Meerhout voert drastische nieuw verkeersplan in: honderden nieuwe verkeersborden

In Meerhout treedt vannacht een nieuw verkeersplan in werking. De bebouwde kom wordt volledig zone 30. Op de wegen waar je nu 70 kilometer per uur mag rijden, verlaagt de snelheid bijna overal naar 50 kilometer per uur. Er zal ook een tonnagebeperking gelden op het volledige grondgebied, op enkele uitzonderingen na. Zo wil de gemeente het zwaar vrachtverkeer weren uit het centrum. 

Meer krantenkoppen in België

Marc Degryse blijft vertrouwen hebben in Club: “De uitschakeling tegen Fiorentina zal hen niet uit evenwicht halen”

Cruciale dag in de Champions’ Play-offs en de titelstrijd, want Club Brugge neemt het vanavond op tegen Union. Blauw-zwart wipt bij winst weer over Anderlecht naar de leiding, de Brusselaars kunnen zich dan weer helemaal in het debat mengen. Onze huisanalist Marc Degryse blikt vooruit. “Club heeft een heel weekend gehad om Fiorentina achter zich te laten. Dat moet volstaan.”

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in Lotto Park voor duel met RSC Anderlecht

Er zullen zondag geen 1.000, maar slechts 850 supporters van Club Brugge toegelaten worden in het stadion van RSC Anderlecht. Het duel, dat mogelijk beslissend kan zijn voor de titel in de Jupiler Pro League, wordt beschouwd als een wedstrijd met “zeer hoog risico”, zo meldt de Brusselse politiezone Zuid donderdag.
The post Slechts 850 Club Brugge-supporters welkom in

Lees meer »

Brussels Airport boekt recordomzet

Brussels Airport Company, de uitbater van de luchthaven van Zaventem, heeft in 2023 een recordomzet gerealiseerd. De nettowinst kwam ruim drie keer hoger uit dan in 2022, maar voor het vijfde jaar op rij wordt er geen dividend uitgekeerd aan onder meer de staat. Dat heeft het bedrijf zaterdag bekendgemaakt.

Lees meer »

Vlamingen werken vaker ’s avonds, op zondag en in ploegen

Werkenden in Vlaanderen zijn de voorbije jaren vaker avondwerk, nachtwerk en ploegenarbeid gaan verrichten, en kunnen ook vaker van thuis werken. Alleen zaterdagwerk is lichtjes afgenomen. Dat blijkt uit cijfers over “flexibele arbeidsvormen” op de website van Statistiek Vlaanderen.

Lees meer »

Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon in Buda Gallery

Nog tot en met zondag 26 mei kan je de expositie ‘De Haan Kraait Overal’ van Jan Dhaene (65) bezichtigen in de Buda Gallery in de Budastraat 52. “Het thema is geïnspireerd op mijn achternaam en het universele van de haan. Als wereldreiziger kom ik ze overal tegen, tot het kleinste dorp.”
The post Jan Dhaene stelt schilderwerken tentoon

Lees meer »