Klacht Van Quickenborne tegen ‘Het Nieuwsblad’ na plasincident is gegrond

De klacht die voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bij de Raad voor de Journalistiek heeft ingediend naar aanleiding van een artikel over ‘pipigate’ is gegrond. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek. Van Quickenborne reageert tevreden en hoopt dat de krant aandacht zal besteden aan de beslissing. 

Meer krantenkoppen in België

Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw te bewaren en herbestemmen

In het kader van de nationale Herbestemmingsdag gingen de Vlaamse Vereniging voor Industriële Archeologie vzw (VVIA) en de werkgroep Red Ons Station, op zoek naar creatieve ideeën en alternatieven voor de sloop van het Kortrijkse stationsgebouw. De winnaars werden Nicola Stevens en Ellen Tielemans, masterstudenten erfgoedstudies aan de Universiteit Antwerpen.
The post Masterstudenten erfgoed winnen ideeënzoektocht om Kortrijks stationsgebouw

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

LIVE GAZA. België maakt 4 miljoen euro extra vrij voor Palestijnse steun

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. De slag om Rafah is “beslissend voor Israël”, vatte de Israëlische premier Benjamin Netanyahu wat later samen tijdens een toespraak voor soldaten. “Het is een strijd die veel dingen zal beslissen in

Lees meer »

Opnieuw recordaantal mensen op de vlucht in eigen land

De conflicten in Soedan, de Gazastrook en Congo hebben het aantal mensen die in eigen land op de vlucht zijn opnieuw naar een record geduwd. Eind 2023 waren wereldwijd 75,9 miljoen mensen intern ontheemd, blijkt uit cijfers van het Internal Displacement Monitoring Centre (IDMC). Op vijf jaar tijd is hun aantal met 50 procent toegenomen, blijkt dinsdag uit het jaarrapport.

Lees meer »