Ook Belgische cultuursector spreekt zich uit tegen Israëlische deelname aan Eurovisiesongfestival

Bijna 200 mensen uit de Belgische cultuursector roepen in een open brief op om Israël te weren van het Eurovisiesongfestival. Onder meer zanger Daan, zangeres Charlotte Adigéry en schrijver Tom Lanoye hebben de brief ondertekend. In Zweden en Nederland werden eerder al gelijkaardige oproepen gelanceerd. 

Meer krantenkoppen in België

Hoe renners de pijn verbijten na een crash en waarom ze zo snel terugkeren: “Dat wordt er ingepompt, het zit in ons DNA”

Jenthe Biermans viel vorig weekend 25 meter diep in een ravijn in de Giro, maar moest gedwongen worden om uit de race te stappen. Wout van Aert rijdt de Ronde van Noorwegen hoewel hij nog altijd last heeft aan zijn zeven gebroken ribben. En ook Remco Evenepoel wil binnenkort weer koersen amper twee maanden nadat hij zijn schouderblad en sleutelbeen

Lees meer »

’s Gravenwezel is duurder dan Schilde, en Olmen goedkoper dan Balen: dit zijn duurste en goedkoopste (deel)gemeenten volgens Immoweb

Immoweb heeft een onderzoek gedaan naar de vastgoedprijzen in alle Belgische gemeenten en hun deelgemeenten. Uitgaande van de vraagprijzen in de provincie Antwerpen vind je de duurste appartementen en woningen in Schilde, Edegem, Hove en Antwerpen. In de Kempense gemeenten Laakdal, Herselt, Hulshout en Balen zijn de vraagprijzen het laagst.

Lees meer »

Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes in Oostende

Nadine W. (54) bracht in totaal 2,5 jaar achter de tralies door voor talloze feiten van tafelschuimerij. In maart herwon ze haar vrijheid, maar al snel herviel ze in haar oude gewoontes. Nu riskeert ze opnieuw vier maanden cel.
The post Na jarenlange celstraf hervalt ‘schrik van de kusthoreca’ in oude gewoontes: vier maanden cel gevorderd voor onbetaalde etentjes

Lees meer »

‘Dé stad van zomerse waterpret’ schort alle wateractiviteiten op vervuilde Oude Leiearm op tot 15 juni: “Geen risico’s nemen”

De soap van de Oude Leiearm in Menen blijft duren. Het schepencollege schort nu alle geplande wateractiviteiten op tot 15 juni, maar mogelijk zou dat langer kunnen duren. Een waterstaal wees alvast uit dat bepaalde waardes onaanvaardbaar zijn. Bij de stad zijn ze hoopvol dat het zomerprogramma Aqua Solar wel kan doorgaan.
The post ‘Dé stad van zomerse waterpret’

Lees meer »

“Dit is mijn eigen leven”: Dries Gilliaert stelt met Tuurtje Tiestje vijfde boek voor

Dries Gilliaert mocht vorige week, samen met illustrator Mieke Drossaert, zijn vijfde boekenkind – zoals hij het zelf noemt – voorstellen. “Het is deze keer een soort dagboek geworden over het leven van Tuurtje, een jongen met autisme. Het is grotendeels gebaseerd op mijn eigen kindertijd en jeugd”, vertelt de schrijver. “Dit is mijn leven.”
The post “Dit is

Lees meer »

Boezemvrienden Sergio Quisquater (58) en Sam Gooris (51): “Als wij van u niet moeten weten, dan gaat ge dat aan ons gezicht zien”

Er gaat geen dag voorbij of Sergio Quisquater en Sam Gooris hebben elkaar wel gehoord, gezien of gelezen. Meestal op WhatsApp, soms via FaceTime, toch minstens één keer per maand in ‘t echt. Ze zijn al meer dan dertig jaar vrienden, en onlangs hebben ze elkaars handtekening op hun lijf laten tatoeëren, bloednuchter. “Sommige mensen zeggen dan: ‘Dat is wel

Lees meer »

KIJK. Vlaamse schrijver schiet eigen boeken stuk en verkoopt ze als kunst

Een schrijver die op zijn eigen boeken schiet, dat zie je niet elke dag. Het is Maarten Inghels, die de opmerkelijke beslissing neemt wanneer hij de jaarlijkse royalty’s van zijn debuutroman ‘De handel in emotionele goederen’ uit 2012 ontvangt. In bovenstaande video zie je hoe hij met een jachtgeweer hagel door de 48 overgebleven exemplaren jaagt op een schietveld in

Lees meer »

Waren al haar K3-collega’s er? Achter de schermen bij het huwelijksfeest van Hanne Verbruggen en Jorn

Hun huwelijksbootje ging al in 2020 te water. Corona verhinderde echter het feest en toen kwam de geboorte van Julien de planning dwarsbomen. Maar zaterdag vierden Hanne Verbruggen (30) en Jorn Sarens eindelijk hun liefde te midden van 200 gasten en 4.500 bloemen. Wij achterhaalden alle details, van de gerechten op het menu en het zeldzame bruidsboeket tot de openingsdans

Lees meer »

Zwin Natuur Park in Knokke-Heist ringt eerste ooievaarsjongen

In het Zwin Natuur Park in Knokke-Heist zijn donderdag de eerste ooievaarsjongen geringd. Het gaat om de jongen die in april twee weken vroeger dan normaal zijn geboren. De jongen maken het goed en hebben de slechte weersomstandigheden van de eerste weken na hun geboorte goed doorstaan.
The post Zwin Natuur Park in Knokke-Heist ringt eerste ooievaarsjongen appeared first

Lees meer »

Drie jaar na haar dramatische tandenreis naar Turkije zit Alana aan de grond: “50.000 euro armer en al mijn tanden kwijt”

Een mislukte tandbehandeling in Antalya verwoestte in 2021 het leven van Alana Boone (25), zo kregen we te zien in ‘Chasing Beauty’ op Streamz, waarvan vandaag het tweede seizoen start. Sindsdien loopt Alana dagelijks rond met pijn, vertelt ze in ‘Dag Allemaal’. “Eindelijk heb ik nu een Belgische arts gevonden die mij kan helpen, maar hij heeft wel al mijn

Lees meer »

Oppermachtige Pogacar pakt zesde ritzege in Giro op Monte Grappa

Tadej Pogacar (UAE Team Emirates) heeft de twintigste en voorlaatste rit van de Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De Sloveense leider in het algemene klassement was in de etappe van 184 kilometer van Alpago tot Bassano del Grappa andermaal oppermachtig en reed onbedreigd naar zijn zesde ritzege deze Giro.

Lees meer »