Personeelstekort en hoge werkdruk in ouderenzorg: ‘Ik houd mijn hart vast voor wat er over twee of drie jaar gebeurt’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Zeven doden bij zware storm in Houston

De zware storm die donderdag grote schade aanrichtte in Houston, de grootste stad van de Amerikaanse staat Texas, heeft al zeven mensenlevens geëist. Dat melden de plaatselijke autoriteiten vrijdag. In een eerdere balans was donderdag sprake van vier doden.

Lees meer »

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur Gheorghe (50) sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Vrachtwagenchauffeur Gheorghe Tibil (50) is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. “Ze hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van de cabine zou vallen”, klinkt het. Wat weten we al over de daders? En

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi

Voor de elfde keer op rij zet het bestuur van de Chouffekubbers zich in voor een groots kubbtornooi. Op zaterdag 1 juni is zaal ‘Ter Zaele’ in de Hendrik Consciencestraat 7 in Beerst de place to be.
The post Chouffekubbers organiseren voor elfde maal eigen kubbtornooi appeared first on KW.be.

Lees meer »

Flamboyant ex-politiehoofd riskeert vijf jaar cel voor omkoopschandaal: “Die 100.000 euro was een cadeau”

5 jaar cel: die straf hangt ex-politiebaas Glenn Audenaert – tegen wie vandaag het proces in de Dendermondse rechtbank start – boven het hoofd. 100.000 euro zou hij ontvangen hebben om zijn invloed te laten gelden. Het doel: de hoofdzetel van de federale politie in Brussel doen verhuizen, naar de eigendom van een kennis. Smeergeld of een cadeau? Het kan

Lees meer »

Kinderdagverblijf in Lier gedeeltelijk open na brand in bovengelegen appartement: “Brandweer was onder indruk van onze aanpak”

Het kinderdagverblijf in Lier dat gisteren ontruimd moest worden door een brand, is voorlopig gedeeltelijk weer open. De brand was in een appartement boven kinderdagverblijf De Witte Wolk, maar door de bluswerken is er ook beneden heel wat waterschade. Daardoor is er momenteel maar plek voor de helft van de kindjes, maar volgens het kinderdagverblijf zijn de ouders begripvol en

Lees meer »

KIJK. Relatie nooit officieel bevestigd, maar Bradley Cooper deelt innige kus met Gigi Hadid op concert van Taylor Swift

Model Gigi Hadid (29) ging in Parijs naar het optreden kijken van haar goede vriendin Taylor Swift. Voor de gelegenheid nam ze acteur Bradley Cooper (49) mee. De twee genoten duidelijk van concert en van elkaars gezelschap. Bradley en Gigi werden voor het eerst samen gespot in oktober 2023, maar hebben hun relatie tot nu toe nog niet officieel bevestigd.

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

“Hier is walgelijk goed over nagedacht”: vrachtwagenchauffeur sterft nadat onbekenden riooldeksel van brug gooien

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagnacht om het leven gekomen nadat onbekenden een loodzwaar riooldeksel van een brug over de autosnelweg gooiden. Recht in de cabine van de Roemeense man. Zijn vrouw – die als passagier naast hem zat – kon de vrachtwagen doen stoppen. “De daders hadden er met een koord voor gezorgd dat het riooldeksel net ter de hoogte van

Lees meer »

Na wekenlang protest: Georgisch parlement keurt controversiële “Russische wet” goed

De Georgische regering heeft de wet die buitenlandse invloed moet tegengaan goedgekeurd. De wet houdt in dat organisaties die meer dan 20 procent van hun financiering uit het buitenland krijgen zich moeten laten registreren als ‘agenten’ die door het buitenland worden beïnvloed. Volgens de partij Georgische Droom is die wet nodig om het land te beschermen tegen inmenging van het

Lees meer »

“Ik schilder de wereld zoals ik ernaar kijk”: kunstenaar reageert zelf op ‘lelijk portret’ van Australische miljardair

De Australische miljardair Gina Rinehart (70) heeft het belangrijkste museum van Canberra gevraagd een portret van haar te verwijderen omdat ze het kunstwerk niet geslaagd vindt. Het schilderij van Vincent Namatjira hangt tussen 20 andere portretten van bijvoorbeeld koningin Elizabeth II en de voormalige premier Julia Gillard op een tentoonstelling in de National Gallery of Australia. “Ik schilder de wereld

Lees meer »