Nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout? Twee verdachten opgepakt, knalvuurwerk gevonden in achtergelaten tas

In de Antwerpse deelgemeente Borgerhout is woensdagavond vermoedelijk een nieuwe aanslag verijdeld. De politie vond in een achtergelaten zak in de Kortrijkstraat onder meer knalvuurwerk terug. Twee verdachten zijn gearresteerd, een Nederlandse wagen werd getakeld.

 

Meer krantenkoppen in België

“Dit is misschien wel één van de slechtst georganiseerde wedstrijden”: reconstructie van de chaotische start in Livigno

De Giro begon in opmerkelijke omstandigheden aan zijn derde en laatste week. Door het winterse weer lag het dak van de Giro, de Umbrailpas, onder vuur, of eerder onder de sneeuw. De Zwitserse berg was sinds vorige week aangekondigd als vervanger van de Stelvio. Het was lang onduidelijk waar het peloton zou starten en na een chaotisch uur kwam er

Lees meer »

Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub

Op zondag 19 mei is er de vijfde editie van de Viven Triatlon en Duatlon met aankomst op het domein van het kasteel van Oostkerke. Voor de plaatselijke Triathlonclub Damme de gelegenheid om er hun clubkampioenschap te houden.
The post Clubkampioenschap zonder uurwerk bij triatlonclub appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE GAZA. Israël reageert woedend op dreigend arrestatiebevel tegen Netanyahu – President Biden: “We zullen altijd achter Israël staan”

De aanklager van het Internationaal Strafhof in Den Haag wil een arrestatiebevel uitvaardigen tegen de Israëlische premier Netanyahu, de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant en drie Hamas-leiders. Allen maakten ze zich volgens hem schuldig aan oorlogsmisdaden. In Israël wordt woedend gereageerd. Minister Benny Gantz, die deel uitmaakt van het oorlogskabinet, spreekt van een “flagrant moreel bankroet”. Ook Hamas reageert

Lees meer »

Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot

De zon was vanaf zaterdagmiddag present en dat was voor honderden sympathisanten het sein om naar de kinderboerderij Bokkeslot te trekken. De openkijkdag bood voor elk wat wils en de gezelligheid was een grote troef.
The post Overrompeling in kinderboerderij Bokkeslot appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gratis dubbel tuinconcert bij Huis Proot

In de tuin van Huis Proot in de Noordomstraat zal prachtige muziek weerklinken op pinkstermaandag 20 mei tijdens een dubbelconcert van de Koninklijke Fanfare Sint-Joris Koekelare en de Koninklijke Fanfare Sint-Martinus van Dilsen en Sint-Dyonisiuis uit Opoeteren. De Limburgse gasten zijn op repetitieweekend in West-Vlaanderen aan de kust en sluiten hun weekend af in Koekelare met een tuinconcert samen met

Lees meer »

KIJK. Joost Klein maakt statement zonder woorden bij eerste optreden na Songfestival: “Iedereen verwacht dat ik iets doms ga zeggen”

Het bleef spannend tot het allerlaatste moment, maar Joost Klein (26) stond zondagavond dan toch op het podium van het Freshtival in het Nederlandse Enschede. Hij sprak het publiek liefdevol toe: “Ik ben een beetje overweldigd, maar ik hou van deze mentaliteit.” Het was zijn eerste optreden sinds zijn diskwalificatie op het Eurovisiesongfestival in Zweden.

Lees meer »

Infrabel installeert camera’s met artificiële intelligentie om stilstaande voertuigen te herkennen aan overwegen

Infrabel gaat camera’s installeren met artificiële intelligentie die stilstaande voertuigen op overwegen moeten opmerken. De spoorwegbeheerder zal ook een bemiddelingstraject voor minderjarige spoorlopers organiseren en een nieuwe sensibiliseringscampagne op sociale media lanceren. Het actieplan past binnen de ambitie om de stiptheid en veiligheid op het spoor te verbeteren.

Lees meer »

Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy

De achtste editie van Tour de Lannoy, een gocartrace voor het goede doel, vindt zondag 19 mei plaats in het centrum van Ledegem. Twintig teams haspelen drie uur lang rondjes af. “Meer en meer teams proberen de verkleedwedstrijd te winnen.”
The post Racen voor het goede doel tijdens Tour de Lannoy appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland

Basisschool De Kleine Prins uit Menen is al een tijdje bezig met een project rond internationalisering en in dat kader is deze school een Europese Erasmus+-school geworden.
The post De Kleine Prins prijst Menen in het buitenland appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in de Giro, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

ONS RAPPORT. “Hij maakte meer verkeerde beslissingen dan in hele play-offs”: vijf buizen bij Anderlecht, vijf uitblinkers bij Club

Club Brugge ging winnen op het veld van Anderlecht, dat na een povere prestatie in de levensbelangrijke wedstrijd liefst vijf buizen krijgt in ons rapport. “Hij was offensief een non-factor.” In het winnende kamp betere noteringen: “Zou Club hem toch niet nog een contract voor één seizoen aanbieden?” Ontdek hieronder ons rapport.

Lees meer »

Vijf natuurorganisaties werken samen voor zomerkampen

Vijf Oostendse natuurorganisaties slaan de handen in elkaar voor twee zomerkampen waarbij kinderen in één week elke dag kennismaken met een andere organisatie. De organisaties hebben elk een eigen werking maar bundelen de krachten voor twee kampen in juli: het Vogelopvangcentrum, het Marien Ecologisch Centrum, de Kinderboerderij De Lange Schuur, Natuurjongeren en Horizon Educatief. Die
The post Vijf natuurorganisaties

Lees meer »