McCarthy 2.0? Plannen van voorzitter Mike Johnson voor Oekraïense steun leiden tot crisis binnen Republikeinse Huis

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil plannen laten goedkeuren voor nieuwe buitenlandse steunpakketten, onder meer aan Israël en Oekraïne. Vooral de hulp aan de Oekraïners stoot op verzet binnen de radicaal-rechtse flank van de Republikeinse partij. Twee afgevaardigden dreigen met een procedure om Johnson af te zetten als hij zijn plannen zou doorduwen, maar hij deinst niet terug. "Ik doe wat ik denk dat nodig en juist is." 

Meer krantenkoppen in België

“Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18 mei op nieuwe locatie

Vorig jaar organiseerde zaalvoetbalploeg RFC Aux Trois de eerste editie van de Brocacup in Boezinge. Dit jaar staat hun tweede editie gepland op zaterdag 18 mei en ze verhuizen van locatie naar KVK Westhoek. Voor de finale voorzien ze een eerbetoon voor hun overleden ploegmaat Dieter Sohier.
The post “Eerbetoon voor overleden ploegmaat Dieter Sohier”: tweede Brocacup op 18

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »

‘Bikepacker’ Steven fietste 812 kilometer met z’n mountainbike in amper 66 uur: “Je komt jezelf sowieso tegen, maar een klik maken en doorbijten”

In het dagelijks leven is hij boekhouder, maar in zijn vrije tijd zoekt Steven Demyttenaere resoluut het avontuur op. De 38-jarige Westrozebekenaar heeft een passie voor bikepacking-wedstrijden, waarbij hij met z’n mountainbike solo enorme afstanden aflegt. Afgelopen weekend nam hij deel aan ‘All Along The Watchtowers’, een loodzware route van 812 kilometer. Steven finishte na amper 66 uur.
The

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job ter wereld”

Brugs ereburgemeester Patrick Moenaert (75) is woensdagavond omstreeks 21 uur overleden. Tien jaar streed hij met veel positivisme en humor tegen kanker. Moenaert was achttien jaar lang – van begin 1985 tot eind 2012 – burgemeester: “Burgemeester van Brugge zijn is de mooiste job ter wereld.”
The post Patrick Moenaert overleden: “Burgemeester van Brugge zijn was de mooiste job

Lees meer »

Diamant voor René en Monique

René Vermander is geboren in Kaaskerke bij Diksmuide. In 1939 ontmoette hij Monique Vanacker (82) in haar geboorteplaats De Panne.
The post Diamant voor René en Monique appeared first on KW.be.

Lees meer »