookje kunnen lezen. Maar de werkelijkheid is anders. Zijn levenspad is geplaveid met racisme, wraak, misdaad en geweld. En zelfs op zijn 82ste lijkt aan de ellende nog geen eind te komen.

Lees meer »

8,5 miljoen Microsoft-toestellen getroffen door problemen bij Crowdstrike

Een probleem met de update van software van cyberveiligheidsbedrijf Crowdstrike lag vrijdag aan de basis van een van de grootste informaticastoringen ooit. In totaal werden 8,5 miljoen toestellen, die draaiden op systemen van Microsoft, getroffen, zo schrijft dat bedrijf zelf op haar blog. Dat komt overeen met minder dan één procent van alle Windows-toestellen.

Lees meer »

Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter

De Moorsleedse heemkundige kring bestaat twintig jaar. Die verjaardag wordt uitgebreid gevierd op Open Monumentendag met een overzichtstentoonstelling omtrent de voorbije twintig jaar. Met Wesley Ver Eecke uit Slypskapelle werd recent ook een nieuwe voorzitter aangesteld.
The post Heemkundige kring van Moorslede viert 20ste verjaardag met nieuwe voorzitter appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »

Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen”

Momenteel komt de Lamsoor, ook wel de ‘zwinneblomme’ genoemd in de volksmond, tot bloei in de Zwinvlakte. Deze plant is typisch voor de schorren en vormt gedurende enkele weken, tot eind augustus een groot paars bloementapijt.
The post Lamsoor zorgt voor paars bloementapijt in Zwin Natuur Park: “Echte publiekstrekker en populair bij fotografen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Na controverse rond Jelmont in ‘B&B zoekt lief’: moeten kandidaten van reality-programma’s beter gescreend worden?

Moeten deelnemers aan reality-tv grondiger gescreend worden? De vraag is weer actueel nu blijkt dat Jelmont, kandidaat in ‘B&B zoekt lief’, een strafrechtelijk verleden heeft. Ook de andere B&B’s in het VTM-programma blijven niet gespaard van drama en geruzie. Hoe worden die kandidaten eigenlijk geselecteerd? En krijgen ze een achtergrondcheck? Wij vroegen het aan een expert mediarecht. “Soms is er

Lees meer »

“Ik was in de war”: ex-olympische topatlete excuseert zich nadat ze veroordeelde kinderverkrachter “het allerbeste” toewenste voor de Spelen

De deelname van de controversiële Nederlandse topbeachvolleyballer Steven van de Velde (29) blijft voor ophef zorgen. Tien jaar geleden zat hij nog in de gevangenis voor de verkrachting van een 12-jarig meisje, vanaf zondag strijdt hij voor een medaille in Parijs. Paula Radcliffe, voormalig wereldrecordhoudster op de marathon, sprak initieel haar steun uit voor de Nederlander, om zich daarvoor vervolgens

Lees meer »