Met lange tanden stemt Kroatië voor pro-Europees kamp

11:27 De verkiezingen in Kroatië zijn uitgedraaid op een pyrrusoverwinning voor premier Andrej Plenkovic. Hij had af te rekenen met de pro-Russische president Zoran Milanovic. 

Meer krantenkoppen in België

Van rijbewijs tot belastingbrief en verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik

De Brugse politie heeft 18 nieuwe elektrische fietsen in gebruik genomen. Het gaat om stadsfietsen bestemd voor de wijk- en de jeugdinspecteurs die nu nog op eigen kracht rondrijden.
The post Brugse politie neemt 18 elektrische fietsen in gebruik appeared first on KW.be.

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

Alle jeugdploegen van Knack naar nationale eindronde

Met de nationale jeugdkampioenschappen die op 25 en 26 mei in Spa afgewerkt worden valt ook het doek over de jeugdcompetitie. Na de Vlaamse kampioenschappen van het jongste weekend werden alle tickets voor die nationale eindronde toegekend. Knack Roeselare vertegenwoordigt bij de jongens in elke leeftijdscategorie Volley Vlaanderen, Bevo Roeselare gaat met de U19 naar het nationaal kampioenschap.
The

Lees meer »

Kustvissers temperen hoera-berichten over de noordzeegarnaal: “Hier is de crisis nog niet voorbij”

De afgelopen dagen werd er overal uitgebreid bericht over ‘de redding van de tomate crevette’, maar de kustvissers temperen die hoera-berichten. “De garnalenschaarste in de supermarkten mag dan misschien wel voorbij zijn, wij zien voorlopig weinig beterschap”, klinkt het aan de Vistrap. In een Oostendse horecazaak wordt het garnaalprobleem gerelativeerd. “We zijn gewoon veel te verwend.”
The post Kustvissers

Lees meer »

Vlamingen in Slovakije, na de aanslag op premier Fico: “Ik ken vaders en zonen die niet meer met elkaar praten, puur om de politiek”

Landgenoten die in Slovakije wonen en werken, reageren vol ongeloof op de aanslag op premier Fico. “Dit land is extreem verdeeld. Twee kampen staan lijnrecht tegenover elkaar”, getuigen ze bij HLN. Hoe uit zich dat? Wie worden als de schuldigen aangewezen? En hoe geraakt het land hieruit? “‘Als je meeheult met de Russen, krijg je het in je gezicht terug’,

Lees meer »

WEERBERICHT. Ook morgen nog code geel voor neerslag in Limburg. Wat te verwachten van pinksterweekend? “Maandag wordt de beste dag”

Een grote storing speelt ons land vandaag en morgen parten. Het KMI heeft code geel afgekondigd voor zware regenval van vrijdagmiddag tot zaterdagochtend in de provincie Limburg. Gaat dit kwakkelweer nog lang duren en hoe zit het met het pinksterweekend? “Zaterdag komt er wat verspreide regen en buien in de voormiddag en na de middag wordt het beter”, zegt onze

Lees meer »

Laat je verleiden door Disco Chicks

In de Sint-Amandsstraat hebben Ramses Van Waes en Kevin Desopper – die in dezelfde straat al friethuis The Potato Bar uitbaten – de deuren van hun Disco Chicks geopend. Je kunt er terecht voor sappig gebraden kippetjes van ’t spit en bijgerechten zoals cornribs en verse appelmoes.
The post Laat je verleiden door Disco Chicks appeared first on KW.be.

Lees meer »