Krijgt de Belgische competitie een nieuw format? Clubs vergaderen in drie werkgroepen, maar doorbraak is er nog niet

Krijgt de Belgische competitie (alweer) een nieuw format? Alle profclubs, verdeeld over drie werkgroepen, bespraken dat vraagstuk vandaag in de gebouwen van de Pro League. In een ideale wereld hakken ze voor de zomer de knoop door. 

Meer krantenkoppen in België

Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt zo haar derde Belgische titel van het seizoen

Bijzonder straffe prestatie van junior Ylken Seynave (17) uit de Moerput in Geluwe. Zondag won ze in Beringen het BK mountainbike, dit seizoen meteen al haar derde tricolore. In januari werd ze in Meulebeke verrassend Belgisch kampioen veldrijden bij de junioren. Later won ze ook het BK tijdrijden.
The post Junior Ylken Seynave (17) wint BK mountainbike en pakt

Lees meer »

Belgen zitten al voor derde dag op rij vast op luchthaven in Palermo, maar verlossing nabij: “Vandaag vertrekt vlucht richting Brussel”

Verschillende luchtvaartmaatschappijen ondervonden hinder door de storing van vrijdag die werd veroorzaakt door de mislukte software-update van het cybersecuritybedrijf CrowdStrike. Ongeveer 170 Belgische passagiers zitten voor de derde dag op rij vast op de luchthaven van Palermo. De reizigers zouden vandaag terug kunnen vliegen richting Brussel.

Lees meer »

Berlijners zweven boven de stad op Europa’s hoogste schommel

Adrenalinejunkies kunnen nu een duizelingwekkende 120 meter boven de straten van Berlijn schommelen. De schommel bevindt zich op het dak van een hotel van 35 verdiepingen en is de hoogste van Europa. Waaghalzen worden – nadat ze worden vastgemaakt met een veiligheidsharnas – de leegte ingeduwd boven Alexanderplatz, in het centrum van de stad. “Zo’n fantastisch uitzicht, het is echt

Lees meer »

Linkse blok bereikt dan toch een akkoord over een kandidaat-premier

3 weken na de parlementsverkiezingen is het linkse blok Nouveau Front Populaire het eens geraakt over een kandidaat-premier. Links schuift Lucie Castets naar voren als enige kandidaat. Als winnaar van de verkiezingen mag het Nouveau Front Populaire een opvolger voorstellen voor ontslagnemend premier Gabriel Attal, maar de kandidatuur van Castets moet wel nog door president Emmanuel Macron worden bekrachtigd.

Lees meer »