Neergestoken bisschop uit Sydney roept op tot kalmte en vergeeft dader

De bisschop die maandag werd neergestoken in een kerk in Sydney vergeeft zijn aanvaller. Dat zei hij in een audioboodschap waarin hij oproept om kalm te blijven.

 

Meer krantenkoppen in België

Van onze wieg tot ons graf: zijn we tevreden over de zorg?

Van onze wieg over ons ziekbed tot ons graf. Op momenten dat we zorg nodig hebben, verwachten we een waterdichte regeling van de overheid. Maar die laat het geregeld afweten. De huidige Vlaamse regering worstelt zowel met de opvang van baby’s als met de zorg voor ouderen. De federale met een half miljoen langdurig zieken.

Lees meer »

“Riemer gaat Club meteen bij de keel proberen grijpen”: voetbalpodcast ‘vier-nul’ buigt zich over aanpak van beide trainers

Hoe gaan Brian Riemer en Nicky Hayen het morgen aanpakken? Het is een vraag die gesteld wordt in de VTM-voetbalpodcast ‘vier-nul’ in aanloop naar de clash tussen Anderlecht en Club Brugge. “Als het in minuut 80 gelijkstaat, gaat Hayen dan nog vol voor de zege gaan, met het risico de tweede plek te verliezen?”, werpt Marc Degryse op.

Lees meer »

Royaltywatcher stelt zware bodyshaming bij royals aan de kaak: “Amalia in een fris rokje, dat zou de ultieme middelvinger zijn”

“Mijn lichaam gaat alleen mij aan.” Marie Ducruet (31), de schoondochter van prinses Stéphanie van Monaco, reageert aangeslagen nadat ze ‘dik’ werd genoemd. Bodyshaming is iets waar vrouwelijke royals opvallend vaker mee te maken krijgen. Royaltywachter Mario Danneels neemt in ‘Story’ het fenomeen onder de loep en komt tot opvallende conclusies: “Die lange, onmodieuze mantels en sjaals waarin Amalia zich

Lees meer »

Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare

Het Internationaal Orgelfestival Adriaen Willaert gaat op 1 juni van start met een openingsconcert in de Sint-Michielskerk. De vereniging die het orgelpatrimonium in de stad graag in de kijker zet, organiseert ook maandelijkse kennismakingsconcerten.
The post Twee zomerse orgelfestivals kleuren zomer in Roeselare appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voorwaardelijke celstraf en rijverbod voor visser die werd klemgereden na knotsgekke achtervolging: “Toen ik het gaspedaal intrapte, kon ik niet meer terug”

Aan de waterkant in Damme kreeg een Torhoutse visser het aan de stok met een minderjarige. Omdat P.V. daarbij met een mes zou hebben gezwaaid, snelde de politie ter plaatse. De twintiger stoof er in zijn wagen vandoor en kon pas in Knokke worden klemgereden. De Brugse rechtbank gaf hem zes maanden voorwaardelijke celstraf en acht dagen rijverbod.
The

Lees meer »

Wanneer stort de fiscus je te veel betaalde belastingen terug?

Heb je onlangs je aanslagbiljet voor de personenbelasting ontvangen via de post of in je eBox? Dan weet je of je moet bijbetalen of dat je geld terugkrijgt van de fiscus. Maar wanneer krijg je dat geld terug? Dat is eenvoudig te achterhalen. Controleer de onderstaande punten om ervoor te zorgen dat de betaling zonder problemen op je rekening terechtkomt.

Lees meer »