McCarthy 2.0? Plannen van voorzitter Mike Johnson voor Oekraïense steun leiden tot crisis binnen Republikeinse Huis

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Mike Johnson wil plannen laten goedkeuren voor nieuwe buitenlandse steunpakketten, onder meer aan Israël en Oekraïne. Vooral de hulp aan de Oekraïners stoot op verzet binnen de radicaal-rechtse flank van de Republikeinse partij. Twee afgevaardigden dreigen met een procedure om Johnson af te zetten als hij zijn plannen zou doorduwen, maar hij deinst niet terug. "Ik doe wat ik denk dat nodig en juist is." 

Meer krantenkoppen in België

Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende artiesten

Séna Soete woont in Izegem. De zoon van Christophe Soete en Vicky Joly is sterk geïnteresseerd in het beluisteren van muziek. Op woensdag 24 juli werd hij 14 jaar. En wat voor een verjaardag maakte hij mee!
The post Onvergetelijke (verjaar)dag voor Séna Soete uit Izegem, die backstage tijdens ‘Tien om te Zien’ talrijke selfies kon maken met bekende

Lees meer »

Russische en Chinese bommenwerpers patrouilleerden nabij Alaska

Russische en Chinese bommenwerpers hebben samen een patrouille uitgevoerd aan de grens tussen het Aziatische en Amerikaanse continent, niet ver van de Amerikaanse staat Alaska. Amerikaanse en Canadese gevechtsvliegtuigen hebben de bommenwerpers onderschept, zo zegt het Noord-Amerikaanse commando NORAD.

Lees meer »

WIN. Toon letterlijk je hart voor onze Belgische atleten en ga ze dankzij HLN en Belfius aanmoedigen in Parijs tijdens de Olympische Spelen

Zélf onze atleten aanvuren op de Olympische Spelen in Parijs? Dat kan! HLN en Belfius geven liefst elf duotickets voor een dagtrip weg. Stuur jouw mooiste ‘showyourlove’-sportfoto in en moedig Remco Evenepoel, de Belgian Cats of de Belgian Tornados met onder meer Alexander Doom aan vanop de eerste rij! Tegelijk geniet je ook van de unieke beleving in de lichtstad.

Lees meer »

Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken

De woningbrand dinsdagavond in Koning Albertfonds in Wervik is opzettelijk aangestoken. Dat blijkt uit onderzoek. Het was de bewoonster (82) van het huis zelf die haar matras in brand stak. Ze kon door de brandweer uit haar rijwoning gered worden en verblijft in het AZ Delta in Rumbeke.
The post Brand in Wervik bij 82-jarige blijkt aangestoken appeared first

Lees meer »

Alpinist maakt dodelijke val op Zwitserse Zumsteinspitze

Twee alpinisten zijn vrijdag ten val gekomen op de Zumsteinspitze, de 4.563 meter hoge top in het bergmassief van de Monte Rosa op de grens van Italië en Zwitserland, in de Zwitserse gemeente Zermatt. Een van hen raakte dodelijk gewond. De tweede, een Zwitser van dertig jaar, raakte zwaargewond.

Lees meer »

Jubileumeditie Vosseslagfeesten verenigt oud en nieuw

Op 27 en 28 juli vindt de dertigste editie van de Vosseslagfeesten plaats en dat wordt gevierd met een volledig nieuw programma. Het Kennedyplein verandert in een grote circustent met zomerbar en circusacts, er komt een vliegend tapijt dat getrokken wordt door boerenpaarden, de uitkijktoren aan ‘t Strangegat zal beklommen kunnen worden en er is het gloednieuwe muziekevenement Boulevard Muzikaal,

Lees meer »