Na drie seizoenen valt voor onbepaalde duur het doek over ‘James de musical’: “De drie liveshows in Lotto Arena worden dus een afscheid”

Na drie succesvolle seizoenen komt ‘James de musical’ voorlopig niet terug op Play4. “Samen met de zender is besloten om plaats te maken voor nieuwe projecten”, reageert televisiemaker James Cooke (39). “Als we de lat zo hoog willen blijven leggen is een pauze aangewezen. En het is natuurlijk ook een duur programma om te maken.” Eerst zijn er dit weekend nog drie uitverkochte ‘James de musical – Live on Stage’-shows in de Lotto Arena. HLN is exclusief aanwezig tijdens de laatste repetities. 

Meer krantenkoppen in België

Sportdokter ontkracht hardnekkige sportmythes: “IJs leggen en stretchen, het heeft geen enkele zin”

Stretchen is nutteloos en masseren pure placebo. De ‘moeder aller sportzomers’ is ook aan ons, amateurs, want topsportarts Tom Teulingkx en wetenschapsjournalist Marc Geenen ontkrachten een boel mythes in hun boek ‘Biefstuk in de broek’. Daarnaast onthullen ze wat Lotte Kopecky zeker niet doet om de topsporter te zijn die ze is – en die ook in u schuilt met

Lees meer »

Migratie is dan toch niet het belangrijkste verkiezingsthema

Waar gaan deze verkiezingen eigenlijk over? Zelfs politici weten het niet. Deze keer is er gewoonweg niet één groot thema dat alle aandacht opzuigt. Ondanks alle klachten over de aanhoudende regen en de dreigementen die de weervoorspellers hierover incasseren, is de klimaatverstoring geen gespreksonderwerp. De waterellende in Voeren of bij boeren? De link met het klimaat is blijkbaar weg. Helemaal

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »

Wat staat nieuwe astronaut Raphaël Liégeois te wachten in de ruimte? “De hunkering naar het thuisfront is het grootste obstakel”

In 2026 trekt Raphaël Liégeois (36) zijn ruimtepak aan en zet hij koers naar het internationaal ruimtestation, waar hij zes maanden lang zal leven en werken. Ver weg van de bewoonde wereld, zijn gezin, familie en vrienden. Wat is de psychologische impact van zo’n avontuur? “Het gemis van je naasten is soms groot, vooral naar het einde van de missie

Lees meer »

Franse minister van Volksgezondheid wil ‘energy sniffs’ verbieden. Hoe werkt dit witte energiepoeder en wat doet het?

‘Energy sniffs’, oftewel poedertjes die je kunt snuiven voor een krachtige energieboost, worden steeds populairder in ons land en de buurlanden. Ze zijn ook volledig legaal, maar daar kan weleens verandering in komen. De Franse minister van Volksgezondheid wil het poeder nu verbieden. Maar hoe schadelijk zijn die energy sniffs, en hoe werkt het? Toxicoloog Jan Tytgat waarschuwt: “Als je

Lees meer »

Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Vanaf 2028 zullen de Brugse brandweermannen uitrukken vanuit een gloednieuwe zonale kazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge. Zeventien gemeenten uit de Hulpverleningszone 1 hoesten hiervoor samen 29,5 miljoen euro op. Eerstdaags wordt voor het duurzaam ontwerp van de Brugse aannemersgroep Artes een omgevingsvergunning aangevraagd.
The post Zeventien Noord-West-Vlaamse gemeenten bouwen samen een nieuwe brandweerkazerne langs de Bevrijdingslaan in Brugge

Lees meer »

“Ik ben een enorme doorzetter”: Xander (19) pakt goud op triatlon tijdens Nationale Zomerspelen

Begin mei vonden in La Louvière de Nationale Zomerspelen plaats, een organisatie van Special Olympics Belgium. Meer dan 3.000 deelnemers gaven het beste van zichzelf in een twintigtal sporten. Tieltenaar Xander Roussel (19) nam deel aan de triatlon en kwam met een gouden medaille terug naar huis.
The post “Ik ben een enorme doorzetter”: Xander (19) pakt goud op

Lees meer »