Omgevingsvergunning brouwerij AB InBev in Leuven vernietigd, “maar bier blijft stromen”

De omgevingsvergunning voor de verdere uitbating van de brouwerij van AB InBev in Leuven is door de Raad voor Vergunningsbetwistingen vernietigd. De vergunning werd vernietigd omdat ze destijds te laat beslist werd, klinkt het. Maar er zijn geen onmiddellijke gevolgen, de uitbating mag voortgaan tijdens de vergunningsprocedure. 

Meer krantenkoppen in België

War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli 1944 tijdens WO II in Kortrijk

Op 20 juli werden de 182 slachtoffers van het zware bombardement van 21 juli 1944 herdacht door de W.A.R., de War Association to Remember. Zij eren elk jaar de bemanningsleden van de gecrashte Britse en Australische Lancasterbommenwerpers en de 127 burgerslachtoffers in Kortrijk, Marke en Bissegem.
The post War Association to Remember herdenkt slachtoffers van bombardement op 21 juli

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »