Krijgt de Belgische competitie een nieuw format? Clubs vergaderen in drie werkgroepen, maar doorbraak is er nog niet

Krijgt de Belgische competitie (alweer) een nieuw format? Alle profclubs, verdeeld over drie werkgroepen, bespraken dat vraagstuk vandaag in de gebouwen van de Pro League. In een ideale wereld hakken ze voor de zomer de knoop door. 

Meer krantenkoppen in België

Dit is het moment waarop Slovaakse premier Fico wordt neergeschoten

Het moment waarop de Slovaakse premier Robert Fico wordt neergeschoten, werd gefilmd en gedeeld door de Slovaakse regionale zender RTV Prievidza. De vermoedelijke dader Juraj C. – een zeventiger uit Levice – vuurde vijf kogels af en raakte de eerste minister van Slovakije onder meer in de buik en het bekken. De dader werd snel tegen de grond gewerkt en

Lees meer »

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Truffels met champagne en véél foie gras: koninklijke menu’s geven favoriete maaltijden van de royals prijs

Een culinaire wereldprimeur: dat is de veiling die op 31 mei in Parijs zal plaatsvinden. Een collectie van maar liefst 4.000 keizerlijke, presidentiële en koninklijke menu’s zal onder de hamer gaan, met prijzen tot wel 1.500 euro per stuk. En die menu’s geven volgens ‘Sudinfo’ heel wat geheimen prijs. Van het diner dat onze koning Albert I voorgeschoteld kreeg in

Lees meer »

VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot”

Na het eindrondetrauma van vorig jaar kon VK Langemark-Poelkapelle dit keer wel de poort naar derde provinciale openbeuken. De vice-kampioen uit 4D schakelde eerste KSV Oostkamp B uit en verloor daarna nipt van KM Torhout B, maar heeft de promotie toch beet.
The post VK Langemark-Poelkapelle maakt promotiedroom waar: “De opluchting is heel groot” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeente wil vrachtwagenparking en bufferbekkens op site De Melkerie: “Deze site is echt wel vervallen”

Als het van het gemeentebestuur afhangt komen er op de site van De Melkerie KMO-units, een vrachtwagenparking en extra bufferbekkens. Met de goedkeuring van een samenwerkingsovereenkomst met de eigenaar en de Vlaamse regering is alvast een belangrijke eerste stap gezet.
The post Gemeente wil vrachtwagenparking en bufferbekkens op site De Melkerie: “Deze site is echt wel vervallen” appeared first

Lees meer »

“Verkracht omdat ik lesbisch ben”: LGBTQ+-personen in Zuid-Afrika schetsen harde realiteit ondanks progressieve grondwet

Zuid-Afrika, een queer paradijs. Of dat is toch wat er gezegd wordt. Zuid-Afrika is dan ook het enige land op het Afrikaanse continent waar LGBTQ+-personen gelijke rechten hebben en kunnen trouwen. Maar het contrast tussen de grondwet en de dagelijkse realiteit is groot: queer personen vechten er elke dag voor hun leven. Ze riskeren fysieke agressie, verkrachting of moord. Documentairemakers

Lees meer »

Athenaschool neemt deel aan elektrisch kartevent

De Athena STEM-school uit Heule neemt met drie teams deel aan de Greenpower Challenge Races in het Franse Lens (verreden op 16 mei) en op het circuit van Zolder (26 mei). “Onze school probeert haar studenten altijd aan te moedigen om te innoveren, ontwerpen en complexe uitdagingen op te lossen. De Greenpower Challenge is hier een uitstekend platform voor”, zegt

Lees meer »

SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf”

In Harelbeke werd vorige week een schrijnend geval van dierenverwaarlozing ontdekt. Na een faillissement bleken heel wat reptielen, waaronder leguanen, slangen en hagedissen, in de steek te zijn gelaten door hun eigenaar. Ze werden door een curator ontdekt waarna opvangcentrum SOS Reptiel werd ingeschakeld.
The post SOS Reptiel vangt verwaarloosde reptielen op: “Aan lot overgelaten na faillissement bedrijf” appeared

Lees meer »