Klacht Van Quickenborne tegen ‘Het Nieuwsblad’ na plasincident is gegrond

De klacht die voormalig minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) bij de Raad voor de Journalistiek heeft ingediend naar aanleiding van een artikel over ‘pipigate’ is gegrond. Dat oordeelt de Raad voor de Journalistiek. Van Quickenborne reageert tevreden en hoopt dat de krant aandacht zal besteden aan de beslissing. 

Meer krantenkoppen in België

“De geïmproviseerde aftocht van Biden toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten”

“De geïmproviseerde aftocht die zittend president Joe Biden blaast, toont dat de problemen bij Democraten veel dieper zitten. Er is geen doordacht plan om in november de cruciale stembusslag te winnen”, schrijft politiek journalist Lorenzo Terrière: “Het imago van de Verenigde Staten als machtige en stabiele democratie krijgt weer een deuk, en dat is geen goed nieuws voor ons Europeanen.”

Lees meer »

“UV-meters zijn ons belangrijkste meetinstrument”: Papa Koen Van den Bulcke over zoon Ilano, die aan zeldzame aandoening lijdt

Ilano Van den Bulcke lijdt aan de zeldzame aandoening XP. Contact met zonlicht en andere UV-gevoelige zaken zoals lampen en vuur zijn uit den boze. Voor de dappere Ilano uit De Panne zou het kwakkelweer dus meer een zegen dan een vloek kunnen zijn, al moeten we dat volgens papa Koen ook wat nuanceren.
The post “UV-meters zijn ons

Lees meer »

We zien de stichtende broers Beers nóóit, maar Dimitri Vegas & Like Mike bedanken ze live vanop de mainstage: “20 jaar Tomorrowland dankzij jullie”

“Steek jullie lichtjes in de lucht, speciaal voor Michiel en Manu. Enkel door hen kunnen wij vandaag vieren, enkel door hen is er Tomorrowland.” Een dankwoord van de broers Thivaios aan de stichtende broers Beers, live vanop de mainstage als afsluiter van dag twee. Een verdiend gloriemoment, onthaald op luid applaus en tonnen vuurwerk. “En dan nu: let’s get fucked

Lees meer »

Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht

Een nieuwe KMO-zone in de omgeving van de Tuileboomstraat en Muizelstraat in Sint-Eloois-Winkel komt er niet. De provincie heeft die plaats als zoekzone geschrapt. Dit tot grote tevredenheid van de omwonenden. Zij voerden dit voorjaar actie tegen de mogelijke komst van een KMO-zone. “We zijn erg opgelucht.”
The post Sint-Eloois-Winkel krijgt toch geen nieuwe KMO-zone: bewoners opgelucht appeared first

Lees meer »