Lichtere straf in beroep voor spookrijder na dodelijk ongeval in Halle onder invloed van drank en drugs

De vijftiger uit Ternat die vorig jaar al spookrijdend en onder invloed van alcohol en drugs een dodelijk verkeersongeval veroorzaakte op de Brusselse Ring heeft in beroep een lichtere straf gekregen. Het levenslang verval van het recht tot sturen blijft wel gehandhaafd. 

Meer krantenkoppen in België

KIJK. Heb jij soms een extra vinger nodig? Onderzoekers van universiteit van Cambridge ontwikkelen ‘Derde Duim’

Soms lijkt het of je net niet genoeg hebt aan twee handen of tien vingers. Je probeert bijvoorbeeld je voordeur te openen met je handen vol boodschappen. Enkele onderzoekers van de universiteit Cambridge komen met de oplossing, zij ontwikkelden de ‘Derde Duim’. Door deze extra vinger kunnen dragers een hele reeks taken uitvoeren met één hand en 6 (!) vingers.

Lees meer »

OVERZICHT. Spanje neemt 16-jarige Yamal mee

Het EK begint over enkele weken en de meeste landen hebben hun selectie al gelost. De selectie van bondscoach Tedesco is bekend, hieronder kan u de andere landen vinden. Benieuwd naar de selecties van de topfavorieten en underdogs van het EK 2024? Lees het hieronder in de liveblog!

Lees meer »

Derde editie van Gaverfeesten pakt uit met nieuwe activiteiten: “Gaverwijk is wakker geschud”

De Gaverwijkfeesten, die plaatsvinden op zaterdag 1 en zondag 2 juni, zijn aan hun derde editie toe. Naast het gebruikelijke programma, staan er ook nieuwe activiteiten op de agenda, zoals het kampioenschap frikandellen eten en karaoke.
The post Derde editie van Gaverfeesten pakt uit met nieuwe activiteiten: “Gaverwijk is wakker geschud” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo Staelens over ‘Brugse derby van de eeuw’: “Een zeer moeilijke match voor Club”

Zondagavond valt met een hoogst interessante Brugse derby het doek over de Champions’ Play-offs: Club heeft aan een gelijkspel voldoende om de landskampioen te pakken en Cercle maakt nog kans op Europees voetbal. Zo’n ‘scone’ Club-Cercle maakte ex-Club-speler en ex-Cercle-coach Lorenzo Staelens in zijn indrukwekkende carrière nooit mee. “Mooier kan toch niet?”
The post Voormalig Club-speler en Cercle-coach Lorenzo

Lees meer »

Hoe pro-Palestijns protest aan UGent ontaardt in chaos

Terwijl rector Rik Van de Walle in Zuid-Korea zat, stuurde de universiteit de politie af op pro-Palestijnse actievoerders die het rectoraat bezetten. Dat gooide olie op het vuur. Het stadsbestuur stuurt nu een bemiddelaar het veld in. Krijgt Van de Walle de geest weer in de fles?

Lees meer »