Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan”

Met de komst van Avanti Brugge Two staat zaterdagavond een topper op het programma voor Rapid Langemark One. De titel lijkt er voor de Langemarkenaars echter niet meer in te zitten na enkele misstappen de voorbije weken.

Rapid Langemark boekte vorig weekend een 52-89-overwinning bij rode lantaarn Wielsbeke One. “Een makkelijke en logische zege tegen een ploeg die dit seizoen nog niet wist te winnen”, opent trainer Pascal Maes. “Dat zijn wedstrijden die je nooit mag onderschatten en dat hebben we ook niet gedaan. We hebben gedaan wat van ons verwacht werd.”

Een moeilijkere opdracht wacht komend weekend voor Langemark. Ook de coach beseft dat Rapid op zijn best zal moeten zijn om de punten thuis te houden tegen Avanti. “Het zal een heel moeilijke wedstrijd worden voor ons. Avanti doet nog volop mee voor de titel. Tegen hoger gerangschikte teams kunnen de Bruggelingen ook altijd beroep doen op spelers van hun A-ploeg. Ze zullen dus op hun sterkst naar Langemark afzakken. Maar een topper die je thuis speelt, moet je altijd proberen te winnen. We zullen voluit voor de overwinning gaan. Dat zijn we verplicht aan de club, het bestuur en de fans.”

Geen titel

Bij winst komt Rapid Langemark, met nog drie wedstrijden te gaan, op twee punten van Avanti. Toch lijkt Maes de ambitie om volgend jaar in eerste provinciale te spelen opgeborgen te hebben. “Ik ben met heel veel ambitie naar Langemark gekomen. Ik had zin om mee te strijden voor de titel. Dat leek er tot Nieuwjaar ook in te zitten. De laatste weken bleek echter dat in de spelersgroep niet iedereen evenveel ambitie heeft om te promoveren. En als je die ambitie niet hebt, dan presteer je bijgevolg ook minder en vandaar dat we de laatste weken enkele keren tegen een nederlaag aankeken.”

De Ieperling heeft intussen zijn contract in Langemark met een jaar verlengd. “Ik heb even moeten nadenken, maar Rapid is de club van mijn hart. Ik heb hier zeven jaar gespeeld en werk hier nu ook heel graag als coach. Dus al bij al was de keuze voor een extra jaar in Langemark snel gemaakt”, besluit de werknemer van Picanol.

Naast Pascal Maes tekenden ook Marijn Tierssoone, Sam Lanckriet en Gilles Cordenier al bij. (BP)

Zaterdag 20 april om 20.15 uur: Rapid Langemark One – Avanti Brugge Two.

The post Pascal Maes stoomt Rapid Langemark klaar voor topper tegen Avanti Brugge: “Voluit voor de overwinning gaan” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Frankrijk gebruikt tijdens Olympische Spelen videobewaking op basis van artificiële intelligentie, privacyorganisaties zijn “bezorgd”

Frankrijk zal tijdens de Olympische Spelen experimenteren met videobewaking op basis van artificiële intelligentie in de metrostations. Dat staat in een decreet dat deze week werd goedgekeurd. Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken zullen de camera’s enkel mensenstromen analyseren, maar toch reageren privacyorganisaties bezorgd.

Lees meer »

Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie

Het nieuwste pilootproject ‘Junior Lifeguards’, een samenwerking met verzekeraar AXA Belgium, Stad Nieuwpoort en IKW, zet sterk in op strandveiligheid. Kinderen tussen 8 en 16 jaar worden spelenderwijs vertrouwd gemaakt met enkele basisbeginselen van strandbewustzijn, strand- en waterveiligheid en EHBO.
The post Pilootproject ‘Junior Lifeguards’ wil jongeren warm maken voor strandreddersgebeuren: “Een win-win-winsituatie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Huwelijksaanzoek valt bijna in het water: Rachel laat ring op strand vallen, net wanneer er een golf aankomt

Het huwelijksaanzoek van Rachel op een strand in Cancun, Mexico viel bijna letterlijk in het water. De Chinese vrouw wilde haar vriend Eason ten huwelijk vragen, maar de ring glipte uit haar handen. Het dure juweel verdween meteen onder een golf, waardoor het koppel in paniek schoot. Gelukkig kon een opmerkzame Eason de ring uit het zand plukken voordat een

Lees meer »