Meer sponsors, meer fans, meer media: waarom het Belgische en Nederlandse volleybal voortaan samengaan

 

Maaseik en Roeselare beginnen vanaf vandaag aan hun titelstrijd. Dat de play-off-finale voor de zoveelste keer tussen die twee tenoren gaat, illustreert de nood aan vernieuwing. Het Belgische volleybal hoopt die vanaf volgend seizoen in Nederland te vinden. Wat moet u weten over deze nieuwe Beneliga?

 

Meer krantenkoppen in België

“Velen dachten dat mijn seizoen over was, maar ik wist dat het niet zo was”: Courtois kijkt uit naar CL-finale

In amper drie matchen zich al in de pole gezet voorbij concurrent Lunin richting Champions League-finale, die over tien dagen in Wembley plaatsvindt. Je moet het Thibaut Courtois (32) nageven: straf, nadat hij in augustus de kruisband van de linkerknie scheurde en in maart even herviel in een blessure aan de andere knie. “Ik heb toen geweend hoor, vorige zomer.

Lees meer »

TERUGLEZEN GAZA. Israël vraagt ‘beschaafde landen’ om Netanyahu niet te arresteren – Biden: Israëlisch offensief is geen genocide

Israël heeft dinsdag bondgenoten opgeroepen om al bij voorbaat te verklaren dat ze eventuele arrestatiebevelen tegen premier Benjamin Netanyahu en defensieminister Yoav Gallant zullen negeren. De twee worden – samen met drie Hamasleiders – geviseerd door het Internationaal Strafhof. Het tribunaal in Den Haag wil hen vervolgen wegens oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid. “Jullie zouden deze stap moeten veroordelen”,

Lees meer »

Auto volledig uitgebrand in De Panne: onderzoek naar mogelijke brandstichting

De hulpdiensten moesten afgelopen nacht rond 2.30 uur uitrukken voor een autobrand in de Kerkstraat in De Panne. Bij aankomst bleek een Renault Koleos in lichterlaaie te staan, maar was er niemand aanwezig. Het gaat wellicht om brandstichting, want de auto met Fransen aan boord zou eerder aan de kant zijn gezet voor een wegcontrole.
The post Auto volledig

Lees meer »

Horecazaken doen suggestie als je met de kaart betaalt: 10, 15 of zelfs 20% extra. “Bijna niemand heeft nog cash op zak”

Digitaal afrekenen is in België de norm tegenwoordig, maar daardoor lopen obers in cafés en restaurants steeds vaker een fooi mis. In sommige horecazaken lossen ze dat zo op: wanneer je betaalt met de kaart, kan je op de terminal kiezen voor 10, 15 of 20% fooi, ‘een ander bedrag’ of ‘geen fooi’. Sommige klanten voelen zich daardoor voor het

Lees meer »

Rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft mishandeling van ex-vriendin toe: “Ik walg van mezelf” 

Amerikaanse rapper Sean ‘Diddy’ Combs geeft in een video op Instagram toe dat hij zijn ex-vriendin en zangeres Cassandra ‘Cassie’ Ventura heeft mishandeld. Vrijdag bracht nieuwszender CNN bewakingsbeelden naar buiten waarop te zien was hoe Combs zijn toenmalige vriendin sloeg, stampte en door de gang van een hotel sleurde. Combs, die de beschuldigingen altijd heeft ontkend, biedt nu in een

Lees meer »

SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling; KSV Rumbeke wacht nog op nieuws

Het licht staat nu eindelijk definitief op groen. SK Roeselare promoveert naar tweede afdeling en kan daar verder de ambities proberen waar te maken. Het zijn trouwens prachtige dagen voor het Roeselaarse voetbal nadat ook Club Roeselare (naar eerst provinciale) en KSV De Ruiter (naar tweede provinciale) de promotie wisten af te dwingen. Bij eersteprovincialer KSV Rumbeke, dat derde eindigde

Lees meer »

Op de Mercator met marien fotograaf Mike Louagie: “Er overkomen mij fantastische dingen”

Zijn liefde voor de zee, schepen en de natuur is grenzeloos, net als zijn liefde voor de pure, ongerepte schoonheid van de poolgebieden. Hij fotografeerde ooit voor De Zeewacht bekende Oostendenaars met – geloof me vrij – hun favoriete vis, en hij dankt zijn passie voor de fotografie en het schrijven aan al even gepassioneerde leerkrachten uit zijn wonderjaren. Voor

Lees meer »

Onthaalmoeder blijft ook in beroep schudden van vijf maanden oude Achiel ontkennen: “Genetische afwijking in zijn DNA”

De Waregemse kinderverzorgster G.S. (45) blijft erbij dat ze niks te maken heeft met de hersenschade die de toen vijf maanden oude baby Achiel opliep. Volgens haar advocaten zit er een fout in zijn DNA. “Er is nooit rekening gehouden met alternatieve oorzaken.”
The post Onthaalmoeder blijft ook in beroep schudden van vijf maanden oude Achiel ontkennen: “Genetische afwijking

Lees meer »

April was op één na zwaarste filemaand sinds begin van metingen

De voorbije maand april was de op één na zwaarste filemaand sinds de start van de verkeersmetingen door het Vlaams Verkeerscentrum in 2011. Het record, dé zwaarste filemaand ooit, blijft voorlopig juni 2019. Dat blijkt uit de verkeersindicatoren die het Verkeerscentrum op zijn website gepubliceerd heeft. Bovendien waren de files in de maanden februari, maart en april nooit eerder zo

Lees meer »