Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan”

Met de komst van Avanti Brugge Two staat zaterdagavond een topper op het programma voor Rapid Langemark One. De titel lijkt er voor de Langemarkenaars echter niet meer in te zitten na enkele misstappen de voorbije weken.

Rapid Langemark boekte vorig weekend een 52-89-overwinning bij rode lantaarn Wielsbeke One. “Een makkelijke en logische zege tegen een ploeg die dit seizoen nog niet wist te winnen”, opent trainer Pascal Maes. “Dat zijn wedstrijden die je nooit mag onderschatten en dat hebben we ook niet gedaan. We hebben gedaan wat van ons verwacht werd.”

Een moeilijkere opdracht wacht komend weekend voor Langemark. Ook de coach beseft dat Rapid op zijn best zal moeten zijn om de punten thuis te houden tegen Avanti. “Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden voor ons. Avanti doet nog volop mee voor de titel. Tegen hoger gerangschikte teams kunnen de Bruggelingen ook altijd beroep doen op spelers van hun A-ploeg. Ze zullen dus op hun sterkst naar Langemark afzakken. Maar een topper die je thuis speelt, moet je altijd proberen te winnen. We zullen voluit voor de overwinning gaan. Dat zijn we verplicht aan de club, het bestuur en de fans.”

Geen titel

Bij winst komt Rapid Langemark, met nog drie wedstrijden te gaan, op twee punten van Avanti. Toch lijkt Maes de ambitie om volgend jaar in eerste provinciale te spelen opgeborgen te hebben. “Ik ben met heel veel ambitie naar Langemark gekomen. Ik had zin om mee te strijden voor de titel. Dat leek er tot Nieuwjaar ook in te zitten. De laatste weken bleek echter dat in de spelersgroep niet iedereen evenveel ambitie heeft om te promoveren. En als je die ambitie niet hebt, dan presteer je bijgevolg ook minder en vandaar dat we de laatste weken enkele keren tegen een nederlaag aankeken.”

De Ieperling heeft intussen zijn contract in Langemark met een jaar verlengd. “Ik heb even moeten nadenken, maar Rapid is de club van mijn hart. Ik heb hier zeven jaar gespeeld en werk hier nu ook heel graag als coach. Dus al bij al was de keuze voor een extra jaar in Langemark snel gemaakt”, besluit de werknemer van Picanol.

Naast Pascal Maes tekenden ook Marijn Tierssoone, Sam Lanckriet en Gilles Cordenier al bij. (BP)

Zaterdag 20 april om 20.15 uur: Rapid Langemark One – Avanti Brugge Two.

The post Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare

Op de staande wippen aan de Kortekeer in Beselare werd de 1 meischieting georganiseerd door de Koninklijke Schuttersvereniging Sint-Sebastiaan Beselare om de jaarkoning aan te duiden.
The post Francis kroont zich tot koning bij Sint-Sebastiaan Beselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Maria (40) spreekt voor het eerst na aanslag met rioolrooster op haar man: “Ik schreeuwde, maar hij hoorde me niet meer”

“Ze hebben hem vermoord. Opzettelijk. En mij hebben ze in één klap ook vernietigd.” Aan het woord is Maria Godja (39), de verloofde van de trucker die vrijdagnacht stierf nadat jongeren een riooldeksel van op een brug in zijn cabine slingerden. Zij zat als passagier naast hem en doet voor het eerst haar verhaal. Over haar verloofde Gheorghe. En over

Lees meer »

FACTCHECK. Heeft miljardair Roland Duchâtelet gelijk en heeft de rijkentaks die Groen, PVDA en Vooruit voorstellen geen nut?

Waarom staan Belgische kopers niet in de rij om armlastige voetbalclubs zoals Standard over te nemen? Door de rijkentaks waarmee linkse partijen de kiezer hopen te verleiden, zo vertelde ex-eigenaar en miljardair Roland Duchâtelet in een opvallend interview aan HLN Sport. Veel landen gingen al overstag voor een rijkentaks, maar voerden hem daarna weer af. Heeft Duchâtelet gelijk: heeft een

Lees meer »

Jeremie Vaneeckhout (Groen) bij Luk Alloo: “Bart De Wever de meest invloedrijke politicus van de voorbije 30 jaar? Nee, dat is helaas Filip Dewinter”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Volgens Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is zijn partij nog de enige die het Vlaams Belang niet napraat in de hoop stemmen af te snoepen van die partij. “Wij bieden een tegengeluid.” Voor welke politicus hij bewondering heeft? Een verrassende keuze: “Jan

Lees meer »

Benjamin Leniere is Belgisch kampioen op de 800 meter

Benjamin Leniere (26) uit Oostende startte als een atleet met een mentale beperking met atletiek toen hij zeven jaar was. Christine Caron vroeg hem toen of hij interesse had om zich aan te sluiten. Zij richtte ruim twintig jaar terug een afdeling voor G-sport op bij Hermes Atletiekclub in Oostende, die later is overgegaan naar Houtland Atletiekclub in Torhout. De

Lees meer »

Feestelijke heropening van slagerij Yves en Veerle

Terug van nooit weggeweest: Yves Vanneste (55) en Veerle Vancompernolle (55) openden afgelopen weekend de deuren van hun gloednieuwe beenhouwerij in de Lauwbergstraat, onder heel wat belangstelling. Het was aanschuiven geblazen. “Maar we hadden het schitterende weer, er waren hapjes en drankjes en de sfeer was zoals je kunt verwachten bij een heus buurtfeest!”
The post Feestelijke heropening van

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »