“Patiënten vragen om geopereerd te worden door de chirurg van Pogacar”: hoe befaamde operatie job van Limburgse dokter veranderde

Zondagmiddag 23 april 2023. In het Ziekenhuis Oost-Limburg is hand- en polschirurg Joris Duerinckx bezig om de Tour te redden. Zijn opdracht? Een complexe handblessure behandelen. Zijn patiënt? Ene Tadej Pogacar. Een jaar later blikt de chirurg terug op de operatie die zijn job veranderde: “We krijgen zelfs aanvragen uit het MIdden-Oosten en de VS.”

 

Meer krantenkoppen in België

“Als Fredberg vindt dat Riemer niet langer voldoet, gaat hij hem dan ook doorsturen?”: Degryse stelt ‘vage’ Deense relatie bij Anderlecht in vraag

De disasterclass van Anderlecht tegen Club Brugge zindert na. In VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ worden de pijlen gericht op Brian Riemer, zondag tactisch in het hemd gezet door zijn concullega Nicky Hayen. Marc Degryse: “Bij de fans heeft hij geen punten gescoord en bij velen worden zijn capaciteiten in twijfel getrokken. De vraag is nu: ‘hoe ziet Fredberg dat?’ Want die band

Lees meer »

Is Usyk over twee weken geen onbetwiste bokskampioen meer? Oekraïner lijkt één titel af te staan na kamp tegen Fury

Bijna 25 jaar. Zo lang had de bokswereld al geen onbetwiste kampioen – iemand die in alle boksbonden de titel bezit – meer gehad. Oleksandr Usyk (37) schreef gisteren geschiedenis door Tyson Fury (35) te verslaan in een episch duel. Maar lang zal hij niet van zijn status kunnen genieten. De Oekraïner lijkt over twee weken al afscheid te moeten

Lees meer »

Leerkracht (47) stuurde dickpic naar 16-jarige leerling, maar gaat nu vrijuit: “Hij verstoorde rust leerling niet”

Hij verstuurde een ‘dickpic’, een foto van zijn geslachtsdeel, naar een 16-jarige leerling, gaf dat toe en nam ontslag én toch wordt een 47-jarige leerkracht uit Diksmuide er niét voor gestraft. De reden? D. werd vervolgd voor belaging van de jongen maar dat acht de rechter niet bewezen. “Het eenmalig sturen van een foto via Snapchat, waar het beeld na

Lees meer »

Hier vloekt men niet

Jef Van den Bossche werkt onder meer als vastgoedfotograaf en bevindt zich daarom bijna dagelijks in gedateerde woonkamers, badkamers en slaapkamers. In huizen die klaar zijn voor de sloop of op zijn minst een grondige renovatie verdienen. Sommige kamers katapulteren je regelrecht naar de jaren 50, 60 of 70.

Lees meer »

“Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet

Opvallend: de prestigieuze Amerikaanse krant The New York Times wijdt een artikel aan de Kattenstoet. De krant stuurde twee journalisten naar Ieper voor een reportage. En die waren onder de indruk…
The post “Een stad die vroeger katten doodde, viert ze nu”: Amerikaanse krant The New York Times maakt reportage over Ieperse Kattenstoet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reuzenrad The View opent in Nieuwpoort

In Nieuwpoort keert het reuzenrad na vele jaren terug, wat nostalgie brengt bij de inwoners en bezoekers van de kustplaatst. Het imposante rad, ook wel The View genaamd, met zijn 36 gondels en 50 meter hoogte zorgen voor een adembenemend panorama over de zee en omgeving. Dit belooft een toeristische trekpleister te worden. The View
The post Reuzenrad The

Lees meer »

Hond van populaire meme en Dogecoin overleden

De hond achter de populaire internet-meme Doge is overleden. Het baasje van de hond, genaamd Kabosu, deelt vrijdag mee dat het hondje in “een diepe slaap” is gevallen. “Aan iedereen die van hem hield, dankjewel”, schrijft ze namens de viervoeter op haar website.

Lees meer »

Schokkende beelden: beveiligingsagent (22) probeert baas te executeren en wordt doodgeschoten door politie

Een beveiligingsagent in opleiding probeerde vorige week zondag zijn baas te vermoorden in een magazijn van Amazon in West Jefferson, in de Amerikaanse staat Ohio. Ali Hamsa Yusuf (22) stond plots achter het beoogde slachtoffer, trok een wapen en vuurde. Zijn pistool werkte echter niet goed, waardoor de man niet werd geraakt en kon vluchten. Yusuf vluchtte ook weg, maar

Lees meer »