KIJK. “Ze zeiden me dat ze die waarschijnlijk weggegooid hadden”: families geshockeerd omdat ze lichaam overleden gevangenen zonder organen terugkrijgen

In de Amerikaanse staat Alabama hebben familieleden van overleden gevangenen verschillende rechtszaken aangespannen. Ze kregen de lichamen van hun geliefden terug zonder organen. “Ze hebben de beslissing voor ons genomen”, vertelt Marvin Kennedy, die zijn overleden broer moest begraven. Twistpunt is een overeenkomst tussen de gevangenissen en de universiteit in Alabama, die zou toelaten om de organen te gebruiken, maar volgens de families is die onwettig. 

Meer krantenkoppen in België

Brugse Uitpas wordt uitgebreid om de drempel voor verenigingen te verlagen

De Brugse gemeenteraad keurde dinsdagavond een wijziging goed aan het reglement van de Uitpas. Van zodra verenigingen (sport, jeugd of cultuur) meer dan 10 procent leden hebben met recht op het kansentarief wordt er voortaan een extra compensatie voorzien vanuit de stad Brugge. Dit om de instapdrempel in de Uitpas voor verenigingen te verlagen.
The post Brugse Uitpas wordt

Lees meer »

Britten hebben hun buik vol van veertien jaar conservatief beleid

Een mission impossible, dat wordt de opdracht van de Britse Conservatieve Partij om op 4 juli de nationale verkiezingen te winnen. Alles wijst erop dat de Tories een pandoering zullen krijgen. Na veertien jaar conservatief beleid zijn de partij én het land compleet uitgewoond. Maar zullen de dingen onder Labour beter gaan? En zal Groot-Brittannië zich weer in de armen

Lees meer »

Twee Tunesische ministers plots vervangen

De Tunesische minister van Binnenlandse Zaken en de minister van Sociale Zaken zijn zaterdag plots afgedankt en vervangen. De kabinetswissel gebeurde tegen een achtergrond van een golf aan arrestaties in het maatschappelijk middenveld, waardoor de vrees groeit voor een verdere afkalving van de vrijheden in de jonge democratie Tunesië.

Lees meer »

Twee Veurnse moeders-onderneemsters schrijven open brief aan politiek: “Meer aandacht voor jeugd, aub”

Twee Veurnse onderneemsters en jonge moeders hebben een open brief geschreven aan de politieke partijen die opkomen voor verandering in Veurne. Daarin vestigen ze de aandacht op de pijnpunten, frustraties en aandachtspunten waarover ze horen praten en waarmee ze zelf worden geconfronteerd. De nieuwe partij VoeVeurne onderschrijft de inhoud ervan grotendeels. Burgemeester Peter Roose (Veurne Plus) weerlegt de kritiek.

Lees meer »

Jaarlijks buurtfeest van Kappellestraat is groot succes

Het jaarlijkse buurtfeest van en voor de inwoners van de Kapellestraat, was opnieuw een overweldigend succes. Het kwartet Gilles Verstraete, Vicky Genbrugge, Lies Vandenbulcke en Lieselot Breyne stond in voor de warmhartige samenkomst op een zonovergoten feeststrook in hun straat. “Door omstandigheden en de kalender, viel ons feest nu ietsje vroeger in de meimaand. Maar
The post Jaarlijks buurtfeest

Lees meer »

Ontbossing in Cerrado in Brazilië overstijgt die in Amazonegebied

De ontbossing in de Cerrado in Brazilië, het savanneachtige gebied dat bekendstaat om zijn rijke biodiversiteit, is sterk toegenomen in 2023. Ze is voor het eerst zelfs groter dan de ontbossing in het Amazonegebied. Dat blijkt uit het jaarrapport van MapBiomas, een collectief van ngo’s en Braziliaanse universiteiten.

Lees meer »

Grondtroepen in Oekraïne? België denkt er (nog) niet aan

België overweegt niet om grondtroepen naar Oekraïne te sturen. Dat zei minister Defensie Ludivine Dedonder (PS) donderdag. Maar volgens afscheidnemend stafchef Michel Hofman lijkt het een kwestie van tijd voor ook wij het gaan overwegen. “Er zijn geen plannen, maar dat kan evolueren in de komende maanden.”

Lees meer »

Onkruidbrander zet isolatie tandartsenpraktijk in Waregem in brand

Tijdens werkzaamheden om onkruid weg te branden, is vrijdagmiddag brand ontstaan bij een tandartsenpraktijk op bedrijventerrein Groenbek in Waregem. De brandweer moest een deel van de isolatie van het gebouw uitbreken om de brand te bestrijden.
The post Onkruidbrander zet isolatie tandartsenpraktijk in Waregem in brand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op

Een 18-jarige Algerijn heeft voor de Brugse rechtbank 37 maanden effectieve celstraf gekregen voor een twintigtal diefstallen en pogingen daartoe in Blankenberge. Zijn twee kompanen komen weg met mildere straffen.
The post Zelfs hun inbrekersmateriaal bleek gestolen: nachtelijke strooptocht in Blankenberge levert trio tot 37 maanden effectieve celstraf op appeared first on KW.be.

Lees meer »