Met lange tanden stemt Kroatië voor pro-Europees kamp

11:27 De verkiezingen in Kroatië zijn uitgedraaid op een pyrrusoverwinning voor premier Andrej Plenkovic. Hij had af te rekenen met de pro-Russische president Zoran Milanovic. 

Meer krantenkoppen in België

Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

In Perruche in Diksmuide stelde Peter Bossu zijn nieuwe boek voor: ‘Waar er nog ruimte voor is. Over natuur in De Westhoek … Een tussenstand’. Daarin stelt Peter 23 correcte sleutels voor om de huidige situatie in de natuur te verbeteren.
The post Peter Bossu publiceert boek over natuurbehoud: “Iedere dag geeft de planeet ons signalen rond het klimaat”

Lees meer »

“De zee is voor vissen. Niet gemaakt voor mensen. Maar ik evolueer!”: Midzomernachten met basketicoon Ann Wauters

Vandaag starten in Parijs de Olympische Spelen, maandag spelen in Rijsel de Belgian Cats die in de eerste oefenmatch tegen Duitsland hun medaillekansen opblonken. De hevigste supporter zal Ann Wauters (43) zijn. Belgische sportlegende, basketicoon, oppercat en voorzitter van de Atletencommissie BOIC. En intussen even energiek en enthousiast spreker voor organisaties en bedrijven als ze meer dan twintig jaar basketbal

Lees meer »

Zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt op Brusselse Grote Markt en aan Beurs

Op de Brusselse Grote Markt en aan de Beurs zijn donderdagnamiddag zestien pro-Palestijnse actievoerders opgepakt, omdat ze onaangekondigd een protestactie hielden en een Tomorrowland-evenement verstoorden. Dat meldt Bruzz en het nieuws wordt bevestigd door de Brusselse lokale politie. “We hebben ook drie gerechtelijke processen-verbaal opgesteld voor weerspannigheid”, klinkt het.

Lees meer »

Welk land wint de meeste medailles?

De Olympische Spelen in Tokio waren voor België de meest succesvolle sinds 1924. Pakken we deze keer meer dan zeven medailles? En kronen de Verenigde Staten zich opnieuw tot de onbetwiste kampioen? Volg het in de medailletabel.

Lees meer »

Noord-Korea stuurt opnieuw ballonnen met afval naar Zuid-Korea

Noord-Korea heeft opnieuw ballonnen met afval richting de grens met Zuid-Korea gestuurd. De generale staf in Seoel meldde aan het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap dat de ballonnen naar de grensprovincie Gyeonggi onderweg zijn. Enkele ballonnen landden ondertussen op het terrein van het presidentieel kantoor in Seoel.

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Ze maken het groter dan het is. Stop it”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

Mangaanknollen op zeebodem produceren zuurstof: ontdekking kan kennis over ontstaan van het leven op zijn kop zetten

Mangaanknollen op de diepzeebodem, die onder andere een resem zeldzame metalen bevatten, produceren zuurstof. Dat heeft een Schots team van onderzoekers ontdekt. Het is een wetenschappelijke aardverschuiving, want tot nu toe werd gedacht dat enkel planten en algen zuurstof produceren. En het werpt een nieuw licht op enkele fundamentele vragen over het leven op onze planeet: "Dit zou weleens de

Lees meer »

Een jaar na haar overlijden voelt Wim De Vilder nog steeds de invloed van Martine Tanghe: “Ze was als mijn professionele oudere zus”

“Ik betrap mezelf erop dat ik het even goed wil doen als Martine.” Op 23 juli is het al één jaar geleden dat Martine Tanghe, de coryfee van de VRT-nieuwsdienst, op 67-jarige leeftijd haar strijd tegen kanker verloor. Maar voor Wim De Vilder (55), haar jarenlange collega en ook goede vriend, voelt het helemaal niet zo aan. In een openhartig

Lees meer »

Laatste waterzuiveringsinstallatie van Limburg komt in Diepenbeek

Aquafin gaat een rioolwaterzuiveringsinstallatie bouwen in Diepenbeek. Op termijn moet die het rioolwater van 20.000 inwoners zuiveren. Vandaag gebeurt dat nog in Hasselt, maar die installatie is zo zwaar belast, dat uitbreiden niet mogelijk is. Volgens Aquafin wordt de installatie de laatste in Limburg en zal ze in 2027 operationeel zijn.

Lees meer »

“Vastberadener dan ooit” of “campagne op laatste benen”: hoe realistisch is het dat president Biden dit weekend uit de race stapt?

Terwijl de druk op de Amerikaanse president Biden almaar toeneemt, zet hij door om de democratische presidentskandidaat te worden. Na zijn coronabesmetting wil hij volgende week zelfs opnieuw campagne gaan voeren, tot ongenoegen van een groeiende groep democraten. “De dam is gebroken”, zegt Amerikakenner Willem Post in ‘De Ochtend’ op Radio 1. Zet Biden dit weekend een stap opzij?

Lees meer »