Meer belastingen voor de grote vermogens? Zelfs liberalen zijn voor

Grote vermogens meer laten bijdragen: het is een links dada. Maar ook centrumpartijen zoals CD&V en Open VLD vinden dat de sterkste schouders de grootste lasten moeten dragen. Al ziet niet iedereen daar dezelfde betekenis in.

 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Koppel verlooft zich tijdens optreden Pommelien Thijs, zangeres en publiek gaan compleet uit hun dak

Pommelien Thijs trad gisteren op in het kunstencentrum VIERNULVIER in Gent en daar kreeg het publiek een grote verrassing. Een fan ging op de knieën en vroeg haar vriendin ten huwelijk net voor het nummer ‘Ongewoon’. Dat nummer heeft een speciale betekenis voor het koppel. “Door dat specifieke nummer heb jij de stap durven wagen om met mij een relatie

Lees meer »

Gratis schoolmaaltijd is breekpunt voor Vooruit. Waarom komen de socialisten met deze eis, en hoe haalbaar is die?

Het plan om gratis gezonde maaltijden aan te bieden in alle scholen is voor Vooruit een absoluut breekpunt voor Vlaamse regeringsdeelname. Maar waarom komt de partij nu al met deze eis? En waarom claimt ze zoveel thema’s die met gezinnen te maken hebben? Carl Devos, politicoloog aan de UGent en politiek analist bij HLN, laat er zijn licht op schijnen.

Lees meer »

Brandweer drie uren in de weer om vermiste runderen uit mestkelder in Alveringem te bevrijden

De brandweer en het speciale dierenreddingsteam (DRT) waren zondagavond drie uren in de weer om vier runderen uit een mestkelder te bevrijden op een boerderij in Alveringem. Het ging om vier koeien die al sinds zaterdagochtend vermist waren en plots in de mestkelder werden aangetroffen.
The post Brandweer drie uren in de weer om vermiste runderen uit mestkelder in

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash: “Lichamen van negen slachtoffers geborgen”

De Iraanse president Ebrahim Raisi (63) is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Inmiddels zijn de lichamen van de negen slachtoffers geborgen, zo melden de hulpdiensten in

Lees meer »